به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید علی عماد طی سخنانی در مراسم اعطاي احكام و مجوز نشريات استاني به معاونان پژوهشي 14 مدرسه علميه حوزه استان تهران برنامه ريزي، هدفمندي و مديريت متناسب با نيازمنديها و الگوها را از جمله وظايف معاونان پژوهش مدارس علميه دانست، بر لزوم اهتمام اين معاونت ها به ارتقاي سطح كيفي پژوهش در مدارس تاكيد كرد.
وي همچنین با بیان اينكه نوع عملكرد ما در مدارس علميه بايد به لحاظ رويكرد و برنامه مشخص باشد ، افزود: معاونان پژوهشي بايد فعاليت هاي خود را در بخش هاي مختلفي همچون فرهنگ سازي و تقويت روحيه پژوهشي، فراگيري مهارت پژوهشي طلاب، تمرين فعاليتهاي پژوهشي و بكارگيري فعاليت علمي ترويجي در امر پژوهش را سامان دهند؛ تا با گسترده شدن دامنه فعاليتها، ديگر به جهت پيشرفت در يك سطح دچار خودباوري كاذب نشده و از تحقق چشماندازها بازنمانيم.
معاون پژوهش حوزه هاي علميه با تاکید بر اهميت پختگي آثار تحقيقي و پژوهشي اظهار داشت: در كار پژوهشي نبايد عجله كرد؛ زيرا افرادي در همين حوزه بوده اند كه در دوران جواني تحقيقاتي را صورت داده ولي چندين سال اقدام به انتشار آن نكرده بودند؛ اما بعد از گذشت چندين سال و پخته شدن مبحث، اقدام به نشر آن كرده كه اثر آن ها مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفته است.
وي ادامه داد: يكي از مهمترين وظايف معاونين پژوهشي، اين است كه علاوه بر اشتغال خود به انجام كارهاي پژوهشي و راهنمايي طلاب در اين عرصه، باايجاد بستري مناسب نسبت به ترغيب، تشويق و اهتمام اساتيد به انجام كارهاي علمي و پژوهشي اقدام نمايند.
وي اضافه کرد: يك استاد دانشگاه، زماني كه به تدريس مشغول مي شود براي ارتقاء رتبه علمي خود در سطح دانشگاه موظف است هر چند وقت يك بار مقاله اي پژوهشي توليد نمايد و اگر بعد از مدتي اين كار را صورت ندهد از تدريس در دانشگاه محروم خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین عماد ضمن قدرداني و تشكر از عملكرد دوساله معاونت پژوهش حوزه علمیه تهران ابراز داشت: در گذشته امر پژوهش در مدارس علميه استان تهران مغفول وغيرفعال مانده بود، كه بحمدالله با تلاش و زحمات مسئولين استان، این مهم به پديده اي زنده و پويا مبدل شده است.
وی با مثبت ارزيابي نمودن فعاليت هاي معاونان پژوهشي مدارس استان تهران، حضور گسترده طلاب اين استان را درعرصه هاي علمي و پژوهشي و همچنين افزايش توليد محصولات پژوهشي مدارس علميه اين استان را مورد تقدير و ستايش قرار داد و افزود: رشد سطح كمي وكيفي پژوهش در استان تهران قابل توجه و ارزشمند است، به خصوص رشد كمي كه در فعاليتهاي پژوهشي مدارس نمود بيشتري دارد.
معاون پژوهش حوزه های علمیه در ادامه با بيان اينكه رشد بيش از اندازه سطح كمي فعاليتهاي پژوهشي ممكن است به كيفيت كار پژوهش لطمه وارد كند، برقراري توازن بين سطح كمي و كيفي در عرصه فعاليت هاي پژوهشي را يك اصل اجتناب ناپذير دانست.
گفتني است: در خاتمه اين مراسم، ضمن تقدير از معاونان پژوهشي حوزه علميه استان تهران مجوز موقت 13فصلنامه استاني، مجوز دائمي فصلنامه مرات و همچنين احكام كانونهاي علمي مدارس علميه امام صادق(ع) دماوند، فيلسوف الدوله و خاتم الاوصيا(ص) به آنان اهدا گرديد.