شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
آیت‌الله العظمی سبحانی در دیدار مدیران استانی حوزه‌ خواهران

حوزه/ حضرت آیت الله سبحانی با بیان اینکه از برکات انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) گسترش و توسعه حوزه‌های علمیه خواهران است گفتند: اگر برادران باید عالم، مبلغ و نویسنده باشند، خواهران نیز می‌توانند مانند برادران این مسیر راه بپیمایند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت  آیت‌الله سبحانی در دیدار با مدیران استانی حوزه‌های علمیه خواهران که عصر امروز در دفتر معظم‌له برگزار شد بود اظهار کردند: مسئله خواهران در قرون اسلام ابتدایی مورد توجه بود به‌گونه‌ای که شیخ صدوق دو استاد زن داشته که از آن‌ها حدیث نقل می‌کند.

 

ایشان افزودند: اگر به کتاب‌های رجال توجه داشته‌ باشیم متوجه می‌شویم که یک بخش از این کتاب‌ها مربوط به زنانی است که محدث بودند و بزرگان نیز از این زنان روایت نقل می‌کردند؛ همین مسئله نشان‌ می‌دهد که زنان مورد توجه بود‌ه‌اند.

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه توجه به زنان بعد از قرن سوم کم‌رنگ شد عنوان کردند: به لطف خدا پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای به حوزه‌های علمیه خواهران شده است.

 

ایشان با بیان اینکه از برکات انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) گسترش و توسعه حوزه‌های علمیه خواهران است ادامه دادند: اگر برادران باید عالم، مبلغ و نویسنده باشند، خواهران نیز می‌توانند مانند برادران این مسیر راه بپیمایند.

 

حضرت آيت‌الله  سبحانی گفتند: باید از نظر مدت تحصیل میان خواهران و برادران طلبه تفاوت قائل شویم چراکه برادران آزاد هستند و می‌توانند ۱۰ یا ۱۵ سال درس بخوانند اما خواهران به دلیل اینکه بعد از ازدواج نیز مسئولیت‌ها و مشکلاتی دارند باید تحصیلات کوتاه مدت داشته باشند.

 

ایشان اظهار کردند: تحصیلات خواهران طلبه باید به‌گونه‌ای باشد که در ۴ یا ۵ سال به هدف و نتیجه برسند.

این مرجع تقلید تأکید کردند: حدود ۸۰ درصد خواهران طلبه را باید برای تبلیغ و ۲۰ درصد را برای فقه و اجتهاد تربیت کنیم چراکه نیاز ما به تبلیغ بیشتر است و همچنین مدت زمان تربیت یک مبلغ کمتر است.

 

ایشان با بیان اینکه گفتار همجنس به همجنس اثرگذاری بیشتری دارد عنوان کردند: باید برنامه‌ریزی شود تا مبلغان خواهر با قران و حدیث آشنا شوند و کلام اسلامی را فرابگیرند تا بتوانند به شبهات و سوالات پاسخ بدهند، سخنرانی کنند و در میان بانوان به تبلیغ بپردازند.

 

حضرت آيت‌الله  سبحانی خاطرنشان کردند: مسئله امروز ما، مشکل حجاب و عفاف است و من قول می‌دهم که اگر همین هنجارشکنان در مدرسه‌ای جمع بشوند و یکی از خواهران مبلغ برای این افراد سخنرانی کند، تاثیرگذاری بسیار بیشتری دارد نسبت به اینکه یک مرد این کار را انجام بدهد.

 

ایشان با تأکید بر اینکه نباید به خواهران طلبه دروسی که فایده‌ای ندارد، آموزش داده شود اظهار کردند: اگر مسئولان و مدیران حوزه‌های علمیه خواهران به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که خواهران طلبه، مبلغ و سخنران تربیت شوند، بسیار اثرگذار خواهد بود.

 

این مرجع تقلید  بیان کردند: بسیاری از دروس مانند رسائل و مکاسب بر ای تربیت فقیه است و نیاز نیست که خواهران طلبه این دروس را فرابگیرند بلکه خواهران طلبه باید دروسی را بیاموزند که بتوانند در جامعه به تبلیغ بپردازند؛ البته بخشی از خواهران طلبه که استعداد فوق‌العاده و توانمندی‌های زیادی دارند، می‌توانند در زمینه‌های فقهی، فلسلفه و کلام تحصیل کنند.

 

حضرت آيت‌الله  سبحانی گفتند: خواهران طلبه علاوه بر اینکه در جامعه اثرگذار هستند، در خانواده‌های خود نیز تاثیرات بسیار زیادی دارند و می‌‌توانند بستگان و اقوام خود را هدایت کنند و در میان آن‌ها نیز اثرگذار باشند.

 

ایشان با بیان اینکه خواهران طلبه باید به حفظ قران نیز توجه داشته باشند عنوان کردند: خداوند متعال در قرآن نوری قرار داده است که اگر کسی مقداری از قرآن را حفظ کند به همان مقدار از گناه باز‌می‌دارد؛ بنابراین خواهران طلبه باید سوره‌هایی از قران‌کریم را حفظ باشند و از این آیات در تبلیغ نیز استفاده کنند؛ همچنین خواهران طلبه باید به نهج‌البلاغه نیز توجه داشته‌ باشند.

 

این مرجع تقلید بیان کردند: بنابراین در حوزه‌های علمیه خواهران باید دوگروه وجود داشته باشد که یک گروه مبلغان و گروهی دیگر فقها است که البته امروزه مبلغان اهمیت بیشتری برای ما دارد و اکثریت خواهران طلبه باید برای تبلیغ تربیت شوند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha