چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
آسیب اجتماعی

حوزه/ یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی در جامعه کنونی انسان ها، ستیزه ها و دعواهای خانوادگی است که ارکان خانواده را متزلزل کرده و سلامت روانی اعضای آن را به خطر می اندازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در مازندران، خانم زهرا بحر کاظمی، در نشست «آسیب شناسی خانواده»، در مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت، بیان کرد: بدون شک کانون خانواده ای که در آن، میان زن، شوهر و اعضای خانواده انس و الفت نباشد، فضایی است همچون جهنم سوزان که نخستین آثار سوء خود را بر سلامت روانی و جسمانی اعضاء باقی می گذارد. کودکان در چنین خانواده سرد و بی روح، از آشفتگی عاطفی رنج برده و احتمال بروز ناهنجاری های رفتاری در آنان زیاد است، زیرا سرنوشت والدین و فرزندان با یکدیگر گره خورده و رفتار هریک، آثار و پیامدهایی بر رفتار دیگری دارد.

آسیب های خانوادگی پدیده ای چند وجهی است

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (س) کلاردشت افزود: متأسفانه یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی در جامعه کنونی، ستیزه ها و دعواهای خانوادگی است که ارکان خانواده را متزلزل کرده و سلامت روانی اعضای آن را به خطر می اندازد.

وی تصریح کرد: آسیب ها و ستیزه های خانوادگی پدیده ای بسیار پیچیده و چند وجهی است و باید از دیدگاه های گوناگون روانی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و ارتباطی مورد مطالعه قرار گیرد. شاید همان طور که هر انسانی منحصر به فرد است، زندگی مشترک هر زوج جوانی نیز یکتا باشد. با وجود این، پرداختن به موضوع «آسیب شناسی خانواده» به منظور دست یافتن به راهبردهای پیشگیری، یکی از مهمترین ضروریات آموزش خانواده است، چون بدون شناخت علل و عوامل، دستیابی به راه های درمان و اصلاح امکان پذیر نخواهد بود.

عوامل تهدید کننده خانواده ایرانی

بحرکاظمی ادامه داد: در خصوص آسیب شناسی خانواده، سخن از عواملی است که بهداشت روانی خانواده و ازدواج را تهدید می کند، هدف این بخش از مطلب آن است که عوامل ناپایداری ازدواج و گسسته شدن ارکان خانواده، مورد شناسایی و علت یابی قرار گیرند؛ یک زوج جوان، آگاهانه و عاشقانه ازدواج کرده اند، لیکن در حال حاضر عواملی کانون زندگی مشترک آنها را تهدید می کند.

وی اضافه کرد: در بیان اهمیت آسیب شناسی خانواده باید متذکر شد که ریشه اکثر ناهنجاری های رفتاری، عاطفی، اجتماعی و اخلاقی افراد جامعه، از خانواده بحرانی سرچشمه می گیرد. از این رو هدف از آسیب شناسی خانواده، از سویی شناخت علل و عواملی است که موجب عدم موفقیت ازدواج و شکل گیری مشکلات خانواده می شوند و از دیگر سو، ارائه روش های پیشگیری مورد نظر است.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) کلاردشت  با بررسی آسیب شناسی خانواده در سه مرحله پیش از ازدواج، هنگام ازدواج و پس از ازدواج.  اظهار کرد: در مرحله پس از ازدواج و تشکیل خانواده، زندگی زوجین در آغاز معمولا همراه با صلح و دوستی و آرامش است، لیکن هفته ها و ماه های بعد، گاه برخوردها، حسابرسی ها و ستیزه ها شروع شده و مسائل و مشکلات بروز می کند. براساس مطالعات و تحقیقات انجام شده ، آسیب های گوناگونی( مرئی و نامرئی) مانند سست شدن باورهای مذهبی، بدآموزی ، تنوع طلبی ، خیال پردازی، مصرف گرایی و نظایر آن استحکام و سلامت خانواده را تهدید می کنند و هر یک از آنها مانند یک شبکه یا مجموعه ای از عوامل دست به دست داده و موجب تزلزل و آسیب پذیری خانواده می شوند.

انتهای پیام۳۱۳/۴۸

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha