به گزارش مرکز خبر حوزه ، آیت الله استادی، پیش از ظهر امروز در همایش روش شناسی اجتهاد امام خمینی(ره) در مدرسه فقه امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه ادبیات عرب به عنوان پایه علوم شناخته می شود ، اظهار داشت: کسی که می خواهد مستنبط احکام باشد، باید مبانی ادبیات عرب را خوب وارد باشد؛ ولی طی چند سال اخیر نسبت به این امر مهم کوتاهی شده است.
وی افزود: از صاحب کتاب وقایة الاذهان که استاد امام بود، نقل کردهاند؛ من می توانم فتاوای متعدد را مورد بررسی قرار بدهم و اشتباه این فتاوا را بیان کنم که به علت ناآشنایی اساتید با ادبیات عرب رخ داده است
امام جمعه قم تصریح کرد: معمار کبیر انقلاب خلط نکردن مبانی فقه با فلسفه و مسائل دقیق عقلی را از موارد مطلوب اجتهاد می دانستند.
*باید از مسایل غیرضروری پرهیز کرد
وی ادامه داد: امام معتقد بودند که برای استنباط احکام شرع، علم به مسائل مهم اصول فقه که در این موضوع دخالت دارد، لازم است و باید از مسایل غیر ضروری که منجر به ثمرات نمی شود پرهیز کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این مطلب که هرکس اصول نداشته باشد، فقه هم ندارد،یادآور شد: فقیه باید در قواعد فقهی و اصولی برای خود مبنایی را داشته باشد.
وی خاطرنشان ساخت: آشنایی با کتاب، سنت، روایت و مبانی فقهی گذشتگان میتواند در استنباط احکام به مجتهد یاری رساند.
آیتالله استادی با تأکید بر این که طلاب و روحانیون باید بیش از پیش به احادیث و استدلالات فقهی تامل و دقت داشته باشند، ابراز داشت: تکرار و تمرین در این رابطه میتواند مسایل اصول را با توجه به مبانی روایی و استنباط مسایل مشکل به مجتهد یاری رساند.
وی در بخش پایانی سخنان خود به بحث «زمان و مکان» در نگاه حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت: زمان و مکانی که حضرت امام خمینی(ره) از آن یاد میکنند و مقالات زیادی هم در این رابطه نوشته شده است در هیچ کجای کتابهای فقهی ایشان دیده نمیشود.