شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 249366
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۹

داستان نویسی در شان یک فیلسوف برجسته و یک مجتهد مسلم نیست، ولی وظیفه و احساس مسئولیت باعث شد تا شهید مطهری به نوشتن کتب مختلف بپردازد و این الگوی مهمی برای حوزویان است.

حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی، در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره شخصیت علامه شهید مطهری اظهارداشت: شهید مطهری شخصیتی چند بعدی داشتند و ایشان در همه ابعاد می‌توانند برای جامعه، به ویژه قشر روحانیت الگو باشند.

وی افزود: ایشان عالمی به روز بودند و متناسب با زمان خود در عرصه‌هایی که جامعه نیاز داشت حرکت می‌کردند و در عرصه‌هایی که یک روحانی مورد نیاز بود ورود جدی داشته و به مسائل و علوم روز نیز در حدی که نیاز بود آشنایی کامل داشتند.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این مطلب که شهید مطهری دغدغه مسائل عقیدتی و اجتماعی را داشتند تصریح کرد: ایشان شبهات و مسایل روزگار خود مخصوصاً آن شبهاتی که مبانی عقیدتی جوانان و فرهنگ نظام اسلامی را تهدید می‌کرد به دقت مورد نقد و بحث و نظر قرار می‌داد.

* فعالیت‌های شهید مطهری کار آکادمیک نبود

وی با اشاره به دیگر ویژگی‌های شهید مطهری بیان داشت: شهید مطهری فعالیت‌های علمی خود را به سمت نیازهای جامعه جهت می‌دادند و این گونه نبود که کار آکادمیک صرف انجام دهند بلکه جهت­گیری‌های ایشان در راستای نیازهای جامعه اسلامی بود.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی ادامه داد: به جز انگیزه الهی چیز دیگری برای شهید مطهری مطرح نبود و کاملاً با انگیزه و اخلاص عمل می‌کردند و این نکته بسیار مهمی است که در فعالیت‌های روحانیت باید لحاظ شود، همچنین بیان روان، رسا و گویا از دیگر ویژگی‌های ایشان بود.

وی توجه به نیازهای اقشار مختلف جامعه را از دیگر ویژگی های شهید مطهری برشمرد و گفت: ایشان هیچ گاه یک قشر خاص را مخاطب خود قرار نداده و علاوه بر حوزه­های علمیه، اساتید و سطوح فرهیخته دانشگاهی حتی برای جوانان و نوجوانان و همچنین قشر و سطوح پایین جامعه نیز کتاب‌های متناسب آن‌ها نوشتند.

* مطهری و ولایت!

این استاد حوزه بیان داشت: داستان نویسی در شان یک فیلسوف برجسته و یک مجتهد مسلم نیست ولی وظیفه و احساس مسئولیت، باعث شد تا ایشان به این کتاب‌ها بپردازند و این الگوی مهمی برای حوزویان است.

وی افزود: عشق به حضرت امام و ولایت در عمق وجود شهید مطهری مشاهده می شد تاجایی که در همان دوران خفقان در کتاب‌های خود از امام نام برده و از ایشان تجلیل می کردند که نشان می داد ایشان در عشق به ولایت و حضرت امام بسیار قوی بودند.

* آنچه از مطهری، مطهری ساخت

حجت الاسلام والمسلمین رجبی عنوان کرد: حلم، بردباری و شکیبایی ایشان در سخت‌ترین شرایطی که در دانشگاه وجودداشت زبان­زد بود، اساتید مارکسیست دانشگاهی بدترین حملات را به ایشان می‌کردند ولی این استاد بزرگوار با سعه صدر ، حلم و بردباری پاسخ آن‌ها را می‌دادند و همین موجب موفقیت ایشان و ساخته شدن مطهری محبوب شد، افرادی که با هوچی­گری و اهانت می‌خواستند ایشان را از صحنه بیرون کنند همه در برابر صبر ایشان ناتوان شدند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: شهید مطهری می‌توانستند در حوزه بماند و یکی از مراجع بزرگ حوزه باشند ولی احساس کردند دانشگاه نیاز داشته و لذا از قم مهاجرت کردند و با اینکه شان ایشان بسیار بالاتر از آن بود که در جایگاه استاد معمولی دانشگاه حضور داشته باشد ولی احساس وظیفه برای ایشان این مسائل را محو کرده بود و این امر بهترین الگو برای حوزویان و اساتید است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha