حجت الاسلام والمسلمين غرويان، در گفت وگو با مركز خبر حوزه، با اشاره به جايگاه و فلسفه بعثت انبياي الهي اظهارداشت: بعثت به معناي برانگيختن است؛ بعثت ابتدا در باطن انسان ها اتفاق مي افتاد كه از انسان به عنوان پيامبران و انبياي الهي ياد مي شود.
رییس پژوهش های مرکز رسید گی به امور مساجد افزود: منظور از بعثت دروني، نوعي باز شدن روزنه هاي قلب و دروني انسان به سمت حقايق عالم هستي است، ما معتقديم خداوند افاضات و اشراقاتي دارد و در اثر اين افاضات، قلب انسان هاي برگزيده و مصطفي مانند پيامبران به سمت حقايق ماورايي باز مي شود كه ديگران آن را درك نمي كنند و فرد مصطفي با اين بعثت به معرفتي دست مي يابد كه توسط آن مي تواند ديگران را به سمت حقايق عالم هستي راهنمايي و هدايت كند.
اين محقق حوزوي ادامه داد: اثرات بعثت دروني در ظاهر و رفتار انبياي الهي كه از سوي خداوند مبعوث شدند، تجلي مي كند و در قالب نور هدايت و سعادت از طريق آيات قرآن كريم و احاديث نبوي براي ديگران بروز مي نمايد.
حجت الاسلام و المسلمين غرويان با بيان اين مطلب كه مي توان بيداري جوامع اسلامي را نوعي بعثت دانست اظهارداشت: بعثت به معناي برانگيختن و بيداري و هوشياري است، بنابراين از نظر معناي لغوي اين حركت ها نوعي بعثت، بيداري و هوشياري محسوب مي شوند، يعني امروز توجه به حقايق در امت هاي اسلامي زنده شده و آنها را به سمت اهداف الهي هدايت مي كند.
استاد سطوح عالي حوزه بيان داشت: نكته قابل توجه اين است كه بعثت ها و بيداري هاي اسلامي در واقع آثار همان بعثت حقيقي در انبياي الهي و انسان هاي برگزيده هستند، يعني آن بعثت دروني و حقيقي از جانب خدا در انبياي الهي تجلي كرده و آثار اين حقايق، مردم را بيدار نموده؛ بنابراين مردم نيز به بعثتي كه نتيجه بعثت نبوي است نائل شده اند.
عضوهیات علمی جامعة المصطفی در پايان خاطرنشان كرد: اين حركت ها و خيزش ها همه از بيداري هايي نشات مي گيرد كه ريشه در حقايق اسلامي دارد و گسترش اين حقايق در عالم، همه از بركت بعثت نبي اكرم(ص) و گسترش نداي اسلام در جهان است.