به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست، در مصاحبهای با رهنامه، نیاز محوری را داخل در هویت و در راستای رسالت حوزه و طلاب، دانسته و میگوید، تا رسیدن به وضعیت مطلوب، فاصله زیادی وجود دارد اما در این سه دهه انقلاب، حوزه در راستای پاسخ به نیازها، حرکت خوب و رو به جلویی داشته است، وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه با تشکیل حکومت اسلامی، نیازها رو به گسترش نهاده، یادآور میشود، حوزه باید خود را برای پاسخگویی به نیازهای ملی و فراملّی، آماده کند.
عناوین بخش گفتوشنود نیز شامل: «حساب یک ذره و دو ذره نیست، به قلم مهران مظفرینیا»، «حوزه باید متحول گردد نه متبدل، مقالهای به قلم علیاکبر صادقی رشاد»، «کارهای زمین مانده زیاد داریم، مصاحبهای با حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه»، «دستیابی به هندسه نیازها، نیمه راه تحول است، مصاحبهای با حجتالاسلام سلیمان خاکیان» و «صحیفه نور باید کتاب بالینی طلاب باشد، مصاحبهای با حجتالاسلام سید جواد موسوی» میباشد.
ابوالحسن بیاتی در مقالهای با عنوان «کوتاه سخنی، در باب نیاز محوری حوزه» در بخش کند و کاو، به سه تعریف جذاب، در هر علمی میپردازد (نخست: نیاز دقیقسازی شده این علم، دوم هدفی که این علم به دنبال آن است و سوم روشی که استفاده از آن، ما را به هدف این علم میرساند)، وی در این مقاله دوازده علم را، با این سه موضوع تعریف میکند.
«الاهمّ فالاهم»، مقالهای از کوروش فتحی»، «آسیبشناسی نظام پژوهشی حوزه، مقالهای از سعید هلالیان» از دیگر عناوین بخش کندوکاو میباشد.
«بهسازی حافظه» عنوان مطلبی است که مهدیمرادی آن را ارائه داده است، نویسنده به برخی مشکلات طلاب پرداخته و فراموشی و علتهای را بررسی کرده است و بعد از بررسی مراحل اصلی حافظه، رابطه وثیق فراموشی و مراحل حافظه را بیان کرده و در حدود بیست روش کلی، برای بهسازی حافظه، ارائه داده است.
«آغازی مبارک در مصاحبهای با حجتالاسلام احمد رضوانفر»، «مدرسهای برای کادرسازی، گزارشی، از مدرسه علمیه حقانی» و «به لزوم ایجاد فضای مناسب برای شکوفایی استعداد ایمان دارم، مصاحبهای با آقای علا تبریزیان« از عناوین بخش گشت و گذار میباشد.
در بخش سیره بزرگان به زندگینامه و نظریات شهید آیت الله سید محمد باقرصدر(ره) با چهار موضوع، پرداخته شده که شامل: «امام بی مأموم»، «انسان، جامعه، سیاست» و «وقایع الایام سید صدر» به قلم مهدی نیکبین و «نظریات شهید صدر در مورد اقتصاد اسلامی به قلم محسن نیکبین» میباشد.
نشریه «رهنامه» به صاحب امتیازی معاونت پژوهش حوزههای علمیه، و مدیر مسئولی حجتالاسلاموالمسلمین سید علی عماد،در 84 صفحه و با قیمت 1200 تومان عرضه شده است.
عزیزان جهت اطلاع از نحوه توزیع نشریه به نشانی: قم، بلوار 45 متری صدوق، خیابان حافظ، پلاک 171 مراجعه و یا با تلفن 2900377-0251 تماس گرفته و یا با پایگاه اینترنتی www.khesht1.blogfa.com ارتباط برقرار کنند.