به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، پیش از ظهر امروز، در مراسم گرامیداشت میلاد سومین اختر تابناک امامت و ولایت امام حسین(ع) که در حسینیه شهدای دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد اظهارداشت: کسی که زیر سایه حکومت ظلم و جور بی تفاوت نَفَس بکشد، پرخاش نکند و با طاغوت بسازد، چنین فردی در طغیان طاغوت شریک و سهیم است.
امام جمعه موقت تهران افزود: هم تشکیل حکومت اسلامی و هم مبارزه با طاغوت هر دو واجب است، حتی اگر حکومت اسلامی هم باشد، مبارزه با طاغوت واجب است.
وی تصریح کرد: کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند، به حکومت طاغوت رضایت داده و ولایت آن را پذیرفته اند و مشمول حدیث نبوی میشوند که فرمودند: « مقابله با حکومت طاغوت واجب است و اگر کسی با طاغوت مقابله نکند او با طاغوتیان در یک جایگاه در جهنم همراه خواهد بود».
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی ادامه داد: بر اساس دیدگاه اسلام، ریشه همه خوبی ها حکومت خوب و ریشه تمام بدیها حکومت بد است؛ بنابراین تا حکومت الهی نباشد، بروز مشکلات در جامعه اجتناب ناپذیر است.
امام جمعه موقت تهران با بیان این که خداوند با فرستادن پیامبر اکرم (ص) بر امت اسلامی منت گذاشته است، افزود: پیامبر اکرم(ص) به عنوان خلیفه، حاکم و اسوه به مومنین معرفی شده است؛ البته اسوه بودن پیامبر (ص) تنها در نماز، روزه و عبادات نیست، بلکه باید در همه چیز باید به آن حضرت تأسی نمود.
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی ادامه داد: نبی مکرم اسلام (ص) حکومت دینی تشکیل داد؛ بنابراین بر هر مومنی واجب است در تشکیل حکومت اسلامی و دینی تلاش کند.
وی ادامه داد: کسی که در نسبت به تشکیل حکومت اسلامی اهتمام نداشته باشد و در سیاست شرعی که از ابزار مهم تشکیل حکومت دینی است وارد نشود، بی دین است، چون دین اسلام، دین اهتمام به امور مسلمانان است، کسی که به امور مسلمانان بی تفاوت باشد، دینش، دین نیست،«1 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ أَصْبَحَ لَا يَهْتَمُّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ بِمُسْلِم، کافی جلد2ص163».
*رابطه بین ساخت ماهواره و اهتمام به امور مسلمین
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: ساخت و پرتاب ماهواره و موشک و دستیابی به فناوریهای روز دنیا مصداق بارز اهتمام به امور مسلمانان است؛ چون به جامعه اسلامی اقتدار، عزت و پویایی میبخشد.
حجت الاسلام والمسلمین صدیقی تصریح کرد: حکومتی اسلامی نه تنها به مسائل رفاهی و مادی مردم توجه میکند، بلکه تامین نیازهای رفاهی و مادی مردم را ابزار و وسیلهای برای حرکت به سمت معنویت و سعادت قرار می دهد.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم، در معرفی اولی الامر بیان داشت: اولی الامر کسانی هستند که به امور معنوی و روحی جامعه توجه داشته باشند« الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ». (آیه 41 سوره حج)
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: آیات قرآن بسیار گویا، درسهایش روشن و آموزه هایش مبیّن است، طبق این آیه اگر یک رییس جمهور، استاندار، فرماندار و ... راه و پل میسازد و در عمران و آبادی جامعه تبحر زیادی دارد ولی در این ساخت و سازها به فکر مسجد و نماز جوانان نیست و خود را مسئول دین مردم نمیداند، این خاصیت اسلامی ندارد، چنین مسئولی اسلامی نیست و اساساً مجاز به پذیرش مسئولیت نیست.
وی تاکید کرد: کسی در حکومت اسلامی مجاز است، صاحب منصب و مسئولیت باشد که تمکن و امکاناتی که به واسطه مسئولیتش به دست میآورد را در مسیر معنویت، احیای نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر صرف کند، در غیر این صورت چنین حکومتی دینی و اسلامی نیست.
* امر به معروف و نهی از منکر، امتیاز امت اسلامی
وی با اشاره به اهمیت مسئله امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان ساخت: امر به معروف و نهی از منکر از فرائض اصلی حکومت است، آیه کریمه« كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ؛ (آل عمران، 110)»، بر این مسئله تصریح می کند که مسلمان بودن، قائم به امر به معرف و نهی از منکر است؛ یعنی امت اسلامی که از سایر امت ها برتر شمرده شده و دارای امتیازاتی هستند، این امتیازات را فقط به خاطر امر به معروف و نهی از منکر دارد، بنابراین اگر این فریضه از جامعه اسلامی رخت بربندد، دیگر امتیازی نسبت به سایر امت ها ندارد.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: آیه دیگر قرآن کریم گروهی را ممحض در امر به معروف و نهی از منکر می داند و این گروه را سنگر نشین این مسئله مهم معرفی کرده است، آنجا که می فرماید:« وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ؛ (آل عمران، 104)، یعنی گروهی باید مسئله امر به معروف و نهی از منکر را بر عهده بگیرند؛ البته منظور از این گروه همان حکومت است.
*ویژگی بارز حکومت دینی و اسلامی
وی در پایان با اشاره به مهمترین ویژگی حکومت اسلامی، خاطرنشان کرد: اگر حکومت قبل از آنکه به جسم و مسائل مادی مردم فکر کند، به قلب و مسائل معنوی مردم بیاندیشد، چنین حکومتی، دینی و اسلامی است.