شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

معاون تهذیب حوزه های علمیه گفت: بحث اخلاق باید از حالت صرفا منبری خارج شده و به صورت کاربردی دنبال شود.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبرحوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین هادی حسین‌خانی، صبح امروز طی سخنانی در اولین گردهمایی اساتید و مربیان تربیت اخلاق حوزه‌های علمیه سراسر کشور

که در مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به مطلب فوق ابراز داشت: اخلاق و خانواده، تقویت انگیزه طلبگی، اخلاق سیاسی و کنترل و مهار غرائز، چهار محور مباحث مطرح شده در این گردهمایی سه روزه می باشد.

وی بر جریان سازی بحث اخلاق در مدارس علمیه تاکید کرد و گفت: انعکاس خبری مناسب این همایش نکته قابل گسترشی برای اخلاق و تهذیب است.

*تشريح فعاليت‌هاي معاونت تهذيب

حجت الاسلام و المسلمین حسین خانی، همچنین با تشریح فعالیت‌های معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه اظهار داشت: هم‌اکنون 150 نفر در سمت معاونت تهذیب در استان‌ها و مدارس علمیه سراسر کشور به فعالیت مشغول هستند.

وی فعالیت این افراد را مبارک و نوید‌بخش فعالیت‌های مهم در آينده دانست و خاطرنشان کرد: در معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه، تربیت اخلاقی طلاب، فعالیت‌های مربوط به قرآن و عترت، مباحث فرهنگی مدارس، فعالیت‌های مشاوره‌ای و نیز مباحث مربوط به خانواده طلاب برنامه‌ریزی می‌شود.

معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه در ادامه با اشاره به گسترش درس‌های اخلاق عمومی در قم و بعضی از شهرستان‌ها یادآور شد: در روزهای شهادت و ولادت ائمه‌اطهار‌(ع) در قم برنامه‌ ویژه‌ای جهت اقامه نماز شب و فرهنگ‌سازی درباره این موضوع با عنوان «ميهمانی ملکوت» در حرم حضرت معصومه‌(س) برگزار می‌شود.

وی مرحله تثبیتی طلاب جدید‌الورود را فرصت خوبی برای ارزیابی آنان در مسایل تهذیبی عنوان کرد و اظهار داشت: معاونت‌های تهذیب در این برنامه، ‌باید دقت و همت لازم را داشته باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین‌خانی به حضور 6 هزار طلبه در مسابقات قرآن و اخلاقی این معاونت اشاره کرد و افزود: باید بعضی از کتاب‌ها در طول تحصیل، یک طلبه گنجانده شود که این مهم به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده است.

*برنامه‌ريزي ده ساله براي قرآن و حديث

وی از برنامه‌ریزی ده ساله قرآن و حدیث در این معاونت خبر داد و گفت: دوره‌های تربیتی مربی قرآن با حضور 1500نفر در تابستان امسال برگزار خواهد شد.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه به سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری که در بینش طلاب علوم دینی کمک می‌کند اشاره و با بیان این که هم‌اکنون 50 مدرسه علمیه در شهرستان‌ها این طرح را اجرا کرده‌اند، تصریح کرد: مهم‌ترین مسئله در تهذیب و اخلاق توجه مدیران مدارس به این امر می‌باشد، زيرا اگر دغدغه تربیتی در مدیران تقویت شود، این مسئله در میان طلاب به خوبی جا خواهد افتاد.

*برگزاري نشست‌هاي سياسي اجتماعي

وی همچنین برگزاری نشست‌های سیاسی - اجتماعی را از دیگر وظایف معاونت تهذیب برشمرد و گفت: بحث مشاوره از ديگر فعالیت‌هاست امیدواریم علاوه بر قم که به استانداردهای مشاوره‌ای رسیده است، در سایر شهرستان‌ها نیز این کار فعال شود.

حجت الاسلام و المسلمین حسین خانی، در خاتمه با بیان اینکه در تابستان امسال دوره‌های ویژه اساتید به منظور مشاوره بهتر با طلاب علوم دینی برگزار خواهد شد، بر لزوم برگزاری دوره‌های معارف اسلامی در استان‌ها تاکید کرد و افزود:کارگاه‌های دو روزه پیوند آسمانی ویژه طلاب نو مزدوج، طرح مطالعاتی شهید مطهری ویژه خانواده‌های طلاب و نیز مسابقات مختلف فرهنگی از دیگر برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این معاونت می‌باشد.

گفتني است 200 نفر از معاونين تهذيب مدارس علميه سراسر كشور به استثناي معاونت‌هاي حوزه‌هاي علميه خراسان، قم و اصفهان در اين نشست حضور دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha