به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، این جلد، همچون دیگر جلدهای این فهرست به ارائه گزارشی از نسخههای گرانبها نموده که از جمله: «احکام نجوم و قرائات به فارسی»، از خواجه حسینبن فارس محاسب، «المعتبر» به زبان عربی از محقق حلی، «الخلاف» از شیخ طوسی، تفسیر «ینابیع العلوم» از صفیالدین اندخودی، «فرحةالغرّی بصرحة الغرّی» از ابن طاووس حلی میباشد.
در این فهرست همچنین برخی از نسخههای خطی کتابخانه شخصی برخی از علمای برجسته از سدههای 11 تا 14 هجری، از جمله، مرحوم حاج ملا احمد نراقی، مرحوم میرزای قمی، مرحوم سید نعمتالله جزایزی، مرحوم سید الحکمای لاریجانی، مرحوم آیت الله سید محمد حجت کوهکمرهای و مرحوم آیت الله حاج میرزا یحیی بیدآبادی اصفهانی ارائه شده است.
در گزارشی که از یک نسخه خطی از کتاب «من لا یحضره الفقیه» نوشته شیخ صدوق ارائه شده میخوانیم: این نسخه، به خط نسخ، در تاریخ 1084 قمری، با رنگ قرمز و مشکی، در 365 صفحه نگاشته شده است.
در انتهای کتاب حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که میفرماید: «فعلی و فاطمة و الحسین و الحسین اهل بیتی و ثقلی، فاذهب عنهمالرجس و طهرهم تطهیراً» در گزارش دیگری از کتاب «حاشیة الکشاف» اثر سعدالدین مسعود تفتازانی (متوفای789ق) ارائه شده آمده: این کتاب با خط نستعلیق و نسخ، با رنگ قرمز، با کاغذ شرقی، در 227 صفحه و 33 سطر در هر صفحه کتابت شده که از سوره مبارکه حمد، شروع شده و تا انعام به پایان میرسد.
ضمنا تصویر یک صفحه، از هر نسخه خطی که در این جلد معرفی شده، به عنوان نمونه، به علاقمندان ارائه شده است.
بر اساس برنامهریزی انجامشده میبایست در هر سال 4 یا 5 جلد از این مجموعه چاپ شود که بر اساس برنامه، تعداد مجلد آن به یکصد و پنجاه جلد خواهد رسید.
جلد سیوششم از کتاب «فهرست نسخههای خطی» به قلم حجتالاسلاموالمسلمین سید محمود مرعشینجفی با شمارگان 1000 نسخه، در 847 صفحه توسط انتشارات کتابخانه آیت الله مرعشینجفی(ره) به چاپ رسیده است، علاقمندان جهت اطلاع از نحوه توزیع کتاب میتوانند با تلفن 8-7741970-0251 تماس گرفته و یا به پایگاه اینترنتیwww.marashilibrary.com ارتباط برقرار نمایند.