جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
حجت الاسلام میرباقری

حوزه/عضوخبرگان رهبری خواستار ترویج آموزه های عاشورایی بدون هیج تحریفی در جامعه شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت السالام و المسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری ظهر امروز در دومین روز از هفتمین همایش سراسری هیئات مذهبی در مجتمع یاوران مهدی(عج) منطقه جمکران با تاکید بر اینکه بدون انگیزش نسبت به آموزه‌های عاشورایی رسیدن به موفقیت امکان‌پذیر نیست، اظهارداشت: اینکه چگونه باید ظرفیت عاشورا را بدون انحراف و خطا در جامعه ارتقا دهیم نیازمند استفاده از علم امام صادق(ع) است به همین علت هیأت‌های مذهبی باید ارتباط جدی با حلقه‌های فقیهانه داشته باشند، بدون این حلقه‌ها محتواها نمی‌توانند کاربرد لازم را به دنبال داشته باشند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی افزود: امروز جامعه ما نیازمند ترویح فرهنگ عاشورا در عرصه‌های مختلف است چراکه ظرفیت تعلق به عاشورا باید افزایش پیدا کند و این ظرفیت باید در حوزه‌های مختلف زندگی افراد نقش‌آفرین باشد.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: اینکه برخی از افراد نمی‌توانند رسالت‌های مورد نظر خود را در یک جایگاه و مسؤولیت دنبال کنند نشان از ضعف اخلاقی آنهاست.

وی با تاکید بر اینکه شبکه‌های اجتماعی به تعبیر رهبری به قتلگاه جوانان تبدیل شده است، گفت: حقیقت اخلاق چیزی به غیر از سجده در مقابل خداوند متعال نیست که به برکات اخلاقی تبدیل می‌شود و رذیله اخلاقی اصلی نیز استکبار در مقابل خداوند متعال است.

عضو خبرگان رهبری بیان داشت: هیأت‌های مذهبی در راستای ارتقای اخلاقی جامعه نقش قابل توجهی دارند چراکه ظرفیت‌هایی که در این مجموعه‌های فرهنگی وجود دارد در هیچ جای دیگری مشاهده نمی‌شود اما این ظرفیت‌ها باید فعال‌سازی شود تا بتوانیم به نتایج مورد نظر برسیم هرچند تاکنون از نتوانسته استفاده‌های لازم را از این بسترهای فرهنگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه تبری و تولی محور رسیدن به اخلاق است، اظهارداشت: عاشورا محور تولی و تبری است و هیچ واقعه‌ای همانند عاشورا در انسان‌ها اثرگذار نیست؛ بدون توجه به این اصل دینی دشمن در میان مومنان نفوذ می‌کند به همین علت فرد مومن باید تاریخ اسلام را بررسی و چهره واقعی دشمنان را شناسایی کند تا در هنگام نیاز موضع‌گیری‌های لازم را داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری با بیان اینکه دلبستگان به جبهه مقابل در میان سربازان عاشورا جایگاهی ندارند، افزود: سرباز عاشورا به همان اندازه که نسبت به ائمه اطهار(ع) تولی دارد از دشمنان این افراد نیز دوری می‌کند، چرا که عاشورا محور تهذیب بشریت است، وقتی قلوب به نور امام حسین(ع) روشن شود به دنبال آن جوامع انسانی نیز تهذیب می‌شوند به همین علت علاوه بر تهذیب انسان‌ها باید نسبت به تهذیب روابط اجتماعی نیز نگاه ویژه داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه جریان ظلمت آموزه‌های دینی را تهدید می‌کند، بیان داشت: جریان عاشورا می‌تواند تضمین کننده ماندگاری آموزه‌های دینی باشد به همین علت باید ارتقای ظرفیت هیأت‌های مذهبی در اولویت قرار گیرد تا این مجموعه‌ها بتوانند عاشورا را به فضاهای اجتماعی انتقال داده و فرهنگ عاشورا را در جامعه ارتقا دهند.

حجت الاسلام و المسلمین میرباقری با اشاره به اینکه دست‌اندرکاران هیأت‌های مذهبی نیز باید ظرفیت‌های خود را افزایش دهند، تصریح کرد: عاشورا می‌تواند تهذیب را در صف‌بندی‌های مختلف رقم بزند و تحقق جامعه ایمانی را به دنبال داشته باشد.

وی از هیأت‌های مذهبی به عنوان حلقه اتصال جامعه به فرهنگ عاشورا نام برد و گفت: پرچم‌داران این مجموعه‌ها به اندازه‌ای که از اخلاق، تفکر و فرهنگ عاشورایی استفاده می‌کنند می‌توانند عاشورایی بودن یک هیأت را رقم بزنند.

انتهای پیام   313/17

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha