جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
حجت‌الاسلام سید مطهر علیزاده

حوزه/ یکی از پژوهشگران حوزوی با اشاره به اینکه فعالیت فرقه‌های مختلف در اربعین ۹۷ بسیار محسوس بود، گفت: این فرقه‌ها هجمه رسانه‌ای و تبلیغاتی خود را در ورودی‌های کربلا دنبال کرده بودند؛ برخی از عناصر خاص نیز با اقدامات مختلف خود به دنبال اختلاف‌افکنی میان ایرانی‌ها و عراقی‌ها بودند اما نتوانستند به اهداف خود برسند.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت‌الاسلام سید مطهر علیزاده امروز در نشست تجلیل از فعالان مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه اربعین که در قرارگاه منتظران شهادت مسجد مقدس جمکران برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: سال 94 دانشگاه ام‌آی‌تی پایش میدانی اربعین را در عراق انجام داد و در این پایش از دو هزار نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد کوفه و کربلا استفاده کرد که این اقدام آن‌ها با فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی هم‌زمان شد.

وی اضافه کرد: این دانشگاه به دنبال بررسی جایگاه فرمان مرجعیت در میان مردم بود اما بخشی از نتایج پژوهش خود را اعلام کرد و طی این سال‌های اخیر نیز این پژوهش را دنبال کرده است، این نشان می‌دهد که دشمن بیکار ننشته است و به صورت مستمر درحال بررسی حرکت اربعین است.

این پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: ما تاکنون در راستای آمایش حرکت اربعین حسینی نتوانسته حرکت‌های گسترده‌ای را رقم بزنیم درحالی‌که پژوهش‌های ما باید گسترده‌تر از پژوهش‌های دشمنان باشد.

وی از برگزاری کنفرانس زیارت و گردشگری در لندن با حضور اساتید و اندیشمندان دانشگاهی و حوزوی یاد کرد و گفت: با قرار دادن زیارت در کنار گردشگری به دنبال این هستند که بگویند اربعین یک سفر توریستی است.
حجت‌الاسلام با بیان این که مرکز مطالعات اربعین با اشاره به اینکه مرکز مطالعات اربعین کار خود را در سطح عراق، ایران و کشورهای مختلف دنبال کرده است، مطرح کرد: از 29 استان کشور 450 رصدگر استانی و همچنین از 18 کشور نیز رصدگران بین‌المللی با مرکز مطالعات همکاری دارند.

وی با بیان اینکه 24  نفر از رصدگران خواهر را امسال برای نخستین بار انتخاب کرده‌ایم، تصریح کرد: این افراد نیز خروجی‌های مطلوبی را در اختیار ما قرار داده‌اند؛ رصدگران با فعالان اربعین و موکب‌داران مصاحبه و به جمع‌آوری اطلاعات پرداخته‌اند تا بتوانند تبادل و گزارش‌گیری از این اطلاعات را رقم بزنند.

حجت‌الاسلام علیزاده اضافه کرد: هر چند امسال با کمبود بودجه روبرو بوده‌ایم اما نرم‌افزار «سنا» برای جمع‌آوری اطلاعات رصدگران درنظر گرفته شد تا بتوانیم آمارها را به صورت جامع درنظرگرفته و به تحلیل مورد نیاز برسیم.
وی خاطرنشان کرد: 98 درصد از فعالیت‌های میدانی اربعین از جمله موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی در ایران اسلامی توسط خیرین مردمی برپا شده و نقش ارگان‌ها و دستگاه‌ها فقط دو درصد بوده است.

این پژوهشگر حوزوی با بیان اینکه 13 هزار نفر خادم اربعین ایرانی شناسایی شدند، عنوان کرد:‌ 750 پزشک در بخش خدمات درمانی به صورت خودجوش فعالیت خود را در موکب‌های عراقی و ایرانی دنبال می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت فرقه‌های مختلف در اربعین 97 بسیار محسوس بود، گفت: این فرقه‌ها هجمه رسانه‌ای و تبلیغاتی خود را در ورودی‌های کربلا دنبال کرده بودند؛ برخی از عناصر خاص نیز با اقدامات مختلف خود به دنبال اختلاف‌افکنی میان ایرانی‌ها و عراقی‌ها بودند اما نتوانستند به اهداف خود برسند.

حجت‌الاسلام علیزاده با بیان اینکه اطلاع‌رسانی نامناسب توسط برخی از مسئولان موجب فاسد شدن اقلام غذایی و پشت مرز ماندن برخی از اقلام شد، تصریح کرد: امسال آمار اعلام شده زائران نسبت به سال گذشته کاهش داشت و عواملی همانند ارز و ویزا در این مورد تاثیرگذار بوده است

وی ادامه داد: مرکز مطالعات اربعین و افرادی که برای همکاری با این مرکز آمادگی دارند می‌توانند ذکر «یاحسین(ع)» را به شماره 09194747500 پیامک کنند تا از ظرفیت آن‌ها در فعالیت‌های مختلف این مرکز استفاده شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha