جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
دفاع پایان نامه

حوزه/ جلسه دفاع پایان نامه سطح ۳ با عنوان واکاوی حکم نگاه در خواستگاری از منظر مذاهب اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه» از مشهد، جلسه دفاع پایان نامه سطح 3 با عنوان واکاوی حکم نگاه در خواستگاری از منظر مذاهب اسلامی به همت مدیریت مدارج و گروه های علمی معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان برگزار شد.

حجت الاسلام حسين ضياءتوحيدي در این جلسه با اشاره به اینکه ازدواج یکی از مهمّترین دوره‌های زندگی انسان، می‌باشد، گفت: اوّلین گام این زندگی مشترک، خواستگاری و آشنایی است که با توجه به اینکه حرمت نگاه به نامحرم، از احکام مسلّم در فقه اسلامی می‌باشد و خواستگاری مستلزم نگاه به نامحرم است، فقهای فریقین در این باره، اقوال متعدّدی دارند.

وی با اشاره به اینکه در این پایان نامه بیان شده که عدّه‌ی اندکی معتقدند که نگاه مرد به زن در خواستگاری، مطلقاً حرام می‌باشد ولی اکثر قریب به اتّفاق فقهای اسلام، به جواز نگاه مرد در خواستگاری، فتوا داده‌اند، ابراز کرد: در میان قائلین به جواز، در مورد محدوده‌ی نگاه، دیدگاه‌های متفاوتی ارائه شده است؛ برخی به نگاه صورت و دو کفّ دست، بسنده کرده و برخی نگاه به موی زن را تجویز کرده و عدّه‌ای نیز معتقدند خواستگار می‌تواند به تمام بدن زن ـ به جز عورتین ـ نگاه کند.

گردآورنده این پایان نامه با بیان اینکه با بررسی های انجام شده، نگاه نکردن در مکان خلوت و مفسده آمیز، انجام نگاه توسّط خود مرد نه وکیل یا ولیّش، آرایش نداشتن زن، نگاه نکردن به قصد لذّت و با هدف شهوت‌رانی، وجود احتمال عقلایی و عرفی برای وصلت و ازدواج آن دو نفر، آگاهی نداشتن مرد به ظاهر زن قبل از نگاه، نبودن موانع ازدواج در هنگام خواستگاری و داشتن قصد ازدواج با همان  زن از جمله‌ی شرایط نگاه در خواستگاری است.

وی گزیده‌ی نتایج به دست آمده در تحقیق خود را اینگونه بیان کرد که بر این اساس، نگاه به زن نامحرم از محرّمات قطعیّه است، نگاه مرد به زن در خواستگاری از قاعده‌ی حرمت نگاه استثناء شده و جایز می باشد و نگاه مرد به زن در خواستگاری، نباید در مکانی خلوت صورت گیرد.

حجت الاسلام ضياءتوحيدي، امکان فعلی ازدواج را از شروط جواز نگاه مرد به زن در خواستگاری دانست و ادامه داد: اذن از زن، از شروط جواز نگاه مرد به زن در خواستگاری نیست و طبق نتایج این تخحقیق، قصد ازدواج با آن زن، از شروط جواز نگاه مرد به زن در خواستگاری است و البته نگاه زن به مرد هم در جلسه‌ی خواستگاری جایز است.

گفتنی است، در این جلسه، حجج اسلام مرتضی نوروزی به عنوان استاد داور، خزاعی، استاد راهنما و عربشاهی، استاد مشاور مطالبی درباره آن ارائه کردند که این پایان نامه در انتها با درجه عالی قبول شد.

انتهای پیام/313/25
 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha