جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ |۱۸ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 29, 2024
همایش بین المللی سه روزه «اسلام هراسی» در استانبول برگزار شد

حوزه/ همایشی بین المللی با عنوان «محاسبه اسلام هراسی: تاثیر آن بر فرهنگ و سیاست جهانی» به هدف بحث و بررسی پیرامون شیوه ها و چگونگی مبارزه با اسلام هراسی روز جمعه در استانبول ترکیه آغاز شد و تا سه روز ادامه خواهد داشت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری ««حوزه» به نقل از آناتولی، همایش «اسلام هراسی» به هدف بحث و بررسی پیرامون شیوه ها و سیاست های مبارزه با اسلام هراسی روز جمعه در استانبول ترکیه برگزار شد.

این همایش سه روزه به میزبانی مرکز اسلامی و امور جهانی دانشگاه صباح الدین زعیم استانبول با عنوان « محاسبه اسلام هراسی: تاثیر آن بر فرهنگ و سیاست جهانی» برپا شد.

در این همایش اساتید و علمایی از ترکیه و دیگر کشورهای جهان حضور داشتند. تمرکز همایش این همایش پیرامون اسلام هراسی از منظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و روابط بین المللی بود.

محمد گورمز سرپرست سابق اداره امور دینی ترکیه درباره نقش علمای اسلام و مبارزه با اسلام هراسی در این همایش به سخنرانی پرداخت.

سلمان سعید از اساتید دانشگاه لیدز، یکی از سخنرانان همایش گفت: ما نیاز داریم شیوه ای از تفکر پیرامون درک پدیده اسلام هراسی داشته باشیم و از لحاظ مفهومی به جای اینکه لیستی از انواع اسلام هراسی ارائه دهیم به نوشتن تعریف درستی از این پدیده بپردازیم. اسلام هراسی پیوندها میان شهروندان و دولت ها را تغییر می دهد.

سعید در مصاحبه با خبرنگاران گفت: مدت ها مردم تصور می کردند که اسلام هراسی تنها به معنای سوءرفتار با اقلیت های مسلمان است. برای همین کسانی که جزئی از اقلیت مسلمان نبودند اهمیتی نمی دادند. اما آنچه امروز در اروپا و آمریکا شمالی شاهد هستیم این است که اسلام هراسی تبدیل عامل تغییر دهنده روابط میان شهروندان دولت ها شده است.

اسلام  هراسی یک پدیده جهانی است

وی افزود: موج رو به افزایشی از اسلام هراسی اکنون همه جا را فرا گرفته است و زمانه ای فرا رسیده که اسلام هراسی فقط به اقلیت های مسلمان آسیب نمی زند. و در واقع طرز فکر دولت ها را مشخص می کند که نمونه آن ارائه فرمان اجرایی منع ورود مسلمانان به آمریکا توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور بود.

سعید افزود: بسیاری از مردم اسلام هراسی را بیشتر شبیه فرو افتادن ماسک های زده شده می بینند تا یک حقیقت جدید. جنبه خطرناک و نگران کننده اسلام هراسی این است که دیگر به مناطقی که اقلیت های مسلمان دارند محدود نمی شود بلکه یک پدیده جهانی است. برای مثال در کشورهایی چون آنگولا می بینیم که عده ای می خواهند مساجد را تعطیل کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha