شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

بخش حوزوي نمايشگاه در حقيقت قلب نمايشگاه قرآن كريم است، چون نهادي كه اصالتاً كارش قرآني است و در خدمت قرآن است حوزه علميه مي باشد.

به گزارش مركز خبر حوزه، آيت الله سيد احمد خاتمي در مراسم افتتاحيه بخش حوزوي نوزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم كه عصر امروز در مصلي امام خميني تهران برگزار شد اظهارداشت: برگزاري نمايشگاه قرآن در آستانه ماه مبارك رمضان از ابتكارات ستودني نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است كه به آن افتخار مي كند.

عضو خبرگان رهبري افزود: این نظام نظامي است كه آرزوي پياده شدن احكام قرآن در كشور را دارد و در اين عرصه نشاط خوبي در جامعه ديده مي شود و اميدواريم با كار رسانه اي كه انجام مي گيرد، شاهد استقبال بيش از بيش از اين سفره الهي باشيم.

وي با اشاره به حضور مراكز حوزوي در نمايشگاه قرآن ادامه داد: بخش حوزوي نمايشگاه در حقيقت قلب نمايشگاه قرآن است؛ چون حوزه اصالتا كارش قراني است.

عضو شوراي عالي حوزه گفت: سال گذشته كه در اين جمع سخن مي گفتم بحث ديروز و امروز و فرداي حوزه ها را در رابطه با قرآن مطرح كردم كه وظيفه ما امروز چيست و چه چشم اندازي براي آينده باید داشته باشيم.

وي با اشاره به آيات و روايات كه وظيفه ما را درباره انس با قرآن بيان مي كند اظهارداشت: در رواياتي از پيامبر(ص) داريم كه مي فرمايند با قرآن باشيد، رهبر و جلودار شما قران باشد و همچنين خود قرآن تاكيد مي كند قران سفره لذيذ الهي است تا مي توانيد از آن استفاده كنيد.

آيت الله خاتمي اضافه كرد: معناي اين سخن آن است كه در تمام برنامه ريزي ها آن خطي كه قرآن مي گويد پي ريزي شود و استراتژي را بايد قرآن بدهد كه قرآن گويش عمومي مردم شود.

وي شور و نشاط در نمايشگاه قرآن را ستودني بيان كرد و گفت: شور و نشاط در نمايشگاه ستودني است اما قرآن چه اندازه تبديل به فرهنگ عمومي كشور شده است، تا با آن فكر كنيم، حرف بزنيم و با ابزار قرآن نقد كنيم.

آيت الله خاتمي با بيان اينكه گويش بايد با قرآن شكل گيرد تاكيد كرد: بايد فراگيري مراكز حوزوي گويش قرآني باشد اما ما هنوز به اين مهم نرسيديم.

وي بيان داشت: باید با اين تشكيلات عريض و طويلي كه داريم كه باز هم اين تشكيلات كم است به سمتی برويم كه فرهنگ ما قرآني شود.

عضو شوراي عالي حوزه گفت: كتاب هاي خوب و ارزشمندي دربخش قرآن براي اقشار مختلف تدارك ديده شده كه ما امروز در عرصه قران سربلند هستيم چرا كه براي سليقه هاي مختلف تفسير نوشته شده است. 

حوزه در بسیج قرآنی جلودار باشد

وی افزود: انتظاری که از حوزه وجود دارد آن است که در بسیج قرآنی جلودار باشد و پرچم را به دست بگیرد.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: بی‌انصافی است که پیشرفت مباحث قرآنی را در حوزه نبینیم بعضی ها بینش 50 سال قبل دارند و بر آن اساس  قضاوت می‌کنند پیشرفت‌های زیادی به وجود آمده که برگزاری بیش از 10 دوره تخصصی برای طلاب در رشته‌های علوم قرآنی و تفسیر، برگزاری روزانه 20 کرسی تفسیر در حوزه، انتشارمقالات، تحقیقات و پژوهش‌های قرآنی که قابل قیاس با گذشته نیست نشان از پیشرفت‌های قرآنی حوزه است اما در عین حال با توجه به عظمت قرآن جا دارد گام‌های بلندتری برداریم.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مقام معظم رهبری بعد از ریاست جمهوری آروز داشتند وقف قرآن شوند گفت: مقام معظم رهبری بعد از ریاست جمهوری آروز داشتند وقف قرآن شوند و در حوزه برای همه اقشار  مختلف از کودکان و حوزویان و دانشگاهیان قرآن بنویسند و بگویند و این آرزوی ایشان بلند است و حوزه باید آن را برآورده کند.

وی تاکید کرد: طلبه را باید از ابتدا با قرآن مانوس کرد تا وقتی وارد درس خارج شد یک دوره قرآن و تفسیر را ببیند اما هنوز برنامه مدون که یک دوره قرآن در حوزه برای طلبه گفته بشود نداریم.

وی ادامه داد: صرف و نحو را باید با قرآن آموزش دهیم فصاحت و بلاغت باید با قرآن باشد و سپس طلبه را وارد تفسیر کنیم و یک دوره تفسیر اجمالی قرآن نوشته شود که هر یک از پایه‌ها چه تفسیری را بخوانند.

عضو شورای عالی حوزه گفت: تشکیلات قرآنی باید به این سمت بروند و این خلاء را پر نمایند و طلاب تا زمانی که تحت نظارت مدیریت هستند باید با قرآن مانوس بشوند و سپس در درس خارج تفسیر تحلیلی با گرایش‌های مختلف شرکت نمایند.

وی با بیان اینکه باید حتی در بخش‌های ادبی قرآن چهره‌های مجتهد داشته باشیم یادآور شد: مکتب ما همه جانبه و برنامه زندگی است که آن را باید از قرآن دربیاوریم و آیاتی که مربوط به سیاست، اخلاق و غیره است را از قرآن استخراج کنیم.

آیت‌الله خاتمی افزود: انتظاری که از تشکیلات قرآنی وجود دارد ضمن اینکه شاگرد می‌پرورانند باید موج و فضای قرآنی به وجود آوردند.

وی اضافه کرد: تشکیلات قرآنی فراوانی در کشور داریم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تدبیری برای ساماندهی آنها دارد که این قابل ستایش است اما به نظر می‌رسد در کارهای کلان و تصمیم‌گیری‌های قرانی جای حوزه خالی است، سیمای قرآن کارهای قرآنی خوبی عرضه می کند اما به نظر می‌رسد در تصمیم‌گیری‌های کلان حوزه باید حضور داشته باشد نه اینکه تنها یک طلبه را با عنوان نماد حوزه بیاورد.

عضو شورای عالی حوزه گفت: باید از شورای عالی حوزه نماینده بخواهند و در برنامه‌ریزی‌ها نماینده حوزه را داشته باشند که در این صورت شورای عالی پاسخ‌گو خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر برای اتقان و استحکام کار خود نماینده‌ای ازحوزه علمیه حضور داشته باشد شاهد بیشتر و بهتر شدن مباحث قرآنی خواهیم بود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha