جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ |۹ شوال ۱۴۴۵ | Apr 19, 2024
کد خبر: 491491
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۱
مراسم رونمایی و معرفی مجموعه شعر (هیاهو)

حوزه/ آیین رونمایی و معرفی مجموعه شعر هیاهو عصر روز یکشنبه در نگارستان اشراق قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، مراسم رونمایی از مجموعه شعر هیاهو، اثر حجت الاسلام خانمحمدی، به همت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عصر روز یکشنبه 15 اردیبهشت ماه در نگارستان اشراق برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام جواد محمدزمانی، رئیس انجمن شعر طلاب، گفت : افتخار ما این است که بزرگترین شاعران ادبیات فارسی ما از جمله حافظ، مولانا، سعدی، نظامی و سنایی برخاسته از حوزه های علمیه هستند و محصلان مدارس علمیه شیعی یا اهل سنت بوده اند.

وی ادامه داد: شاعری مثل سعدی که فخر ادبیات فارسی است و امروزه در جهان شناخته شده، طلبه یک مدرسه علمیه و یک واعظ و منبری بوده و کتاب مواعظ و پند دارد و این سنت در حوزه های علمیه در روزگار و سده های مختلف وجود داشته و در عصر ما هم این مسأله تداوم داشته، البته در روزگار طاغوت، شعر حوزه چندان قوتی نداشت و شاعران فراوانی در حوزه ها وجود نداشتند.

رئیس انجمن شعر طلاب مرکز فرهنگی هنری تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی، حدود 500 شاعر جوان طلبه در سطح کشور هستند و از افتخارات شعر حوزه محسوب می شوند و شاید نزدیک به 100 شاعر طلبه در قم حضور دارند و این افتخاری است.

وی با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب درباره وجود شاعران طلبه در حوزه های علمیه افزود: سال گذشته که این آمار را خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم، ایشان اظهار خوشحالی کردند که به برکت انقلاب این مقدار شعر در حوزه های علمیه ما گسترده شده و ادبیات در حوزه ها جایگاه پیدا کرده است.

حجت الاسلام محمدزمانی اظهار داشت: به خصوص در دهه 70، 80 و 90 شاهد رشد حوزه های علمیه در بحث شعر بوده ایم؛ گمان نمی کنم صنفی در سطح کشورمان وجود داشته باشد که با حفظ هویت صنفی خود، جلسات مستمر شعر داشته باشد.

وی با بیان اینکه در اشعار حوزویان  رنگ و بوی ملکوتی در اشعار حوزویان وجود دارد، گفت: شعر حوزه ویژگی هایی دارد و شاعر حوزوی به دلیل این که در محضر قرآن و عترت است و بهره مند از آن بوده و در فضای ملکوتی تنفس می کند، شعرش رنگ و بوی دیگری پیدا کرده و تجلی های خاصی در شعرش وجود دارد.

رئیس انجمن شعر طلاب مرکز فرهنگی هنری تصریح کرد: اگر طلاب هنرمندانه کار کنند، از این نعمت می توانند به بهترین شکل استفاده کنند، همانطوری که در شعر امروز ما وجود دارد که زکریا اخلاقی نمونه بارز این مسأله هستند که با حفظ هویت طلبگی خود فعال بوده و استاد سطوح عالی مدرسه علمیه است.

وی در خصوص رشد شعر آیینی کشور ازعان کرد: شعر و به ویژه شعر آیینی در کشورمان رشد فراوانی داشته و نهادهای مختلفی در عرصه شعر تلاش می کنند تا بتوانیم در آینده با شکوفایی بیشتری شعر را دنبال کنیم.

حجت الاسلام محمدزمانی اظهار داشت: برخی از اشعار مجموعه شعر «هیاهو» را پیش تر از حجت الاسلام خانمحمدی نویسنده مجموعه «شعر هیاهو» شنیده بودم و لذت برده بودم و از آن روزی که این مجموعه را از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را تهیه کردم، شاید دو سه مرتبه آن را مطالعه کردم.

وی افزود: انصافاً ابیات درخشانی و ابیات شامخی در این مجموعه وجود دارد که نشان از این دارد که شاعر یک تحصیل کرده حقیقی حوزه است، به این معنا که همانطور که به شعر و درس و بحثش اهمیت می دهد، اینها در شعرش نیز نمودار است و خواننده اثر احساس می کند که یک حوزوی تحصیل کرده این اشعار را سروده است.

رئیس انجمن شعر طلاب مرکز فرهنگی هنری تصریح کرد: با شاعری در این سن با مُلمَّع سرایی در نخستین مجموعه مواجه هستیم که نشانه موفقیت شعر و شاعر است.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از وزن ها و قافیه و ردیف های مختلف و ترکیب های نو و حضور جان مایه های توحیدی، نشانه موفقیت این مجموعه شعر است.

وی گفت: ابیات درخشان و شامخی در این مجموعه وجود دارد که نشان از این دارد که شاعر یک تحصیل کرده حقیقی حوزه است، به این معنا که همانطور که به شعر و درس و بحثش اهمیت می دهد، اینها در شعرش نیز نمودار است و خواننده اثر احساس می کند که یک حوزوی تحصیل کرده این اشعار را سروده است.

«هیاهو» با کیان، اعتبار و آبروی حوزه همخوانی دارد

در این مراسم، محمدعلی مجاهدی پدر شعر آیینی کشور اظهار داشت: در این مجموعه شعر، رگه های بسیار برجسته و زرینی دیده می شود که به عنوان یک تک بیت می تواند مورد الهام بسیاری از هنرمندان قرار بگیرد.

وی افزود: افرادی که نقاشی و تصویرگری تخصص دارند، هر یک از ابیات این مجموعه شعر می تواند تابلو بسیار زیبایی را فراخور این آنها نگه دارد.

پدر شعر آیینی کشور با بیان این که اشعار مجموعه شعر «هیاهو» با کیان، اعتبار و آبروی حوزه همخوانی دارد، خاطرنشان کرد: گاهی از برخی از شاعران روحانی اشعار و غزلیاتی می شنویم که با قداست لباس روحانیت همخوانی ندارد اما اشعار شاعر این مجموعه خیلی بی نظیر بود و از این جهت پاک است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha