مسئول انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به تاریخچه تشکیل پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که این پژوهشگاه از جمله مراکزی است که مباحث علوم انسانی را با نگاه اسلامی دنبال میکند، گفت: این پژوهشگاه متشکل از سه پژوهشکده است که هرکدام دارای زیرگروههایی میباشد، در این گروهها محققانی حضور دارند که دوره حوزوی خود را در سطح 3 و 4 و اجتهاد را طی کرده و علاوه بر آن، دروس آکادمیک را نیز در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری گذراندهاند.
حسن سلطانی با بیان اینکه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کار خود را از سال 1361 شروع کرده است، افزود: این پژوهشگاه کار خود را ابتدا با نام دفتر همکاری حوزه و دانشگاه آغاز و سپس در مقطعی به پژوهشکده حوزه و دانشگاه تغییر نام یافت و در مرحله بعدی نیز تبدیل به مؤسسه شد و الان هم با نام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مشغول فعالیت است.
*40 درصد کتب پژوهشگاه منابع درسی مراکز آموزشی عالی
وی در ادامه تعداد آثار چاپ شده توسط این پژوهشگاه را 160 عنوان کتاب بیان داشت و یادآور شد: از این تعداد کتاب، بالغ بر 40درصد به عنوان منبع درسی مورد توجه و استفاده مرکز آموزش عالی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری قرار گرفته است. همچنین بیش از 70درصد از محصولات ما در جشنوارههای گوناگون حائز رتبه و به عنوان اثر برگزیده معرفی شدهاند.
وی خاطرنشان ساخت: کتاب سال جمهوری اسلامی، کتاب سال حوزه، کتاب سال دانشجویی و کنگره دینپژوهان و موارد مشابه آن، از دیگر امتیازات این انتشارات میباشد.
مسئول انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه به رشتههای در حال تدریس این پژوهشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: رشته علوم تربیتی، قرآن پژوهی، علوم اجتماعی، روانشناسی، اقتصاد، فلسفه علوم انسانی، فلسفه و کلام، مدیریت علوم سیاسی و تاریخ از جمله این رشتهها میباشد.
حسن سلطانی با اشاره به اینکه در کنار تولید محصولات در این پژوهشگاه، نشریات تخصصی هم منتشر میشود، اذعان داشت: نشریاتی نظیر روششناسی، اسلام و روانشناسی، جستارهای اقتصادی، تربیت اسلامی و علوم اجتماعی از نشریات منتشر شده در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است.
*عرضه 20 محصول جدید در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
وی با بیان اینکه در نمایشگاه امسال130 عنوان از محصولاتمان را عرضه کردیم، گفت: از این 130 عنوان 20 عنوان کتاب آن چاپ اول و از محصولات جدیدمان به شمار میآید.
*عناوین محصولات جدید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
مسئول انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اشارهای به محصولات جدید این انتشارات نمود و عنوان کرد: فلسفه تربیت اسلامی، سیره تربیتی پیامبر(ص) و اهلبیت(ع)، تغییرات اجتماعی در اندیشه سید جمالالدین اسدآبادی، گامی به سوی علم دین، پرسمان عصمت، روان قرآن و مسائل آن، آسیبشناسی جریانهای تفسیری، بررسی تطبیقی آیات مهدویت، پژوهشی در محکم و متشابه، بهداشت روانی، تعادل عمومی بازار و نقدی بر دانش مدیریت، از جمله این محصولات جدید میباشد.
حسن سلطانی استقبال از غرفه انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: در سال جدید پانزده درصد به محصولات جدید ما اضافه میشود و آنها را در نمایشگاه بینالمللی کتاب بعدی ارائه خواهیم داد.
*عرضه 47 فصلنامه حوزه و دانشگاه در قالب لوح فشرده
وی در پایان خاطرنشان ساخت: امسال اولین تجربهمان در نشر الکترونیک و دیجیتال را در غرفه نمایشگاه عرضه کردیم؛ به طوری که 47 شماره از نشریه فصلنامه حوزه و دانشگاه را در قالب لوح فشرده در اختیار بازدیدکنندگان قرار دادهایم.