جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به اینکه بحران انرژی خاستگاهی برای چالش ها و تنش های فرا روی صلح جهانی است، گفت: هر گونه ناروایی، بی اعتنایی و ظلم در حوزه انرژی به همه حوزه ها و زمینه های زندگی بشر سرایت و صلح جهانی را دچار چالش می کند.

به گزارش خبرگزاتری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، پیش از ظهر امروز در کنفرانس بین المللی فناوری و مدیریت انرژی، در دانشگاه شهید بهشتی تهران ، گفت: ایران ظرفيت های مهمی در اختیار دارد که به اتکای آن می تواند به سمت توسعه عملیات ایجاد و به کارگیری "تکنولوژی انرژی نو و پاک"، ارتقا بخشی به فرهنگ و اخلاق انرژی در جامعه، وضع قوانین فعال در جهت تقویت انرژی های تجدید پذیر به پیش برود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی  ادامه داد:  تمرکز و تاکید هر چه بیشتر بر انرژی های پاک و مدیریت آن و تعریف معنادار یک همکاری منطقه ای و بین المللی نسبت به آن، خدمت بزرگی به انسان، دین، معنویت است و زمینه های پیشرفت مادی و معنوی را در پی دارد.

عضو خبرگان رهبری یادآورشد: مهمترین اولویت برای فناوران و دولت ها باید این باشد که بر مقوله حساس، زیربنایی و سرنوشت ساز  انرژی تمرکز کنند و مدیریتی کلان، چند لایه ای و هم افزا را نسبت به مقوله انرژی بازتعریف و بازسازی کنند.

 حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: آینده بشریت در گرو شکل گیری نگاه های عادلانه و هم افزا نسبت به انرژی در سطح بین المللی است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در یک تحلیل عمیق می توان دریافت که سرنوشت توأمان مادیت و معنویت به صورت عجیبی به انرژی و بهره گیری عادلانه از آن گره خورده است، تاکید کرد: سرنوشت کره خاکی، محیط انسان ها، حیات بشر، مقوله مهمی مانند صلح در گرو بهبود وضعیت انرژی و نگاه و رفتار عادلانه به مقوله انرژی می باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انرژی نقطه اتصال مادیت و معنویت به صورت کلان و اساسی است، گفت: با توجه به ارتباط انرژی با عمل و کار، با حذف انرژی، کار به صورت کلی از گردونه حیات زندگی انسان حذف خواهد شد و اگر بپذیریم که عمل و کار دارای دو وجه معنوی و مادی است و اسلام از آن تعبیر به عمل صالح کرده، به دست می آید که انرژی یک جایگاه اساسی، حیاتی و معنوی در فضای زندگی بشر، تاریخ وحیات بشر دارد.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: انرژی تنها نقطه اساسی است که پیشرفت پیرامون آن چه در گذشته و حال و آینده آن دور می زند و مهمترین مساله آینده بشریت است و هر نوع بحرانی که در آن به وقوع بپیوند به سراسر حیات بشر اعم از مادی و معنوی سرایت می کند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: هر اندازه که حیات انسانی با پیچیدگی ها، پیشرفت ها، چالش ها و گشایش ساحت های فزون تری مواجه شود اهمیت انرژی، ضرورت تعاون، همکاری و رفتار های هم افزای بین دولت و کشورها بر محور انرژی بیشتر و آشکارتر می گردد

وی با اشاره به شعر " ابر وباد و مه و خورشید فلک در کارند  تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری" بیان داشت: معنای عمیق تر این شعر زیبای سعدی در ارتباط با  انرژی های تجدید پذیر در حال تحقق یافتن است و امروزه انرژی باد، انرژی خورشید و انرژی جزر و مدهای حاصل از مه عینیت خیره کننده ای برای حیات بشر و روزی و اقتصاد آن پیدا کرده است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: امروز دیگر حیات بشر، بدون به کارگیری انرژی های حاصل از این منابع کانونی هستی، بهبود نمی یابد بلکه با آن رنگ و بوی دیگری پیدا می کند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: مدیریت انرژی و فناوری آن از مقوله های اساسی و مهمی است که باید هر چه بیشتر به آن عطف توجه شود و الزامات این مدیریت و فناوری هر چه بیشتر به صورت علمی شناخته شود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: فناوری و توسعه انرژی نو و پاک به شدت هر چه تمام نیازمند یک مدیریت کلان با ابعاد و اضلاع متعددی مانند مدیریت آموزشی، فرهنگی، علمی، فناوری و همکاری های بین المللی، تقنینی و اجرایی است.

وی اضافه کرد: انرژی یک امر کلان است و مدیریت آن هم باید امری کلان تلقی شود و به صورت آهسته جلو رفتن و ابعاد و اضلاع این مدیریت را تامین نکردن، بدان معنا است که ما می خواهیم تلاش اساسی و جدی را شروع نکنیم و عقب بمانیم.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: همه این اضلاع باید به صورت هم افزا، همراه و همگام با هم در جهت این امر کانونی و مبنایی یعنی دست یابی به فناوری انرژی نو و پاک انجام گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی یادآور شد: جهان به صورت آرام به سمت فناوری و تکنولوژی انرژی تجدید پذیر، نو و پاک می رود و امروزه که  این واقعیت در جهان در حال انجام است توجه به آن باید در اولویت نگاه ها و تلاش های ما قرار بگیرد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی  با بیان اینکه ما ایرانی ها دارای سوابق درخشانی در زمینه استفاده از انرژی غیر فسیلی هر چند به صورت سنتی هستیم، گفت: در استفاده از انرژی های به معنای امروزی و جدید آن، گذشته ما ایرانی ها بیگانه و نامانوس از این نوع انرژی نبوده است،

عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: در فضای امروز که جهان به صورت آرام تکنولوژی استفاده از انرژی های فسیلی را به کنار می نهد و فناوری کلان و گسترده بهره گیری از فناوری انرژی های نو را در دستور کار قرارمی دهد، ما نیز باید به این سمت برویم و کم کاری  در این ساحت و مسیر اساسی فردای ما را در یک مرحله متاخر قرار خواهد داد و آن وقت دیگر دیر است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی  تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران یکی از نقطه های اساسی و محوری اقتصاد مقاومتی است  و به برکت نگاه و دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفته، باید انرژی و فناوری و مدیریت آن باشد.

عضو خبرگان رهبری در پایان گفت: اگر اقتصاد مقاومتی نسبت به انرژی، فناوری و مدیریت آن کم اعتنا باشد، آن ایستایی و شکوفایی و رشد و پیشرفت و توانایی حاصل نمی گردد.

انتهای پیام

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha