شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
احمد الجاده لبنان

اختصاصی/ موسس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان گفت: سیاست جمهوری اسلامی در لبنان یک سیاست مثبت است و به دنبال تفرقه میان طوایف نیست و به همه برای وحدت کمک می کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، پروفسور شیخ احمد الجده، درحاشیه بازدید از بنیاد بین المللی نهج البلاغه در نشستی با مسئولان این بنیاد با تشریح اوضاع سیاسی،فرهنگی و علمی لبنان اظهار داشت: از این همه اهتمام و توجه به نهج البلاغه و روایات امام علی علیه السلام دربنیاد بین المللی نهج البلاغه شگفت زده شدم.

موسس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی (جامعة الحضارة الاسلامیة المفتوحة) لبنان به خدمات بنیاد بین المللی نهج البلاغه اشاره کرد وبیان داشت: خداوند متعال توفیق تاسیس این مؤسسات عظیم و خدمت به میراث امام علی(ع) را عنایت کرده که باید قدر دان این نعمت بزرگ بود.

19طایفه در لبنان

وی با اشاره به تعامل مسیحیان و مسلمانان در لبنان افزود: لبنان کشوری کوچک است و مساحت آن از ده هزار کیلومتر مربع بیشتر نیست. و 19 طایفه رسمی دارد.

این اندیشمند لبنانی ادامه داد: طوایف اسلامی مختلف مانند شیعه، سنی، علویون و دروزی ها و اسماعیلی ها در آن حضور دارند و مسیحی ها نیز کلیساهای مختلفی مانند کلیساهای ارتدوکس و سریانی (شامل ارتدوکس و کاتولیک) و کلیسای پروتستان و انجیلی ها دارند.

* همزیستی بدون دخالت بیگانگان محقق می شود

رییس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان گفت: اگر این طوایف به حال خود رها شوند با هم تعامل و همزیستی خوبی دارند، اما مشکل ما در این زمینه، سیاسی کردن دین و مذهب است؛یعنی هر گروه و شخصیت سیاسی می خواهد بنای سیاسی خود را بر اساس این طوایف بنا کند و این باعث می شود جو متشنج شود و حوادث اسفباری اتفاق بیفتد.

*سیاستمدران لبنان مسئولیت پذیر نیستند

شیخ احمد الجده با بیان این که متاسفانه برخی سیاستمداران در لبنان مسئولیت پذیر نیستند ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران سیاستمداران نظریات مختلفی دارند، اما در نتیجه همه آنها بر مصالح عالی جمهوری اسلامی اجماع دارند.

*آیت الله العظمی خامنه ای مانند یک پدر است

وی افزود: در 17ربیع وقتی به دیدار مقام معظم رهبری، آیت الله العظمی امام خامنه ای رفتم، دیدم همه سیاسیون از همه جناح ها و دیگران حضور دارند. پس در جمهوری اسلامی ایران یک رهبر بزرگ وجوددارد که همه جناح ها زیر چتر ایشان هستند و ایشان برای آنها مانند یک پدر است.

این اندیشمند لبنانی ادامه داد: در لبنان این امر وجود ندارد و هر طایفه ای مستقل است و رهبر دینی و سیاسی ویژه خود دارند؛بنابراین جنگ های داخلی زیادی در تاریخ لبنان رخ داده است.

*سود آمریکا و اسرائیل در اختلافات مسلمین است

رییس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان گفت: متاسفانه جنگ ها ی داخلی لبنان به خاطر سوء استفاده سیاسی از دین،طایفه و مذهب بوده. امروز نیز کشورهای غربی مانند آمریکا و اسراییل و کشورهای دیگر از این تفاوت های طایفی و مذهبی در جهت منافع خود سوء استفاده می کنند

*اتحاد شیعیان به برکت رهبری سید حسن نصر الله

وی با بیان این که این سیاست های آنها گاه به جنگ های طایفی منجر می شود و این خطرناک است افزود:اما شیعیان به برکت رهبری سید حسن نصرالله و ریاست نبیه بری رییس پارلمان و همچنین مجلس اسلامی شیعی به ریاست شیخ قبلان، نوعی آگاهی دارند و همه اینها بر مصالح عالی شیعه اجماع دارند و البته جمهوری اسلامی هم به آنها کمک می کند.

*جمهوری اسلامی به وحدت کمک می کند

شیخ احمد الجده با بیان این که شیعیان لبنان رابطه خوبی نیز با سایر طوایف مانند اهل سنت و مسیحیان و دروزی ها و ... دارند گفت:سیاست جمهوری اسلامی در لبنان یک سیاست مثبت است و به دنبال تفرقه میان طوایف نیست و به همه برای وحدت کمک می کند، و تاثیر زیادی برای پرهیز از جنگ داخلی دارد.

موسس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان تصریح کرد: اما در مقابل، آمریکا، ترکیه اسراییل و غرب به گروه های تندرو، مانند وهابی ها کمک می کنند و به آنها پول و سلاح می دهند؛ همان طور که در سوریه نیز همین کار را انجام دادند.

*وهابیت آثار دینی را به نام اسلام تخریب می کند

وی بابیان این که وهابی ها تمام آثار دینی ادیان مختلف همچون کلیساها و مساجد و دیر ها و مراقد مشرفه اولیاء و صحابه را در سوریه تخریب کردندافزود: آنها قبر ها را به نام اسلام نبش و اقدام به قتل انسان های بی گناه و زنان و کودکان کردند. تمام جوامع با این اقدامات مخالف هستند.

*سود انفجارها برای رژیم صهیونیستی

رییس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان ادامه داد:وهابیت بر لبنان هم تاثیر دارد و در همین راستا شاهد انفجارهای اخیر در لبنان بودیم و بیشترین سود این اتفاقات به اسراییل می رسد و از خداوند متعال می خواهیم که این موج برطرف شود و به برکت همراهی جمهوری اسلامی، اسلام به اصالت خود بازگردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در دوران، جوانی نزدیک به دو سال در نجف اشرف خدمت امام خمینی (ره) بوده گفت: من در آن زمان طلبه حوزه بودم و در درس امام خمینی شرکت می کردم و به یاد دارم اعلامیه های ایشان را توزیع می کردم و مرا به همین خاطر در سال 1976 تا 1978دوبار در نجف و بغداد بازداشت کردند؛ بنابراین ما هم در انقلاب اسلامی سهیم بوده ایم و اسم من نیز در مؤسسه تنظیم ونشر آثار امام جز شاگردان امام(ره) مکتوب است .

*امام خمینی بر دل‌ها حکومت می‌کرد

احمد الجده افزود:انقلاب امام خمینی(ره) بزرگ بود، ایشان از تظاهرات کنندگان می خواست مرتکب خشونت نشوند. به آنها می گفت هرگاه یک سرباز به شما شلیک کرد شما به او گل بدهید و این چنین بود که انقلاب ایران پیروز شد، چون رهبر آن بر دل‌ها حکومت می‌کرد اما اگر یک انقلاب همراه خشونت و سلاح و کشتار باشد شکست می خورد .

*ایران امن‌ترین کشور جهان

رییس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان ابراز داشت:ایران اکنون به برکت امام خمینی و حضرت آیت‌الله خامنه ای و عنایت خاصه امام زمان (علیه السلام) در امان است و بزرگ ترین کشور جهان است که برکت و امنیت دارد و به پیشرفت صنعتی دست یافته و به خودکفایی رسیده است.

*علاقه مسیحیان به امام علی و اهل بیت(ع)

وی در خصوص علاقه فراوان علمای مسیحی لبنان به امام علی علیه السلام گفت:علاقه متفکران مسیحی به تشیع به ویژه امام علی و امام حسین علیهما السلام در واقع به یک امر برمی گردد و آنها عقیده دارند، حضرت مسیح به صلیب کشیده شد و به شهادت رسید و خون خود را فدای عالم کرد، این یک عقیده است که مشابه شهادت امام علی(ع) در محراب و شهادت امام حسین(ع) در کربلا است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بنابراین از لحاظ وجدانی و احساس و نیز فلسفه شهادت شبیه هم هستیم. همچنین شاهد این هستیم که امام علی(ع) کوفه را به عنوان پایتخت حکومت خود انتخاب کرد و کوفه مهد مسیحیت قبل از اسلام است و حکومت مناذره(قبیله نعمان به منذر) در این شهر بوده و بسیاری از دیرهای عبادت، سریانی و مسیحی در این شهر وجود دارد.

*مسلمان و مسیحی فرقی نداشت

احمد الجده گفت: امام علی(ع) هنگامی که به کوفه آمد، با مسیحیان به خوبی رفتار کردند؛ ایشان اولین کسی بودند که پاسبانان شب را گماشت تا در کوچه های کوفه بگردند. نقل می کنند روزی امیرالمؤمنین(ع) پیرمردی را دید که روی زمین می خوابد، پرسید چرا این مرد چنین وضعی دارد؟ یکی از پاسبانان گفت؛ او یک مسیحی است و امیرالمؤمنین(ع) که این را شنید، بیشتر غضبناک شدند و فرمودند، هنگامی که جوانی نیرومند بود از او استفاده کردید و اکنون که پیر و ضعیف شده او را رها کرده اید؟ برای او حقوقی از بیت المال قرار دهید و یک خانه و خادم هم به او بدهید. امام علی(ع) با همه یکسان برخورد می کرد و مسلمان و مسیحی برای او فرقی نداشت.

وی افزود: وهب نصرانی، در کربلا در رکاب امام حسین(ع) جنگید و از امام علی(ع) روایت داریم که فرمود: «مردم دو دسته اند یا برادر دینی و یا شبیه تو در آفرینش هستند». مسیحیان در زمان خلفای پیش از امام علی(ع) در کوفه مورد ظلم و ستم بودند به ویژه هنگامی که مغیرة بن شعبه و خالد بن ولید وارد کوفه شدند، اما مسیحیان امان دادند و هنگامی که از خانه های خود خارج شدند، آنها را کشتند و سر از تن کودکان و زنان جدا کردند و متاسفانه نام آن را هم فاتح اسلامی گذاشتند.

*عدالت علی (ع) موجب محبت مسیحیان شد

رییس دانشگاه بین المللی تمدن اسلامی لبنان خاطرنشان کرد:مسیحیان هنگامی که سیاست علی(ع) و رافت و مهربانی و عدالت ایشان را در برخورد با مسیحیان و برابری خود با مسلمانان را دیدند، نسبت به امام علی و اهل بیت(ع) محبت پیدا کردند.

وی ادامه داد: هنگامی که سر مبارک امام حسین(ع) را به دیر راهبی نصرانی بردند، نوری را دید که از سر ایشان به آسمان می رود و گفت؛ این سر یک قدیس و پیامبر است و سر مبارک امام(ع) را گرفت و معطر کرد و مجسمه ای همانند سر مبارک امام حسین تراشید و می گویند این مجسمه هم اکنون در واتیکان است.

الجده یادآورشد: روابط و علاقه تاریخی زیادی میان امام علی(ع) و مسیحیان وجود دارد و آنها شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) را دوست دارند و هیچ گاه در تاریخ نقل نشده که روزی یک شیعه به مسیحیان ظلم روا داشته باشد یا به سرزمین و مال آنها تجاوز کرده باشد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha