شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۰ شوال ۱۴۴۵ | Apr 20, 2024
المصطفی

حوزه/ عضو خبرگان رهبری، پرهیز از تحریک حساسیت‌ها و ایجاد تفرقه و اختلاف، در عین حفظ هویت معرفتی را از سفارش‌های اهل‌بیت(علیهم‌السلام) دانست و یادآور شد: جای جای سیره زندگانی علی‌بن موسی‌الرضا(ع) مسیر حرکت در این مسیر را به خوبی و با طراحی هوشمندانه نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»،حجت‌الاسلام والمسلمین‌ حاج ابوالقاسمی عضو مجلس خبرگان رهبری، در جشن میلاد هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت علی‌بن موسی الرضا(ع)، در مجتمع آموزش عالی بنت‌الهدی خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) برکات فراوانی برای امت اسلام به ارمغان آوردند و نزد اهل‌بیت(علیهم‌السلام) از جایگاهی والا برخوردار هستند.

وی، در ادامه، با بیان این که همگان باید بکوشیم شاخصه‌های رفتاری ما به سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) نزدیک شود، تصریح کرد: تقریب مذاهب، از مهم‌ترین تأکیدات اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است و دو عنصر اصلی، نزدیک شدن مذاهب اسلامی و کم‌رنگ شدن عوامل اختلاف برشمرده می‌شود.

سخنران این مراسم، پرهیز از تحریک حساسیت‌ها و ایجاد تفرقه و اختلاف، در عین حفظ هویت معرفتی را از سفارش‌های اهل‌بیت(علیهم‌السلام) دانست و یادآور شد: جای جای سیره زندگانی علی‌بن موسی‌الرضا(ع) مسیر حرکت در این مسیر را به خوبی و با طراحی هوشمندانه نشان می‌دهد.

وی عنصر تقویت و تأکید بر عناصر اتفاقی و مشترک میان مذاهب اسلامی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: تقریب و نزدیکی مذاهب، بدون تکیه و تأکید بر قرآن امکان‌پذیر نیست. داعیه‌داران تقریب باید پرچم‌داران قرآن باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ ابوالقاسمی با اشاره به این که قرآن همواره باید محور فعالیت‌ها قرار گیرد، یادآور شد: در مقام افتا باید چارچوب‌های قرآنی، اصل و محور باشد و قرآن مایه اتحاد امت اسلامی است که تأکید بر آن، هویت و وجاهت اسلامی را تقویت خواهد نمود.

سخنران این مراسم با بیان این که با عمل به قرآن و تدبر در آیات الهی، می‌توان قله‌های بسیاری را فتح نمود، ابراز داشت: همه امت اسلام بر سر سفره قرآن کریم حضور داشته، قرآن بهترین موهیت الهی در وحدت‌آفرینی اسلامی و ایجاد تقرب به ذات اقدس الهی است.

وی غور در قرآن و تسلط بر آیات الهی و تفاسیر آن را از الزامات فعالیت‌های تقریبی عنوان کرد و اظهار داشت: همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب(مدظله‌العالی) تأکید نمودند، نماز باید مظهر وحدت و تقرب اسلامی در نظر گرفته شود و این مهم در ایام حج بیش از پیش مورد توجه مسلمانان قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ ابوالقاسمی، در ادامه، ضمن اشاره به روایتی از اهل‌بیت(علیهم‌السلام)، خاطرنشان کرد: برخورد مهربانانه با مردم و انجام کارهای خوب، پس از ایمان، از قله‌های دانش‌ورزی و خردورزی به شمار می‌رود؛ از این رو، باید رفتار ناصحانه، دلسوزانه و خیرخواهانه داشته باشیم.

سخنران این مراسم ضمن تأکید بر برابری انسان‌ها جز به واسطه تقوا، یادآور شد: تقوای الهی، اصل و پایه برتری انسان‌هاست.

وی ضمن اشاره به الزامات حفظ هویت دینی و مذهبی، ابراز داشت: استدلال بر معتبرات، بر پایه محکمات عقلی به عنوان وجه اشتراک میان انسان‌ها، باید بیش از پیش جدی گرفته شود؛ تکیه بر پایه‌های مشترک، از تصریحات اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است.

سخنران این مراسم رعایت ادب را در مباحثات و گفت‌وگو، از اصول سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) دانست و یادآور شد: حرکت ایجابی و کنار نهادن فعالیت‌های سلبی، از الزامات گام نهادن در عرصه تقریب مذاهب اسلامی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ ابوالقاسمی عرضه محاسن کلام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) را به بهترین شیوه و بهره‌گیری از آنها براساس دغدغه‌های مشترک را تسهیل‌کننده فرایند وحدت اسلامی عنوان و تصریح کرد: پرچم عدالت‌محوری و ظلم‌ستیزی باید در سایه‌سار منویات و سیره اهل‌بیت(علیهم‌السلام) قرار گیرد.

وی با اشاره به این که عنصر احساسات و عواطف در رویکردهای ایجابی، از راهبردهای امام رضا(ع) در تقویت وحدت اسلامی است، یادآور شد: زیارت اربعین امام حسین(ع)، از برترین عرصه‌های تقریب ادیان است. این مهم در عین حفظ هویت مذهبی مورد توجه قرار گرفته است.

گفتنی است «خانم کربلایی»، مدیرکل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در بخش نخست این جشن، ضمن تبریک دهه کرامت و هفته عفاف و حجاب به عنوان موهبتی الهی، اظهار داشت: حجاب، ضامن سلامت جامعه، بقای بشریت و رشد اخلاقی و معنوی انسان‌هاست.

وی با بیان این که جهان امروز با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم می‌کند، خاطرنشان ساخت: حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان، به ویژه کشورهای مدعی پیشرفت، که دم از حقوق بشر و حقوق شهروندی می‌زنند، با بی‌عدالتی و ناملایمات متعددی روبه‌روست.

خانم کربلایی با اشاره به این که جهان سال‌هاست شاهد بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی اعم بی‌عدالتی و نژادپرستی است، اظهار داشت: تقویت مؤلفه‌های تفرقه‌انگیز در جهان اسلام، که به دست ایادی استکبار جهانی و نوچه‌های منطقه‌ای آنان پی‌گیری می‌شود، جهان اسلام را با رنج و غم روبه‌رو ساخته است.

وی ضمن تأکید بر این که اهل‌بیت(علیهم‌السلام) بهترین الگو برای یافتن پرسش‌های و نیازهای معرفتی هستند، به ظرفیت‌های شهر مقدس قم در احیای تمدن نوین اسلامی اشاره نمود و خاطرنشان کرد: قم به عنوان مرکز نشر معارف ناب الهی در گستره جهانی، سهم بزرگی در احیای تمدن نوین اسلامی ایفا خواهد نمود.

مدیرکل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در بخش پایانی سخنان خود، به برگزاری کنفرانس بین‌المللی تقریب مذاهب اسلامی در ماه‌های پیش رو اشاره نمود و یادآور شد: در این کنفرانس، ضمن تشکیل ستاد، کمیته‌های مختلفی مانند کمیته علمی تشکیل می‌شود که بانوان حضور پررنگی در آن دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha