چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی

حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی استاد حوزه علمیه قم که به کشور روسیه سفر کرده است، با حضور در کنفرانس بین المللی "شمولیت رحمت الهی به عنوان اصلی برای گفتگو میان ادیان در قرن بیست و یکم" ، سخنرانی خود را با موضوع " مفاهیم و اصول برخاسته از رحمت الهی و نقش آنها در نتیجه بخشی گفت وگوها و ارتباطات میان ادیان" ارائه داد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین المللی " شمولیت رحمت الهی به عنوان اصلی برای گفت وگو میان ادیان در قرن بیست ویکم " در سن پترزبورگ روسیه خاطرنشان کرد: دو محور مهم پیرامون تعامل و گفتگوی ادیان قابل طرح است که یکی ضرورت ایجاد "گفتمان  رحمت گرایی بین الادیانی الهی" و دیگری "تبیین نسبت دین با رحمت الهی"  است.

وی اظهارداشت: نباید بین رحمت گرایی اختصاصی دینی با رحمت گرایی مشترک بین الادیانی خلط کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت:  رحمت گرایی اختصاصی دینی و رحمت گرایی مشترک بین الادیانی هر دو  ضروری است، ولی باید توجه داشت در رحمت گرایی مشترک  بین الادیانی بر بخش های مشترک رحمت باوری دینی، و نیز بر مشترک بودن برخاستگی ادیان از رحمت الهی تاکید می گردد.

 حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به این که ایجاد و تقویت "گفتمان رحمت گرایی مشترک بین الادیانی" چهار نتیجه مهم را در بر دارد، گفت: یک نتیجه، آن است که این گفتمان چارچوبی مفهومی و توافقی را  برای تفکر، نگاه و حرکت به سوی زندگی مشترک ادیانی و مذاهبی تشکیل می دهد.

 وی افزود: دومین فایده این است که اتباع ادیان الهی در چارچوب این گفتمان به این باور مشترک می رسند که باید به صورت مشترک  به تعمیق و ترویج معنویت گرایی، ایمان گرایی و اخلاق گرایی در دنیای  کنونی دست بزنند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: فایده سوم مترتب بر ایجاد و تقویت "گفتمان رحمت گرایی مشترک بین الادیانی" این است که راه  توافق بین الادیانی و بین المذاهبی را جهت مبارزه از خاستگاه دین با افراط گری دینی باز می کند.

 وی افزود: بدون استقرار گفتمان رحمت گرایی مشترک بین الادیانی، مبارزه با افراطی گری دینی و مذهبی دشوار،  بلکه فاقد زمینه است.

وی گفت: فایده چهارم این است که با این گفتمان،  گفتگوی بین الادیانی معنی و معقولیت می یابد و از افسردگی و بی خاصیتی نجات پیدا می کند. گفتمان می تواند چارچوب گذاری، تعمیق، فعال سازی، توسعه و بهره برداری از گفتگوی میان ادیان را رونق بخشد.

 حجت الاسلام مبلغی با اشاره به تبیین نسبت دین با  رحمت الهی، گفت: اصولی همانند "پیشادینی بودن رحمت الهی"، "خاستگاه بودن رحمت الهی برای دین" و" حضور احاطه آمیز و سریانی(اثر کردن چیزی در چیزی) رحمت الهی در  سرتاسر دین"، این نسبت را شکل می دهند.

وی گفت: به رغم آن که نقطه کانونی و بسیار جدی  "اقتضاء رحمت الهی"، لزوم دین و دین مداری است، با این وصف رحمت الهی چتری گسترده تر از دایره  اتباع  ادیان را گسترده و بشریت را تحت پوشش اقتضاءات رحمت گستر خود قرار داده است.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطرنشان کرد: به همین جهت در دین الهی اسلام به نفع بشریت توصیه های عمیق شده است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت این کنفرانس گفت: این کنفرانس از نظر موضوعی، از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که از زاویه حساس و دقیقی به مناسبات جامعه ادیانی نگاه کرده است.

خاطرنشان می شود کنفرانس بین المللی "شمولیت رحمت الهی به عنوان اصلی برای گفتگو میان ادیان در قرن بیست و یکم" از طرف اداره دینی مسلمانان روسیه فدرال در سن پترزبورگ، روسیه برگزار شد.

برخی نهادهای دیگر مانند جامعة المصطفي العالمية،  دانشگاه دولتی مسکو، دانشگاه دولتی سن پترزبورگ، موسسه حمایت فرهنگی، علمی و آموزشی اسلامی،  موسسه المرجانی و دانشگاه اسلامی مسکو، در برگزاری این کنفرانس بین المللی مشارکت داشتند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha