حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی زاده، مسئول موسسه آموزش عالی حوزوی حوزه علمیه اصفهان، در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر پاسخگویی به شبهات، گفت: سؤالاتی که جدید، طرح می شود، نیازمند پاسخهای جدیدی است؛ زیرا نگرش ها تغییر کرده است.
وی درباره ضرورت ورود طلاب به رشته های تخصصی، ابراز داشت: نمی توان منتظر ماند تا چند قرن دیگر مفسر بزرگی مثل علامه طباطبایی، ظهور کند، بلکه باید کار را آغاز نمود تا در هر نیم قرنی مفسر برجسته ای ظاهر شود.
مسئول موسسه آموزش عالی حوزوی حوزه علمیه اصفهان درباره تاریخچه تأسیس این موسسه گفت : این موسسه که قبلاً مرکز آموزشهای تخصصی حوزه بود، سال 1374 ، بعد از هجرت حضرت آیت الله مظاهری به اصفهان، آغاز به کار کرده و ابتدا با برخی رشته ها و به صورت مستقل کار آموزشی خود را شروع نمود، امّا در سال 1383 طی ارتباطاتی با حوزه علمیه قم چند رشته در مقطع سطح 2 به موسسه واگذار گردید. پس از مدتی هم با برگزاری یک دوره آموزشی، نسبت به اخذ امتیاز سطح 3 و 4 اقدام کردیم.
وی یاد آور شد : در حال حاضر در این موسسه 8 رشته سطح 2 ، 7 رشته سطح 3 و 2 رشته سطح 4 آموزش داده میشود.
مسئول موسسه آموزش عالی حوزوی حوزه علمیه اصفهان درباره تعداد دانش پژوهان و فارغ التحصیلان این موسسه نیز اظهار داشت : حدود 350 دانشپژوه در این مرکز مشغول به تحصیل می باشند و تاکنون حدود 300 نفر در مقطع سطح 2و 3 از این مرکز فارغالتحصیل شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین هادی زاده یادآور شد: در این مرکز کتابخانهای با 50 هزار جلد کتاب تأسیس شد که 25000 جلد آن لیبل خورده و داخل قفسات کتابخانه و 25000 هزار جلد دیگر هم در موسسه موجود می باشد؛ برخی کتابها هم از نمایشگاههای خارج از کشور مثل بیروت، لبنان، شارجه امارات و ... خریداری گردیده اند.
وی از بی نظیر بودن این کتابخانه نسبت به کتابخانههای تخصصی سخن گفت و افزود: به خاطر فضای کوچک کتابخانه، امکان لیبل خوردن همه کتابها و قرار دادن آنها در قفسههای کتابخانه نیست، اما امیدواریم در آینده، در ساختمان جدید، این امکان فراهم گردد.
مسئول موسسه آموزش عالی حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان ساخت: ساختمان جدیدی در خیابان حکیم اصفهان در حال احداث است که در پایان سال 90 و ابتدای سال 91 مورد بهره برداری خواهد گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین هادی زاده در خصوص به کارگیری فارغ التحصیلان این مرکز هم گفت: در این رابطه چند کار انجام گرفته. یکی این که با هماهنگی مرکز مدیریت فارغالتحصیلان سطح 3 تحصیل در شمار اساتید حوزه قرار بگیرند. برخی نیز در خود موسسه جهت امور اداری و تدریس جذب کرده ایم و ایجاد یک موسسه ی پژوهشی در کنار این موسسه کار دیگری است که انجام گرفته تا افرادی که فارغ التحصیل در آنجا به کار پژوهشی مشغول شوند که اساسنامه و طرح آن به تهران ارائه شده است.
مسئول موسسه آموزش عالی حوزوی حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان ساخت: کاری که در مرکز جدیدالتأسیس انجام خواهیم داد، بحث مدیریت استراتژیک بلند مدت است که از اقتضائات مدیریت روز است؛ در این نوع مدیریت با بهرهگیری قواعد و فرمولهای ریاضی مسیر آینده را ترسیم نموده و پس از دادن پارامترهای اولیه، مقدار زمان بندی و تلاش جهت رسیدن به آن هدف را مشخص می کند؛ البته هنوز در مرحله آزمایشی است و نهایی نشده است.