به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام طهماسبی عصر امروز در چهارمین نشست معاونان پژوهش مدارس علمیه استان قم که با موضوع استعدادهای پژوهشی طلاب در کانون پرورش استعدادیابی پژوهشی طلاب برگزار شد، در تبیین روشهای استعدادیابی اظهار داشت: برای این که بتوانیم استعداد پژوهشی افراد را بسنجیم، باید وجود یا عدم وجود پارامترهایی در قالبهای توان، گرایش و قابلیت اکتساب ویژگی پژوهشگری را بررسی کنیم.
وی در تبیین روند استعدادیابی پژوهشی طلاب، گفت: طلاب در سالهای ابتدایی فراگیری علوم حوزوی، شناختی اجمالی از تواناییها و علایق خود، اساتید و کتابها دارند که این آشنایی نسبی بوده و در مراحل بعدی تحصیل، این شاخت کاملتر میشود.
مسئول اداره استعدادیابی معاونت پژوهش حوزههای علمیه ادامه داد: زمانی که این شناخت کامل شد، استعدادهای طلاب به مرحله شکوفایی میرسد و با جهتدهی مسئولان و اساتید در مسیر درست قرار میگیرد. در این شرایط پشتیبانی از طلاب میتواند فعالیتهای پژوهشی آنها را به نتیجه برساند.
مسئول کانون پرورش استعدادیابی پژوهشی طلاب با اشاره به فعالیتهای معاونت پژوهش حوزههای علمیه در راستای استعدادیابی پژوهشی طلاب، خاطرنشان کرد: این معاونت در سال گذشته برای این که تواناییهای طلاب را شناسایی نماید، در مرحله نخست، اطلاعات مورد نیاز را با بررسی پرونده تحصیلی طلاب جمع آوری نمود.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت استعدادیابی طلاب خاطرنشان کرد: ترویج اصل توجه به استعداد و علاقه در مسیر علمی، کمک به تفصیلی کردن شناختهای اجمالی، برقراری ارتباط صمیمی و عاطفی برای شناخت و ایجاد فرصت و محک زدن علایق و استعدادها از راههای ایجاد و شناسایی استعداد پژوهشی طلاب میباشد.
وی خاطرنشان کرد: برای انجام این امور، معرفی و ذکر موارد موفق و ناموفق در توجه به استعداد، بازدیدهای علمی از گرایشات و سبکهای مختلف، دیدار با علما و درگیر نمودن طلاب در فعالیتهای پژوهشی، از جمله کارهایی مؤثر میباشد.
خاطرنشان میشود، در ادامه این نشست، معاونان پژوهشی مدارس علمیه قم، نظرات خود را در راستای استعدادیابی پژوهشی طلاب مطرح نمودند.