جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

اجتهاد برترین پژوهش است و این واقعیتی است که در گذشته بوده و در حال حاضر نیز وجود دارد؛ از این رو باید اجتهاد را در متن پژوهش استقرار بخشیم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی، شامگاه چهارشنبه در نشست دوره ای اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در محل مسجد مدرسه علمیه آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) برگزار شد، در سخنانی با موضوع اهمیت پژوهش در حوزه های علمیه، اظهار داشت: با توجه به پیشرفت های علمی دنیای امروز، پژوهش یک ارزش است و تا مادامی که این ارزش در حوزه جدی گرفته نشود، ضعف هایی خواهیم داشت.

وی با بیان این که پژوهش از قدیم الایام در متن حوزه بوده است، گفت: توجه به فرهنگ پژوهش بسیار ضروری است؛ چرا که تا فرهنگ پژوهش در حوزه شکل نگیرد، به پژوهش مطلوب در حوزه نخواهیم رسید.

* هر کسی را پژوهشگر ندانیم

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: در گذشته حوزه های علمیه، عنوان پژوهشگر و محقق را تنها برای افراد در رأس حوزه به کار می بردند و از این رو نباید از این عنوان برای هر کسی استفاده کرد.

وی با تأکید بر این که نباید اجتهاد را از عرصه پژوهش جدا بدانیم، تصریح کرد: باید در متن پژوهش، به اجتهاد و رسیدن به آن درجه اهتمام بورزیم.

حجت الاسلام و المسلمین مبلغی افزود: اجتهاد برترین پژوهش است و این واقعیتی است که در گذشته بوده و در حال حاضر نیز وجود دارد؛ از این رو باید اجتهاد را در متن پژوهش استقرار بخشیم.

*انواع پژوهش

وی با بیان این که با اشاره پژوهش ها به سه قسمت بنیادی، کاربردی و توسعه ای تقسیم می شوند، خاطرنشان ساخت: پژوهش های توسعه ای، پژوهش هایی است که کوشش می کند فراورده های پژوهش های را به تمام جهان خارج از حوزه عرضه کند که متأسفانه ما در این عرصه ورود چندانی نداشتیم.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی، باید مخاطبان خدمات پژوهشی حوزه را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کنیم، گفت: ما باید در راستای ارتباط با جهان و برون رفت از مهجوریت منابع شیعی، کوشش جدی صورت دهیم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha