شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
آیت الله حسینی بوشهری

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه، بسیجیان و مربیان بسیجی را آینده های این کشور دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‎الله حسینی بوشهری عصر امروز در دیدار با سرگروه‎های حلقات صالحین شهر قم که در سالن اجتماعات دفتر جامعه مدرسین برگزار شد، با ذکر این مطلب که شهر قم باید در همه جهات نقش الگویی داشته باشد گفت: حلقه های صالحین، یکی از مهمترین و مقدس ترین برنامه هایی است که در کشور ما به برکت نظام اسلامی ایجاد شده است؛ رهبر انقلاب روی بسیجیان حساب ویژه‎ای باز کرده اند؛ تلاش گران در عرصه بسیج مورد عنایت هستند.

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) دغدغه فکری داشتند و به فکر جامعه و مردم بودند ؛امروزه که خانواده ها تحت تاثیر فرهنگ غرب هستند باید تلاش کنیم که کار بیشتری روی این خانواده‎ها انجام دهند.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: فعالان حلقه های صالحین باید مثل پیامبر همیشه از درد مردم ناراحت باشیم و برای حل مشکلات آنها تلاش کنیم؛ پیامبر اکرم(ص) همیشه کارهای خوب را در جامعه تشویق و تحسین می‎کردند و او را تقویت می‎کردند و ارزش های جامعه اسلامی را نیز ارج می نهاد و برای گسترش این ارزش‎ها در جامعه اسلامی سرمایه گذاری می‎کرد و با موارد منکرات در جامعه اسلامی مقابله می‎کرد؛ اگر همین کلام مرام رسول الله را در جامعه پیاده کنیم جامعه ما همیشه پیشرفت می‎کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بسیجیان و مربیان به اعتبار جایگاه و موقعیت اجتماعی که سرمایه های کشور هستند، باید مراقبت بسیاری از خود داشته باشند؛ خواهران بسیجی باید در فعالیت ها و سخنان خود دقت بسیاری داشته باشند.

آیتالله حسینی بوشهری عنوان کرد: امام صادق(ع) به یکی از یاران خود فرمودند که کارخوب از همه خوب است و از تو خوب تر چون به ما مربوط هستی و کار زشت نیز از همه زشت است، ولی چون به ما منسوب هستی این کار از تو بدتر است، زیرا چون تو به ما وابسته هستی؛ بسیجیان نیز همین شرایط را دارند و هر میزان مراقبت داشته باشند به همان اندازه نیزتاثیرگذاری بیشتری در جامعه دارند.

معاون جامعه مدرسین افزود: خداوند در آیه آخر سوره عنکبوت بیان می دارد که در راستای خشنودی ما تلاش می‎کنند و این حلقه ها نیز در همین راستا است، از راه‎های مختلف آنهارا مشمول حمایت مستمر خود قرار می‎دهیم.

وی با ذکر این مطلب که خداوند در این آیه از واژه جهاد استفاده کرده است اظهارکرد: هرگونه جهاد و تلاش در این تعریف می گنجد که یکی از مصادیق آن جهاد با نفس است؛ جهاد و مبارزه با دشمن و یا شناخت خداوند از طریق کسب معارف و.. از دیگر مصادیق جهاد است.

آیت الله حسینی بوشهری یادآورشد: کمک به محرومان و هر کار نیکی که در سطح جامعه انجام می‎شود از مصادیق جهاد است، ولی به شرطی که در مسیر اهداف الهی انجام شود؛ نکته دیگری که از این آیه استفاده می‎شود آن است که الطاف الهی گاهی اوقات مشروط بوده و گاهی اوقات نیز مشروط به هیچ شرطی نیست؛ نصرت الهی و ثبات قدم و تمیز بین حق وباطل و.... مشروط به شرط است.

وی گفت: اگر انسان در جبهه و جنگ و شرایط سخت دین خدا را یاری کرد ثبات قدم پیدا می کند و در این مسیر استوار خواهد بود؛ خداوند بیان می کند که اگر رعایت تقوا کنید، مسیر حق و باطل را به خوبی تشخیص می‎دهید و در فتن دچار تردید نمی‎شوید.

آیتالله حسینی بوشهری عنوان کرد: نکته دیگر در آیه آن است که خداوند رمز پیروزی را در سایه حرکت مجاهدانه و مومنانه(جهاد) و حرکت مخلصانه معرفی می‎کند؛ ممکن است عده‎ای جهاد کنند ولی خروجی کار آنها ممکن است با رضایت الهی همراه نباشد و این مساله در تاریخ اسلام نیز بسیار تکرار شده است.

وی گفت: بسیجیان و مربیان حلقه‎های صالحین باید در انتقال مفاهیم دینی به متربیان، بیش از هرچیزی روی عنصر تقوا تمرکز کنند؛ اخلاص نیز دارای چند مرحله و مرتبه است؛ اخلاص از مرتبه عادی به نهایی ادامه می یابد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: خداوند خریدار جان مومنان است و در مقابل این جان بهشت را به انسان میدهد؛ این مساله کلاس اول اخلاص است؛ در مرتبه بعدی، معامله ای در کار نیست و هبه یک طرفه است.

عضو  هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: عالی ترین مرتبه و کلاس در عرصه اخلاص، بذل است؛ امام حسین(ع) جان خود را بذل کردند؛ تفاوت هبه با بذل آن است که کسی که همه اجزای بدن و امکانات خود را در راه خدا و بدون هیچ چشمداشتی تقدیم می کند و آن را نیز هیچ نمیداند.

آیتالله حسینی بوشهری عنوان کرد: اگر انسان این نوع اخلاص را سرلوحه خود قرارداد عنایات الهی به سوی انسان سرازیر می شود و لازم نیست که کار خاصی انجام دهد؛ تواضع از عناصری است که انسان را به مراتب عالی و محبوبیت عمومی نیز می رساند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: خواهران بسیجی هیچ چیزی کمتر از مردان ندارند و آنچه ملاک الهی است، ملاک عمل صالح است؛ خداوند در قرآن کریم، به مساله ناس و مومن و... اشاره می کند و تبعیضی بین زن و مرد قرارنداده است.

وی افزود: زنان می‎توانند به سان زنان بزرگ تاریخ به تاریخ اسلام از جمله حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) نقش الگویی داشته باشند؛ امام زمان(عج) بیان می‎فرمایند که حضرت زهرا(س) الگویی برای من است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: مربیان و کسانی که در عرصه تعلیم مبانی دینی و اعتقادی فعالیت دارند در ابتدا باید به خودسازی نفس مشغول شوند؛ پیامبر اسلام که خلقی قرآنی دارند چنین مرامی داشتند و اخلاق قرآنی و الگویی داشتند و به همین دلیل همه ما نیز باید اخلاقی قرآنی داشته باشیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha