مدیر اداره نشر و مطبوعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به برخی از فعالیتهای این پژوهشگاه و با بیان این مطلب که انتشارات این پژوهشگاه از سال 1378 تاکنون در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد، گفت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دارای پژوهشکدههای گوناگونی نظیر پژوهشکده فقه و حقوق، فلسفه و کلام، تاریخ و سیره اهلبیت(ع)، علوم و اندیشه سیاسی و... میباشد.
یدالله جنتی ادامه داد: این پژوهشگاه علاوه بر انتشارات، دارای مجلاتی از قبیل فقه و حقوق، حوزه، نقد و نظر، آیینه پژوهش و پگاه حوزه نیز میباشد.
مدیر مسئول نشر هستینما با بیان اینکه انتشارات پژوهشگاه فقط محصولات تحقیقی و پژوهشی این مرکز را منتشرمیکند، خاطرنشان کرد: از ابتدای تأسیس این انتشارات، حدود 200 عنوان و 350 جلد کتاب منتشر شده که حدود سی درصد از این کتابها در جشنوارهها و همایشها حائز رتبه شدهاند.
* پاسداشت شخصیتهای بزرگ علمی
وی به برگزاری همایشهایی از سوی اداره انتشارات پژوهشگاه اشاره کرده و اظهار داشت: همایشهای دوسالانهای را به منظور پاسداشت شخصیتهای بزرگ علمی برگزار و در آن آثار آن شخصیت را به صورت مجموعه منتشر میکنیم، همچنین مقالاتی ارسالی به همایش به صورت کتاب مجموع مقالات به چاپ میرسد.
*عرضه 60 عنوان کتاب جدید
مدیر اداره نشر و مطبوعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با اشاره به حضور انتشارات این پژوهشگاه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خاطرنشان ساخت: این انتشارات در بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران با 60 عنوان کتاب چاپ اول سال 1389 حضور یافت و محصولات جدید خود را در معرض دید عموم قرار داده است.
جنتی ادامه داد: استقبال خوبی از محصولات پژوهشگاه صورت گرفته و فرهیختگان، اصحاب قلم، اساتید حوزه و دانشگاه و آحاد مردم ضمن بازدید از غرفه پژوهشگاه، با دستاوردهای جدید این مرکز علمی آشنا میشوند.
*در این نمایشگاه تفاوتی بین انتشارات حوزوی و غیرحوزوی نبود
مدیر مسئول نشر هستینما، با انتقاد از این که در نمایشگاه امسال مکان مناسبی به انتشارات پژوهشگاه اختصاص نیافته است، تصریح کرد: در این نمایشگاه تفاوتی بین انتشارات حوزوی و غیرحوزوی نبود و به لحاظ آثاری که عرضه نمودهایم، فضای کمی اختصاص یافت؛ در حالی که ما فضای بیشتری را درخواست داده بودیم. به عنوان مثال به انتشاراتی که شش اثر جدید داشت، 20 فضا و به ما که شصت اثر جدید داشتیم، 18 متر فضا اختصاص داده شد.
* رویداد فرهنگی کمنظیر در دنیا
وی، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را یک رویداد فرهنگی کمنظیر در دنیا دانسته و گفت: این نمایشگاه یک رویداد فرهنگی کمنظیر در دنیاست که از جهات گوناگونی مانند تعداد شرکتکنندگان و ناشران و حضور آثار فاخر و بازدیدکنندگان، می توان آن را بررسی کرد.
*دائرةالمعارف مؤلفان اسلامی
مدیر اداره نشر و مطبوعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پایان به بهترین اثر این انتشارات در نمایشگاه تهران اشاره کرده و خاطرنشان ساخت: انتشارات پژوهشگاه آثار خوبی ارائه نموده است که یا تا به حال بر روی آنها کار نشده و یا اینکه به صورت کامل نبوده است؛ به طوری که یکی از این آثار ارزشمند، دائرهالمعارف مؤلفان اسلامی است که جلد اول آن منتشر و در نمایشگاه عرضه شده است.