جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
آیت الله اعرافی

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: ارتقای علمی حوزویان از مهمترین رسالت‎های مدیران در حوزه است؛ ارتقای جایگاه اجتماعی حوزه و مدارس در شهرها، پذیرش فعال و کیفی از مهمترین تاکیدات مدیریت حوزه در استان‎ها است؛ با این الگوی کیفی به دنبال حضور افراد قوی و با انگیزه در حوزه هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیتالله اعرافی پیش از ظهر امروز در هشتمین اجلاسیه مدیران حوزه های علمیه استان ها با معاونان و مدیران ستادی که در ساختمان مرکز مدیریت حوزه های علمیه در قم  در حال برگزاری است گفت: مدیران حوزه با امام عصر(عج) پیمان میبندند که در این مسیر استوار باشند؛ دعای عهد ما حتی یک روز هم نباید ترک شود؛ زیرا در این دعا از توحید به ولایت الهیه میرسیم و هر روز دست در دست ولیالله الاعظم مینهیم.

وی افزود: امام علی(ع) میفرمایند، غلبه بر شیطان، نیازمند یک توفیق الهی است؛ امام در خطبه خود بیان میکنند؛ اگر این توفیق حاصل شد، میتوانیم بر شیطان درون غلبه کنیم؛ دنیای درون انسان، دنیای بسیار پیچیده است.

مدیر حوزه‏های علمیه کشور بیان کرد: اگر اعانه الهی حاصل شد، میتوان مسیر الهی را پیمود؛ این غم و ترس مقدس لازمه حرکت تکاملی است؛ حزن و اندوه و بیم و هراس میتواند ما را در حرکت خود کمک کند.

وی گفت: چونان که بدون امید نمیتوان پیشرفت کرد، بدون بیم نیز نمیتوان در کار خود موفق بود، زیرا اگر امید بیش از حاصل شود و بیمی وجود نداشته باشد موفقیت حاصل نمیشود.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: غم و بیم معارف دین ما غم و بیم انفعالی نیست، بلکه غم و بیم فعال و آینده سازی است که زمینه ساز پیشرفت است؛ از دل این بیم و اندوه چراغهای هدایت در قلب انسان ایجاد میشود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: طلبهای که در نظام علمی و آموزشی حوزه تحصیل میکند، باید چنین جریانی را درک و آن را طی کند؛ وقتی از این منزلگاهها عبور کردیم که امام در خطبه خود در نهج البلاغه به آن اشاره میکنند، به مفتاح هدایت مبدل میشویم.

امام جمعه قم بیان کرد: طلاب باید نهج البلاغه را در کنار دست خود داشته باشند و هر روز این کتاب شریف را مطالعه کنند؛ ورای ادبیات فاخر این کتاب، محتویات معنایی آن نیز به ارتقای روحی و معنوی طلاب منجر خواهد شد.

مدیر حوزه‏های علمیه بیان کرد: مجموعه نظرات حوزویان در طول یک ساله یا ده ماه گذشته از جمله مصاحبهها و نامه نگاری ها و...جمع آوری شد که بیش از 1000 مورد بود و محورهای آن نیز جمع آوری شد.

وی گفت: نقطه نظرات مراجع عظام و رهبری معظم انقلاب که بیش از 100 مورد بود در شورای عالی و مدیریت حوزه بررسی شد.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: در عرصه برنامههای کلان با صاحب حوزه عهد بسته‏ایم که نهایت تلاش خود را  برای پیشبرد امور صرف کنیم و در این مسیر، نیازمند هدایت اولیای الهی  هستیم .

عضو شورای عالی حوزه تصریح کرد: منشوری بر اساس چشم انداز و مجموعه مباحثات نوشته شد و این منشور راهنمای عمل شد؛ برای امسال نیز جلساتی برگزار و برای هر معاونت و حوزه ستادی وظایفی تعیین  گردید.

امام جمعه قم بیان کرد: نظامات جامع سالها مطرح بوده است و در ماه‏های اخیر بیش از 15 نظام نهایی شده است که در ادامه این کار تکمیل خواهد شد.

مدیر حوزه‏های علمیه کشور بیان کرد: اولین برنامه 5 ساله حوزه های علمیه ارایه می شود که امیدواریم سال آینده بر اساس یک برنامه پنج ساله حرکت کنیم که این برنامه در طول اجرا نیز قابل تکمیل است.

وی گفت: اصلاح ساختار حوزه از فعالیت های ماه های اخیر بوده است که به تصویب شورا رسید؛ این ساختار به اجرا رسیده است؛ تجمیع ستاد از فعالیت هایی بود که انجام شد که با عنایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ساختمان دارالولایه این ساختار در این ساختمان تجمیع شد.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: فعال سازی نظام شورایی در ماه های اخیر دنبال شده است که در هر یک از این حوزه یک شورا و کمیسیون طراحی شده است که در این شوراها بخش های ستادی و صفی با حضور صاحب نظرات حوزوی حضور دارند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: شورای هماهنگی نهادهای عالی حوزه از جمله مرکز خدمات، دفتر تبلیغات اسلامی،جامعه المصطفی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران و خواهران تشکیل شد و امیدداریم که با نگاه هم افزا، این نهادها قدم های جدی برای حوزه ها بردارند؛ در این شورا بیش از 20 محور مورد بررسی قرار گرفته است.

امام جمعه قم بیان کرد: مدیریت حوزه علمیه قم با مدیریت حوزه ها یک فاصله ای به عنوان مسئول داشت که با تشکر از زحمات  حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال،  بنده متکفل کار شدم که در این مدت به دنبال تقویت ارتباط با معاونتها بوده ایم.

مدیر حوزه‏های علمیه بیان کرد: از جمله مسایل در دست اقدام، طرح آمایش است که جلساتی در این حوزه برگزار شده است؛ مرکز مطالعات راهبردی در مطالبات رهبری است که در شورای عالی نیز به آن توجه شد که این مرکز نیز فعالیت جدی خود را اجرا می کند؛ بخش آموزش های کاربردی و زبان عربی از دیگر فعالیت هایی است که در آینده فعالیت جدی تری در این خصوص انجام می شود.

وی گفت: شورای گسترش در ماه های جاری بیش از 500 مصوبه داشته و فعالیت جدی در این عرصه انجام شده است؛ آیین نامه مجوزات، کار را تسهیل خواهد کرد و مراحل مجوز منقه شده است و قطعا در آینده شاهد این ثمرات خواهیم بود.

 آیتالله اعرافی اظهارکرد: آیین نامه کوتاه کردن فرایند اعطای مجوز، اخذ رشته در مراکز علمی و مدارس سطوح عالی در استان ها با شرط تامین زیرساخت و اساتید از جمله مصوباتی است که به توسعه علمی حوزه در شهرستان ها کمک خواهد کرد.

عضو شورای عالی  حوزهتصریح کرد: شورای اعطا و مرکز نخبگان نیز فعالیت های خوبی در مدت اخیر داشته اند و فعالیت های آنها باید عنوان شود، نقشه جامع و درختواره علمی حوزوی، طرح اصلاحی و تکمیلی سطوح دو و سه، نظام جامع آموزشی و.. از جمله مواردی است که در دست اقدام است.

مدیر حوزه‏های علمیه کشور بیان کرد: افرادی که باید به سمت اجتهاد بروند باید افزایش یابند، ولی برای بخشهای دیگر باید تدابیر دیگری بیاندیشیم که این کار در طرح نظام جامع دنبال میشود.

وی گفت: طرح جدیدی در حوزه امتحانات شفاهی تایید و به تصویب شورای عالی رسید و نظرات مدیران و فعالان حوزوی نیز در این طرح دیده شده است؛ امتحانات شفاهی نظم جدیدی پیدا کرد که امیدواریم در آینده شاهد ثمرات آن باشیم. فضای خوبی در این آیین نامه،‌در خصوص  آزمون شفاهی و آزمون کتبی در عرصه تحقیق و پژوهش انجام شده است.

آیتالله اعرافی تصریح کرد: آیین نامه 313 در دستور کار بررسی قرار گرفته است؛ نظام جامع استادی نیز تهیه شده است؛ طرح هدایت تحصیلی نیز در دست تهیه است؛ رسمیت بخشی دروس خارج از دیگر مباحثی است که در دست بررسی جامع است؛ مدیران حوزوی باید به تکمیل این طرح در استان ها کمک کنند.

امام جمعه قم بیان کرد: مدیران حوزه های علمیه باید زمینه فعالیت اساتید و افاضل را در شهرستان ها فراهم کنند؛ در برخی دروس نیز می توان برخی از اساتید را از قم به شهرستان ها اعزام کرد؛ برگزاری جلسات به شکل کنفرانسی از دیگر ظرفیتهایی است که باید در حوزه شهرستانها توسعه یابد.

وی گفت: مدارس علمیه باید طرح هدایت تحصیلی طلاب را به دقت دنبال کنند؛ مباحثه و اشراف و جزوه نویسی درست و تحقیق از مواردی است که طلاب باید به آن مشغول باشند.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: طرح شهریه و خدمات هدفمند در شورای عالی بررسی شده است که به استحضار رهبر انقلاب و مراجع عظام نیز رسیده است که در این طرح سعی در همسان سازی خدمات در کشور هستیم و سعی داریم که امتیازات به شکلی چیده شود که خدمات به حوزویان به شکل دقیق و قوی و هدفمندی توزیع شود.

عضو شورای عالی حوزه بیان کرد: طرح معیشت هدفمند نیز در مرکز خدمات دنبال می شود که ما نیز روی آن تاکید داریم که امیدواریم در آینده شاهد اتفاقات مثبتی در این حوزه باشیم.

وی گفت: ارتقای علمی حوزویان از مهمترین رسالتهای مدیران در حوزه است؛ ارتقای جایگاه اجتماعی حوزه و مدارس در شهرها، پذیرش فعال و کیفی نیز از دیگر مهمترین تاکیدات مدیریت حوزه در استانها است؛ با این الگوی کیفی به دنبال حضور افراد قوی و با انگیزه در حوزه هستیم.

مدیر حوزههای علمیه یادآورشد: از مدیران حوزوی تقاضا داریم که اصل فعالیت را روی مدارس بنا کنند؛ مدیر و استاد مدرسه هستند که تحولات علمی و آموزشی و تهذیبی را در کشور رقم میزنند.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: در نظام جامع اساتید به همراه رتبه بندی باید مطالبات علمی و تحقیقی نیز از اساتید داشته باشیم؛ مسایل اخلاقی نیز باید در حوزه ما در استان ها به شکل جدی دنبال شود؛ اخلاق درون زا و مبتنی بر معارف الهی باید درون دروس در میان طلاب نهادینه شود.

عضو شورای عالی حوزه  بیان کرد: سطوح 2 و 3 و دروس خارج و رشته ها و اعزام استاد از محورهایی است که باید برای ارتقای مدارس در دستور کار باشد.

وی گفت: در عرصه منابع پایدار نیز باید تلاش گستردهای انجام شود؛ هر مدرسه باید به یک منابع وقفی و آبرومند متناسب با عزت حوزه وابسته باشد و این امر قطعا میسر است.

مدیر حوزههای علمیه یادآورشد: تقویم آموزشی حوزه اعلام شده است و در این زمینه باید نهایت دقت انجام شود که تعطیلات بیش از آنچه در تقویم لحاظ شده است نباشد؛ باید مهندسی لازم در این زمینه انجام شود.

آیتالله اعرافی اظهارکرد: مدیران باید در عرصه احیای و رشد سنن حوزوی تلاش گسترده ای انجام دهد؛ رونق مباحثات علمی و مشاوره ونظام مشاوره با رویکرد دینی و.. از دیگر تاکیداتی است که مدیران باید نسبت به اجرای آن اهتمام داشته باشند.

عضو شورای عالی حوزه  بیان کرد: جمع بندی آنچه در این اجلاس انجام می شود به عنوان مصوبات تلقی می شود که امیدواریم پس از این اجلاس همه به دنبال تحقق این موارد باشیم.

 

 

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha