جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 248155
۲۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۲:۵۰

مدیر مدرسه عالی تفسیر قرآن با بیان این که قرآن در جامعه مهجور است، بر امر مهجوریت زدایی این کتاب الهی تاکید کرد.

حجت­الاسلام والمسلمین میرکتولی در گفتگو با خبرنگار مرکز خبر حوزه، با اشاره به اهداف راه‌اندازی مدرسه عالی تفسیر قرآن، گفت: این مدرسه در سال 1388 به همت و همراهي جمعي از اساتيد و مفسران حوزه به منظور مهجوريت زدايي از متن و محتواي قرآن كريم، پرورش و تربيت اساتيد توانمند «مفسر، محقق و مبلغ تفسير» در حوزه و توسعه مفاهيم و تعاليم حيات بخش اين كتاب آسماني و بي بديل در عرصه­هاي گوناگون داخلي و بين المللي ايجاد گرديد.

*شناسایی یکصد استاد تفسیر

وی افزود: ساماندهي اساتيد تفسير در كنار دروس فقه و اصول در بستر خود حوزه از دیگر اهداف این مدرسه است كه تاكنون توانسته­ايم تقريبا يكصد نفر از اساتيد را شناسايي و با برگزاري همايش ساليانه،‌ آنها را گردهم بیاوریم.

مدیر مدرسه عالی تفسیر قرآن برنامه­های این مدرسه را مد نظر قرار داد و اظهار داشت: پرورش مفسّر و محقّق در زمينه­هاي تفسيري كه بتوانند مفاهيم ناب قرآنی را استخراج نمايند و در مراحل بعدي در اختيار افكار عمومي و جامعه قرار دهند. از اهداف مهم این مدرسه است که به همین دلیل، برنامه آموزشي مدرسه با روش­هاي كاربردي و بهره­گيري از اساتيد خبره در امر تفسير، آغاز گرديده است.

حجت­الاسلام والمسلمین میرکتولی افزود: آروزی ما این است که مورد شکایت خاتم­الانبیاء در روز قیامت نباشیم؛ بلکه مورد شفاعت این بزرگوار قرار گیریم. قرآن کریم در جامعه مهجور است و تنها راه مهجوریت‌زدایی از آن این است که حوزه به این امر اهتمام ویژه‌ای بورزد.

مدیر مدرسه عالی تفسیر قرآن با اشاره به آیه شریفه«بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ» (النحل:44) توصیه­ای هم به طلاب در مورد آشنایی با علوم و معارف قرآن کریم نمود و ابراز داشت: طلاب بايد بدانند كه در عرصه­های آموزش عمومي همانند تلاوت (روخواني و روانخواني)، حفظ و ترجمه آيات، اولين گام، آشنايي با قرآن است و از آنجا كه تفسير، نوعي تلاش فكري براي فهم كلام خداست، افراد بايد ابزار لازم را در اختيار داشته باشند كه آشنايي با زبان و ادبيات عرب و آگاهي از لغات و مفردات الفاظ قرآن، شناخت اسباب نزول، آگاهي از روايات، آگاهي از علم منطق و ساير علوم و همچنين پرهيز از پيش داوري  از ابزار لازم و شروط اصلي ورود به مرحله درك مفاهيم است.

*خطر تفسیر به رأی وجود دارد

حجت­الاسلام والمسلمین میرکتولی در ادامه اظهار داشت: مشكل اساسي، نبود نيروي انساني در عرصه تبليغ و ترويج قرآن است كه در ابتدا مستلزم درس گرفتن تفسير قرآن از محضر اساتيد مي باشد. روي آوردن به اجتهاد روشمند در عرصه علم تفسير بسيار ضروي و لازم است، زيرا اگر معاني و بطون آيات دريافت نشود، خطر تفسير به رأي وجود دارد كه مبناي آن رأي و نظر شخصي است. لذا براي رسيدن به اين هدف ، قرارگرفتن قرآن و فرهنگ آن در متن حوزه به عنوان درس اصلي و محور مباحثات ، بسيار ضروري است.

وی با اشاره به اين كه مكتب حيات بخش اسلام، آئيني جهاني، جامع و جاويدان است، تصریح کرد: خداوند سبحان علاوه بر معجزات ديگر، به پيامبر خاتم معجزه جاويدان داد تا شاهد و گواهي زنده‌ای بر حقانيت آئین آن حضرت باشد. ما بزرگتر از اين معجزه گرانسنگ در اختيار نداريم؛ چرا که هدف از نزول قرآن هدايت انسان است و براي  فهم، انس و تدبر در قرآن و تفسير آن تقوا كه خداوند متعال در این رابطه مي فرمايند:  «و من يتقّ الله يجعل له فرقاً». و پيوند با عترت پاك رسول است كه داراي طهارت معنوي و روحاني مي­باشند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha