شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 251192
۱۸ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۰

معاون پژوهش حوزه علمیه بوشهر از کمبود پژوهشگران خبره و ماهر در مدارس علمیه این استان در راستای پاسخ گویی به نیازها و شبهات روز خبر داد.

حجت الاسلام حسین فقیه در گفتگو با خبرنگار سرویس استان های مرکز خبر حوزه با اشاره به افتتاح مرکز مدیریت حوزه علمیه استان بوشهر در مهرماه سال گذشته اظهار داشت: بحث نبود یا کمبود نیروی انسانی در امر پژوهش، یکی از مشکلات حوزه‌های استانی است که البته باید توجه داشت تربیت نیروی پژوهشگر حوزوی زمان بر است و در کوتاه مدت این مهم حاصل نمی شود.

وی با بیان این که در عرصه ساماندهی کار پژوهش در استان هایی به غیر از قم ، خراسان ، اصفهان و تهران در ابتدای کار هستیم، ابراز داشت: در این مدت کوتاه توانستیم به حول و قوه الهی دو کارگاه علمی و پژوهشی را در سطح استان برگزار کنیم که در این کارگاه ها شاهد حضور پررنگ مدیران، معاونان پژوهش ، اساتید و طلاب مدارس علمیه بودیم.

حجت الاسلام فقیه افزود: همچنین در حال حاضر 5 طرح پژوهشی آماده و تدوین شده است که امیدواریم به زودی در سطح مدارس استان به اجرا در آید.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از کارهای صورت‌گرفته در استان بوشهر این بوده که سه گروه پژوهشی کلام، ادبیات عرب و علوم قرآنی را در هر مدرسه ای تشکیل داده ایم که در هر گروه بین سه تا پنج نفر عضویت دارند.

معاون پژوهش حوزه علمیه بوشهر یادآور شد: هدف از راه اندازی این گروه ها در واقع استفاده بهینه از اوقات فراغت تابستانی طلاب و نیز فراهم کردن زمینه چاپ سه فصلنامه با این موضوعات در زمستان سال جاری بوده است.

وی در ادامه با اشاره به چاپ نشریه آینه حوزه از سوی معاونت پژوهش حوزه علمیه بوشهر خاطر نشان کرد:مهم ترین محور کاری ما در سال تحصیلی آینده، فراگیر کردن و نهادینه نمودن فرهنگ پژوهشگری در بین طلاب است ، ضمن آن که می کوشیم طلاب در جشنواره های علمی و پژوهشی به ویژه جشنواره علامه حلی حضور فعال و با نشاطی داشته باشند.

حجت الاسلام فقیه، همچنین با تاکید بر لزوم حل مشکلات مالی در راستای حمایت همه جانبه از پژوهشگران حوزوی استان بوشهر تصریح کرد: برای مقابله با آفت موازی کاری در برنامه های پژوهشی بسیار لازم است که یک بانک اطلاعاتی تشکیل شود تا بدین وسیله بسیاری از مشکلات در این عرصه مرتفع شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت عرفان های نوظهور در سطح استان بوشهر گفت: در این استان علاوه بر وهابیت که فعالیت جدی دارد ، گروهای بهاییت، زرتشتی گری و مسیحیت نیز به نوعی در حال کار هستند و ما برای مقابله با شبهات این ها نیازمند تربیت پژوهشگران حوزوی نخبه هستیم.

این دانش آموخته موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بیان داشت: شهر بوشهر در بحث حجاب دچار وضع نامناسبی است ضمن آن که در تشدید این قبیل ناهنجاری های فرهنگی و اخلاقی ، دریافت آسان شبکه های ماهواره ای نیز که در منطقه امکان پذیر است، بی تاثیر نمی باشد.

وی تاکید کرد: حوزه و دانشگاه با انجام کارهای پژوهشی متناسب می توانند به حل نسبی بسیاری از خلاهای اخلاقی و فرهنگی در جامعه کمک کنند، ضمن آن که در این بین به هیچ وجه نباید از توان عظیم روحانیت فرهیخته و وارسته در امر تبلیغ غافل بود.

حجت الاسلام فقیه همچنین گفت: در همین خصوص علاوه بر بحث نرم افزاری نیاز به امکانات سخت افزاری نیز احساس می شود به این معنی که خیرین حوزه ساز نیز باید وارد عمل شده و با ساخت حوزه های علمیه در مناطقی که مورد نیاز است به ترویج فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) اهتمام بورزند.

وی بر ضرورت توجه به شناخت نیاز های مخاطبان در کارهای پژوهش تاکید کرد و افزود: تربیت نیروی پژوهشگر ماهر که در عرصه شناخت فرقه ها و مذاهب کار جدی کرده باشد ، امروز در حوزه یک ضرورت به حساب می آید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha