چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۴ شوال ۱۴۴۵ | Apr 24, 2024
حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی

حوزه/ معاون پژوهش حوزه همایش کتاب سال را یکی از برنامه‌های اساسی پژوهشی حوزه بر شمرد و گفت: این جشنواره برای ارتقا و توسعه پژوهش‌های خوب و مناسب در عرصه علوم اسلامی است و امسال نیز بیستمین همایش به همراه دومین دوره مقالات علمی پژوهشی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی، امروز در نشست خبری تشریح برنامه های بیستمین همایش کتاب سال حوزه، گفت: سیاست معاونت پژوهش حوزه ارتقای پژوهش‌های اسلامی در راستای مسائل و نیاز‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ،جامعه و نیاز‌های علمی خود حوزه است و در این عرصه شاید محوری‌ترین امری که باید اتفاق بیفتد این است که روحیه خلاقیت، نوآوری و تفکر در حوزویان تقویت شود و مهارت‌های پژوهشی در میان حوزویان ارتقاء یابد و از جهت محتوا هم دانش‌هایی که فرا می‎‌گیرند متناسب با آن رسالت اصلی یعنی گسترش فرهنگ دینی و پاسخ به مسائل نظام و جامعه باشد.

*وجود حدود ۵ هزار استاد در حوزه های علمیه سراسر کشور

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی معاونت پژوهش، ارتقای مهارت‌ها و تدوین مقالات و تقریرات علمی توسط استادان و محققان است، افزود: حدود ۵ هزار استاد در سراسر کشور در سطوح مختلف حوزه مشغول به تدریس هستند و برنامه های خوبی برای ارتقاء مهارت پژوهشی آنان تدوین شده است.

*برپایی ۳۰۰ درس خارج فقه در سراسر کشور

معاون پژوهش حوزه های علمیه با بیان اینکه ۳۰۰ درس خارج فقه در سراسر کشور داریم، خاطر نشان ساخت: تعداد زیادی از فضلا در این دروس داریم و سیاست‌هایی برای اینکه این دروس ناظر به نیاز‌های روز باشد طراحی شده است؛ از نیمه‌های سال قبل دروس خارجی که به مسائل مستحدث و مورد نیاز نظام می‌پردازند تاسیس و حمایت می‌شوند؛ همچنین برنامه جامع پژوهشی برای محققان و فضلا در نظر گرفته شده است.

 

* نقش همایش کتاب سال حوزه در ارتقاء و توسعه پژوهش‌ها

معاون پژوهش حوزه همایش کتاب سال را یکی از برنامه‌های اساسی پژوهشی حوزه بر شمرد و گفت: این جشنواره برای ارتقاء و توسعه پژوهش‌های خوب و مناسب در عرصه علوم اسلامی است و امسال نیز بیستمین همایش به همراه دومین دوره مقالات علمی پژوهشی برگزار خواهد شد.

 

*توجه ویژه به مسائل مستحدثه 

حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی افزود: دبیرخانه فقه معاصر تاسیس شده و ماموریت آن این است که فقه را در مسائل مستحدث و جدید گسترش دهد و منجر به رسمی شدن این دروس شود از این رو دروسی که به مسائل مستحدثه بپردازند به عنوان دروس ستاره‌دار معرفی و امتیازاتی برای آنان قائل می‌شویم.

 

*انتقاد از هجمه های غیر منصفانه علیه حوزه

معاون پژوهش حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هجمه ها و نسبت های ناروایی که برخی افراد به حوزه در کم کاری در تولید علوم انسانی اسلامی می کنند، گفت: نظام اسلامی ما چون قصد دارد که نظام را بر مبنای اسلامی مدیریت کند، این بحث برای او حیاتی است؛ در این فرایند دو نهاد علمی دانشگاه و حوزه فراروی ما است، ولی سؤال این است که آیا رسالت تولید علوم انسانی اسلامی، رسالت همه نهاد‌های علمی است یا فقط رسالت حوزه علمیه قم؟ آیا انتظار داریم میلیارد‌ها میلیارد بودجه سمت دانشگاه برود و میلیون‌ها دانشجو در دانشگاه باشند، ولی دانشگاه‌ها هیچ مسئولیتی در این زمینه نداشته باشند و این همه بودجه بیت‌المال صرف تولیدات الحادی علوم انسانی باشد؟.

 

*  کمترین بودجه بیشترین جهاد 

حجت‌الاسلام والمسلمین میرمعزی ادامه داد: در این طرف حوزه‌ای که کمترین بودجه را دارد و بیشترین جهاد را کرده همیشه مورد مواخذه است؛ الان بسنجیم که خروجی حوزه در تولید علوم انسانی اسلامی چه مقدار است و خروجی دانشگاه چقدر بوده است؟. در چند روز آینده نمایشگاهی در دانشگاه تهران با هدف نشان دادن آثار منتخب حوزه در علوم انسانی و اسلامی داریم و تنها ۱۲ موسسه حوزوی این آثار را به نمایش خواهند گذاشت که حدود چهار هزار اثر است و ۱۳ جلد کتاب‌شناخت آن نیز آماده شده است.

*بودجه حوزه با حدود ۶۰۰ مدرسه و ۷۰ مرکز تخصصی و پژوهشی به اندازه کمتر از بودجه دانشگاه تهران است

معاون پژوهش حوزه تصریح کرد: بودجه حوزه با حدود ۶۰۰ مدرسه و ۷۰ مرکز تخصصی و پژوهشی به اندازه کمتر از بودجه دانشگاه تهران است و آن وقت حوزه را با این امکانات کم در تولید علوم انسانی اسلامی مورد مواخذه قرار می‌دهند که واقعا این نسبت ها نادرست است.

*صندوق حمایت از پژوهشگران

وی در پایان در مورد صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: این صندوق تاسیس و ریل‌گذاری شده، ولی با توجه به وضعیت حوزه و محدودیت بودجه سرمایه چندانی در صندوق نیست و کار عمده‌ای نمی‌توانیم صورت بدهیم همچنین در اثر کاهش بودجه حوزه، بودجه بسیاری از برنامه‌های پژوهشی حوزه منتفی شده و برنامه‌ها زمین مانده و منتظریم تا امکانات لازم فراهم شود.

 

 

۳۱۳/۳۲

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha