جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی

حوزه/ مدیرعامل بنیاد فرهنگی امامت گفت: همایش بین المللی مدرسه فقهی کلامی شیعه با بزرگداشت علامه سید دلدارعلی نقوی ۱۸ اسفند سال جاری در شهر لکنهو هندوستان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی ظهر امروز در نشست خبری همایش بین المللی مدرسه فقهی کلامی شیعه در لکهنو( هندوستان) که در سالن جلسات بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مظلومیت های مکتب اهل بیت(ع) ناشناخته بودن این میراث و ابعاد مختلف تمدن شیعی است، کشور هندوستان یکی از زمینه های گسترش فرهنگ شیعه بوده و اسطوره های فرهنگی و دینی در این کشور رشد پیدا کردند و آثار گرانسنگی در حسینینه ها و مراکز علمی آن شکل گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی تصریح کرد: مدرسه لکهنو هند با سابقه حدود200سال، شخصیت‌های تراز اولی را در جهان تشیع آفریده و این شخصیت‌ها از نظر کلامی و امامت پژوهشی جزو نفرات برجسته در علمای جهان تشیع هستند؛ این مدرسه پس از دوران افول حکومت صفوی ایجاد می‌شود و از تجربیات علمای دوران صفویه استفاده می‌کنند و از این جهت بسیار با اهمیت است.

وی به تشریح جزئیات برگزاری همایش بین المللی مدرسه فقهی کلامی شیعه پرداخت و گفت: این همایش بین الملی 18 اسفندماه سال جاری در شهر لکنهوی هندوستان برگزار می شود؛ سال آینده نیز در ایران کنگره بزرگ علامه میرحامد حسین برگزار می شود، همچنین100 جلد کتاب احیا و منتشر شده است که در این همایش رونمایی می شود و همچنین در همایش سال آینده ایران  رونمایی می شود.

استاد حوزه علمیه با اشاره به برگزاری همایش بین المللی مدرسه فقهی کلامی شیعه در لکنهوی هندوستان افزود: این همایش با پیام مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی افتتاح می شود و ایشان در این پیام اهمیت و ضرورت این کار را موردتاکید قرار دادند و همچنین حجت الاسلام والمسلمین مختاری و بنده نیز مقاله ارائه می دهیم.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی گفت: کتاب احکام عدالت العلویه نیز یکی دیگر  از کتاب هایی است که در زمینه ادبیات شیعه وجود دارد و این کتاب توسط پدر مرحوم میرحامد حسین عالمی هندی برای حاکم آن زمان نوشته می شود که دستورنامه ای برای اداره حکومت بر مبنای عدالت امیرالمومنین است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی امامت تصریح کرد: دبیرخانه ای در بنیاد فرهنگی امامت شکل گرفت و همچنین در هند در موسسات مختلف پژوهش هایی در زمینه کلام و فقه آثار انجام  شد و حدود 100 جلد کتاب از میراث و شخصیت های بزرگ شخصیت های لکنهو درحال تحقیق است و بخشی از آن چاپ و بخشی در حال آماده سازی نهایی است.

وی افزود: آثار بسیار متنوع در رشته های علمی در مدرسه لکنهو وجود دارد که از علمای برجسته هندوستان است و آثار متنوع در فقه سیاسی و اخلاق و تاریخ و بهترین مقتل سیدالشهدا در این مدرسه نگارش شده است.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی بیان کرد: این مدرسه با سابقه 200 سال شخصیت های طراز اولی را در جهان تشیع تربیت کرده است که در زمینه کلام و امامت بزرگان مدرسه لکنهو در زمینه امامت پژوهشی شخصیت های بی نظیری هستند.

وی عنوان کرد:کتابخانه های بزرگی در این مدرسه وجود دارد که پس از افول دوران صفویه کار خود را آغاز کرده و از علمای ایران اسلامی بهره گرفت؛ پیش از ظهور سید دلدار علی نقوی تشیع درهند سابقه طولانی دارد اما پیش از آن دچار آسیب بوده است و  با آسیب های صوفی گری افراطی، تحجر و همچنین رویکرد اخباری گری دست و پنجه نرم می کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی در پایان عنوان کرد: ضرورت بازشناسی فرهنگ و تمدن هند باید مورد توجه باشد و مدرسه شیعه لکنهو مورد افتحار ایران است، چون پایه گذاران آن از نیشابور هستند و بسیاری از آثار به جای مانده در این مدرسه به زبان فارسی است.

 

 

 

 

۳۱۳/۳۲

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha