شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
آیت الله العظمی مظاهری-دیدار ائمه جمعه اصفهان

حوزه/ حضرت آیت الله مظاهری با تاکید بر این که ائمّه جمعه باید ایفا کنندۀ نقش پیامبران تبلیغی در جامعه امروز باشند، تصریح کردند: خطابه مبلّغ دینی باید از محتوای علمی و معنوی لازم برخوردار باشد و موجب افزایش آگاهی و پرهیزکاری مستمعین گردد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حضرت آیت‌الله‌ مظاهری در  دیدار ائمه جمعه استان اصفهان که با حضور آیت‌الله طباطبایی نمایندۀ ولی فقیه در استان برگزار شد، جایگاه و نقش ائمۀ جمعه را در تعالیم قرآن و عترت، جایگاهی ممتاز دانسته و تصریح کردند: ائمۀ جمعه از خواصّ جامعه محسوب می‌شوند و از این جهت، مسئولیت آنان در قبال مردم و حساب آنان در پیشگاه خداوند متعال با حساب عموم جامعه تفاوت دارد.

معظم له در تبیین این موضوع، با تأکید بر اینکه قرآن، کتاب اخلاق و انسان‌سازی است، افزودند: هدف آن کتاب نورانی از بیان تاریخ و قصص انبیاء و اقوام گوناگون، انسان‌سازی و پرورش اخلاقی آدمیان و در نهایت ساختن یک جامعۀ والای اخلاقی و انسانی است.

این مرجع تقلید ضمن بیان گوشه‌هایی از ابعاد عبرت‌آمیز زندگی پیامبران الهی، خاطرنشان کردند: براساس آیات قرآن، خداوند متعال برای تأمین و تضمین هدف بزرگ تربیت انسان و ساختن جامعۀ انسانی، پیامبران الهی را به عنوان برگزیدگان و خواصّ جامعۀ بشریّت، معیّن فرموده و از این جهت مسئولیّت آنان و نقش اجتماعی ایشان با عموم مردم تفاوت داشته و حتی در صورت انجام برخی از اعمال و رفتارهای مباح که برای عموم مردم گناه محسوب نمی‌شود، مؤاخذه و بازخواست خواهند شد.

ایشان در این زمینه با تأکید بر اینکه رسالت عموم روحانیّون و مبلّغان دین و به‌خصوص ائمّۀ جمعه و جماعات، استمرار رسالت انبیای الهی است، تصریح کردند: ائمّۀ جمعه باید ایفاکنندۀ نقش پیامبران تبلیغی در جامعۀ امروز باشند، بنابراین مسئولیت و وظیفۀ خطیر آنان نیز شبیه مسئولیت انبیای تبلیغی است و باید دقّت فراوانی در گفتار و رفتار و حرکات خود داشته باشند و از امور شبهه‌ ناک که به شئون آنان لطمه می‌زند، بپرهیزند و حتی از برخی رفتارهای مباح و حلال نیز باید اجتناب داشته باشند.

حضرت آیت‌الله‌ مظاهری در ادامه، وظیفۀ خطیر مبلّغان، خصوصاً ائمّۀ جمعه را بر پایۀ دو محور کلّی بیان خطابه‌های پرمحتوا و عالمانه از یک‌سو و برخورداری از روح خشیت و پارسایی از سوی دیگر، استوار دانسته و افزودند: طبق تصریح قرآن کریم، بیانات یک مبلّغ دینی باید از محتوای علمی و معنوی لازم برخوردار باشد و موجب افزایش آگاهی و پرهیزکاری مستمعین گردد.

معظّم‌له افزودند: مبلّغان دینی و به‌خصوص ائمّۀ جمعه باید علاوه بر رعایت تقوای الهی، روح خشیت و خداترسی را در عمق جان خویش حکم‌ فرما سازند و هیچ چیزی و هیچ کسی به جز خداوند متعال در نظر آنان نباشد و همۀ اعمال ایشان رنگ خدایی داشته باشد.

حضرت آیت‌الله‌ مظاهری در پایان بیانات خود با یادآوری جملۀ مشهور و اثرگذار امام راحل عظیم‌الشّأن«قدّس‌سرّه» که فرمودند: «عالم محضر خداست، در محضر خدا معصیت خدا نکنید»، تأکید کردند: ائمۀ جمعه باید توجه داشته باشند که همیشه در محضر خداوند متعال قرار دارند و علاوه بر آن، یکی از مواقعی که به‌ طور حتم در محضر اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» و به‌خصوص حضرت ولیّ‌عصر«ارواحنافداه» هستند، هنگام ایراد خطبۀ نماز جمعه است و با این توجه، شایسته است که ادب حضور و ادب کلام را در محضر خداوند متعال و اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» مراعات کنند تا سخن آنان در عمق جان مردم نفوذ کرده و موجب تربیت و رشد اخلاقی آنان و تحکیم ایمان و اعتقاد آنها بشود.

این مرجع تقلید، همچنین با تبریک سال نو و اعیاد رجبیّه، اظهار امیدواری کردند که سال جدید، برای همۀ ملّت ایران و نظام جمهوری اسلامی، سالی سرشار از برکات و توفیقات الهی بوده و با برگزاری یک انتخابات پرشور و با نشاط، صلاح و سداد کشور در همۀ جنبه‌ها و ابعاد، بیش از پیش تأمین و تحکیم گردد.

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله طباطبایی نژاد، نمایندۀ ولی‌فقیه و امام جمعۀ اصفهان در سخنان کوتاهی، حلول سال جدید و ماه مبارک رجب و اعیاد این ماه را تبریک و تهنیت گفت.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha