به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله مکارم شیرازی در دیدار با نخبگان و فعالان دینی مصر که در دفتر ایشان برگزار شد با ابراز خرسندی از دیدار با محبان اهل بیت (ع) سادات مصر گفتند: امروز دو گروه که با هم دوست هستند و در یک مسیر گام بر می دارند،پس از سال ها جدایی مجددا یکدیگر را پیدا کرده و دور هم نشستهاند.
ایشان با اشاره به رابطه قدیمی ایران و مصر خاطرنشان کردند: با نگاه به تاریخ بشریت متوجه می شویم که مصر و ایران در به وجود آوردن تاریخ و ساخت تمدن و علوم اسلامی از گذشته با هم مشارکت داشتند.
این مرجع تقلید انقلاب مصر را مهم ترین عامل در رابطه این دو ملت معرفی و اظهار داشتند: دستهای مستکبران سال های طولانی دو ملت را از هم جدا کرده بود، ولی با انقلاب مصر موانع برچیده شد و ما می توانیم در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشیم.
ایشان افزودند: البته باید بدانیم که امروز دست های استکبار نزدیک شدن ملت ایران و مصر را نمی پسندند و همواره تلاش می کنند، میان این دو کشور جدایی ایجاد نمایند؛ در این شرایط علما و اندیشمندان این دو کشور باید با هوشیاری کامل مانع تحقق اهداف شوم آنها شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی شرایط موجود را فرصت مناسبی برای جبران کاستی های گذشته دانستند و گفتند: این دو کشور می تواند با ایجاد ارتباط میان علما و بزرگان علمی و دینی و مبادلات فرهنگی و ارسال کتاب از فرصت به وجود آمده برای جبران کاستی هایی که در گذشته به وجود آمده است،جبران کنند.
*اسلام دین آینده جهان
ایشان با بیان این که دنیای امروز گوش های شنوای فراوانی برای شنیدن احکام الهی دارد،خطاب به مردم مصر گفتند: یقین بدانید که در دنیای امروز،گوش شنوا برای شنیدن پیام اسلام زیاد است؛ اگر ملت ایران و مصر دست به دست هم دهند و پیام اسلام را به جهان برسانند،اعتقاد داریم که دین آینده دنیا دین اسلام است.
معظم له خاطرنشان کردند: دشمنان اسلام با تمام وسایل و تجهیزات بر ضد اسلام قیام کرده اند و به اسلام،پیامبر آن و تمامی مسلمانان جهان اهانت می کنند؛ در این شرایط ما با اتحاد خود می توانیم جلوی آنها را بگیریم.
ایشان با بیان این که در این راه لطف خداوند شامل حال مسلمانان است،گفتند: معتقدیم که لطف خداوند و عنایت پروردگار پشتیبان مسلمانان است و دشمنان چه بخواهند و یا نخواهند محکوم به شکست خواهند بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از دیدار کنندگان مبنی بر رابطه علمای دین با دولت مردان در جمهوری اسلامی ایران و نقش آنها در هدایت و راهنمایی دولت تصریح کردند: انقلاب ما در پرتوی فعالیت علمای دین به ثمر رسید و رهبر آن نیز امام خمینی(ره) که از مراجع دینی و برخاسته از حوزه بود و با استفاده از احساسات مذهبی مردم این انقلاب به نتیجه رسید.
* هیچ نیاز مالی و غیر مالی به دولت نداریم
ایشان با بیان این که امروز نیز برای بقای انقلاب از همین وسیله استفاده می شود،افزودند: علما و مراجع دین در عین این که از حکومت و دولت حمایت می کنند،استقلال خود را حفظ می نمایند؛ به این معنی که ما هیچ نیاز مالی به حکومت نداریم،از این رو بر آن نظارت می کنیم و در صورت مشاهده هر گونه انحرافی بدون هیچ ترسی تذکر می دهیم.
استاد خارج فقه حوزه با اشاره به نقش مقام معظم رهبری در هدایت و رهبری جامعه تأکید کردند: همچنین رهبر حکومت اسلامی،رهبری آگاه است که جنبه مذهبی و روحانی او بر جنبه سیاسیاش غلبه دارد.
* بدون هیچ نگرانی نسبت به آینده، محکم در جای خود ایستاده ایم
ایشان با تأکید بر این که ما نسبت به آینده هیچ گونه نگرانی ای نداریم، خاطرنشان کردند: با وجود تمام فعالیت هایی که بر ضد حکومت اسلامی ایران می شود،ما نسبت به آینده هیچ نگرانی نداریم و محکم در جای خود ایستاده ایم.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به تلاش غرب در متشنج نشان دادن اوضاع ایران خاطرنشان کردند: امروز رسانه های دنیا در دست دولت های استکباری، به ویژه اسرائیل است و آنها هم تلاش دارند چهرهای از ایران و حکومت مذهبی آن معرفی نمایند که کاملاً برخلاف واقعیت است.
ایشان با اشاره به نقش علما و اندشمندان مصری در این عرصه اظها رکردند: راه از بین بردن این فضای آلوده در جهان به ویژه در میان مردم مصر، اندیشمندان مصری هستند که می تواند با حضور در ایران اسلامی و مشاهده واقعیت ها، آنها را به مردم مصر انتقال دهند تا فتنه دشمن نابود شود.
معظم له با تأکید بر این که ما با هیچ یک از مسلمانان اهل سنت مشکلی نداریم،خاطرنشان کردند: هیچ مشکلی با برادران اهل سنت نداریم؛ البته اقلیت سلفی تکفیری که وجود دارد و با همه مسلمانان مشکل دارند،مشکل داریم؛ در غیر این صورت ارتباط صمیمی و برادرانه میان اهل سنت و شیعه وجود دارد.
ایشان خطاب به دیدار کنندگان گفتند: به برادرانمان در مصر بگویید که از طرح حکومت اسلامی نترستند؛ حکومت اسلامی نه خشونت دارد و نه بازگشت به قرون وسطی است،بلکه سبب می شود شما از نیروی مذهب که در مصر به خوبی وجود دارد برای استقلال کامل و ایستادن در برابر مشکلات محکم باشید.
* بدون قانون هرگز دخالتی نمی کنیم
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از نخبگان و فعالان فرهنگی مصر مبنی بر نحوه برخورد روحانیت با دولت بیان داشتند: جامعه ما دارای قانون اساسی، رهبری، مجلس شورایی اسلامی و انتخابات است،ما از مسیر قانونی برنامه ها را دنبال می کنیم و بدون قانون هرگز دخالتی نمی کنیم.
ایشان همچنین در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر دلیل سه گانه بودن نماز ها در میان شیعیان گفتند: اوقات ثلاثه برای نماز ریشه در قرآن دارد و روایات متعددی داریم به ویژه از ابن عباس که پیامبر گرامی اسلام(ص) گاهی دو نماز را با هم می خواندند و می گفتند که می خواهم بر امتم توسعه دهم.
این مرجع تقلید افزودند: امروزه نیز نمازهای پنج گانه برای برخی جوانان،کارمندان و کارکنان صنایع مشکل است و سبب می شود آن را ترک کنند. حال ما اگر اجازه پیامبر(ص) را به آنها دهیم،سبب می شود نماز را بخوانند.