به گزارش مركز خبر حوزه، آيت الله مصباح يزدي،عصر امروز در ديدار اعضاي شوراي مرکزی جامعه اسلامي مهندسين كه در دفتر معظم له برگزار شد، با اشاره به فتنه اخیر اظهارداشتند: وقتي با فتنه هايي كه سخت و سرنوشت ساز در مسیر جامعه است، مواجه می شویم، باید بدانیم که این امتحانات فردي نيست و حرکت فردی در این راستا ممنوع است، چون وقتی ملت امتحان مي شوند، دیگر جای كارهاي فردي نیست، باید در مقابل چنین فتنه هایی انبوه نيروها متمركز شوند.
ایشان ادامه دادند: در عصر اخير غربی ها به اين نتيجه رسيدند كه گروه هاي هم فكر باید برای مقابله با مشکلات سخت و عظیم حزب تشكيل دهند.
عضو خبرگان رهبری تصریح کردند: قبل از انقلاب نيز بزرگتر هاي انقلاب مي گفتند؛ بايد حزب تشكيل شود، البته تبعاً اين مسئله الگويي جز حزب هاي غربي نداشت كه دردي از ما دعوا نمي كرد، اين جريان تا بعد از انقلاب ادامه داشت و بهترين نيروهاي انقلابي تصميم به ایجاد حزب گرفتند.
*تفاوت حزب در غرب و نظام اسلامی
ایشان ادامه دادند: جريان حزبی در کشور تشكيل شد؛ البته با رهنمودهای امام، این حزب دیگر حزب غربی با الگوی خارجی نبود، امام فرمودند «احزاب میان خود ارتباط و ائتلاف تشکیل دهند»، این الگو بسیار حیاتی بود؛ بنابراین ماهيت حزبي كه در چارچوب نظام جمهوری اسلامی تشکیل شد، با مفهوم حزب غربي بسيار متفاوت بود؛ در غرب حزب یعنی ميدان جنگ و مسلح شدن براي مقابله با رقيب، ولي اينجا به قول شهید بهشتی؛ حزب معبد است و بايد با وضو در آن وارد شد.
آیت الله مصباح یزدی تاکید کردند: امروز با مشكلاتي مواجه هستيم، بايد با توجه به تجربه 30 ساله انقلاب در الگوي تعاون تجديد نظر كنيم و همكاري هاي خود را با افراد اصلاح كنيم، آنچه که با ارزش هاي اسلامي سازگارتر است انتخاب کنیم.
* برای دفاع از اسلام آستینها را بالا بزنیم
معظم له ادامه دادند: از جمله مسائلی که در این تجدید نظر باید لحاظ کرد این است که روح، اساس و مشترکات احزاب باید حفظ ضرورت های اسلام باشد و از این موضع نباید کوتاه آمد، بنابراین هرجا ديديم خطري اسلام را تهديد ميكند، باید به میدان آمد و آستين ها را بالا زد، هر كسي مخالف اسلام كار كند ولو هم حزبي و هم صنفی ما باشد، باید توي دهانش بزنيم ؛ زیرا در دفاع از اسلام وابستگي هاي صنفي و حزبي ملاك نيست.
عضو خبرگان رهبری افزودند: متاسفانه امروز هر كسي با انگيزه اي، از فتنهای که احساس میشود پیش بیاید نگران است، لااقل می توان این گونه فرض کرد که افراد با افکار مختلفی نسبت به فتنه ها نگران هستند، كساني ممكن است از اين نگران باشند كه رقيبشان در ميدان سياست پيروز شود و تنها نگراني آنها شكست سياسي در ميدان هاي انتخاباتي باشد، برخی هم نگران مقام و پست و پول هایی که صرف می شود، باشند، اما اين انگيزه ها مقدس نيستند؛ زیرا اين اختلاف با اهداف حزبهایی چون جمهوري خواه و دمكرات آمریکایی فرقي ندارد و هنر نيست.
* لطمه خوردن دستاوردهای انقلاب مایه نگرانی است
معظم له تاکید کردند: تنها چيزي كه مي تواند مايه نگراني باشد اين است كه اگر این گروه منحرف سر كار بيايند، به اسلام و دستاوردهاي انقلاب لطمه بزنند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود گفتند: انسان موجودي با اختيار است و براي سير تكاملی خود به اين اختيار نياز دارد؛ چون اين كه مقام خليفة اللهي به انسان داده شده به همين دليل است؛ ملائك كه همواره عبادت خدا مي كنند، هرگز خليفة الله نيستند؛ زیرا اختيار ندارند.
معظم له افزودند: كسي مي تواند خليفة الله باشد كه همواره بر سر دو راهي ها قرار بگيرد، اين دو راهي ها گاهي امتحان و گاهي فتنه ها است؛ تا مادامي كه انسان زنده است، امتحان مي شود؛ البته نقطه عطف امتحانات همين فتنه ها است كه مي تواند تعیین کننده آینده و مسير جامعه باشد.
عضو خبرگان رهبري ادامه دادند: بزرگترين فتنه در عالم اسلام فتنهاي بود كه بعد از رحلت پيامبر(ص) اتفاق افتاد؛ به طوری كه اميرالمومنين(ع) مشغول دفن نبي اكرم بودند، خبر فتنه سقيفه به ايشان رسيد.
معظم له گفتند: اگر فتنه از مقوله امتحان است، بايد مراتب مختلفي داشته باشد، همچنین اگر انسان در حال تكامل است، امتحاناتش روز به روز سخت تر مي شود.
* فتنهای سخت تر از فتنه 88!!
حضرت آیت الله مصباح یزدی عنوان کردند: قاعده امتحان اين است كه دائماً سخت تر شود، بنابراين قابل پیش بینی است که فتنه بعدي، از فتنه 88 سخت تر است؛ چون جامعه ما از اين امتحان موفق و سربلند بيرون آمد و وارد کلاس بالاتر شده است.
معظم له بیان داشتند: برخی افراد فكر مي كردند؛ فتنه ای که در پیش است مانند فتنه 88، انتخابات و كانديداتوري و ... است، ولي كسي كه سوال امتحانات را طرح مي كند، مي داند چگونه امتحان كند كه كسي نتواند حدس بزند و سابقه اي نداشته باشد و باورش نشود.
ایشان ادامه دادند: درست است كه مردم قبول شدند، ولي قبول شدن نيز مراتبي دارد، شاگرد اول شدن با شاگرد هزارم شدن در كنكور هم متفاوت است، چه برسد به اين امتحانات و فتنه ها؛ البته اگر بخواهيم براي فعاليت هاي اجتماعي و سياسي خود الگوي حد اعلا را شاگرد اول قرار دهیم و انتظار داشته باشیم یک ملت 70 ميليوني شاگرد اول شوند، انتظار غلطی است.
* اعتماد به مردود شدهها سخت است
عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: باید برای کسانی که دائما در امتحانات مردود می شوند، عنواني را اتخاذ كنيم، بالاخره این امتحانات باید تاثیری داشته باشد و از آنها درس گرفت؛ کسانی هم هستند که روفوضه هاي گذشته بودند، ولی توانستند خود را در امتحاناتي بالا ببرند، این مسئله محال نيست، ولي در مقام اثبات و اعتماد كردن سخت است به کسی که مدام در فتنه ها مردود شده اعتماد کرد؛ بنابراین باید توجه داشت تا مادامي از كسي اثر سوئي صادر نشده، نمی توان دست رد به سینه او زد، مگر اين كه معلوم شود، فردی دو رو است.