شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 253904
۱۵ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۰۴

دبیر ستاد اقامه نماز کشور گفت: تاکنون بیش از 2700 پیام حقوقی از قرآن کریم استخراج شده است.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين قرائتي در ادامه سلسله جلسات كارگاه تبليغ قرآن محور در جمع طلاب غیرایرانی در مشهد، با اشاره به مطلب فوق ابرازاميدواري كرد: در سيستم آموزشي كشور، دين از غربت در آيد و دانشگاه هاي مختلف حقوقي، نظامي، پزشكي و ... بر اساس قرآن و دين به تعليم بپردازند.

وی تاکید کرد: روحانيون و مبلغان بايد در مجالس و منابر قرآن بخوانند و آن را ترجمه کرده و مردم را با فرهنگ قرآني آشنا نمايند.

وي با اشاره به آيه "يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا تَدايَنْتُمْ بِدَيْنٍ إِلى‏ أَجَلٍ مُسَمًّى فَاكْتُبُوهُ وَ لْيَكْتُبْ بَيْنَكُمْ كاتِبٌ بِالْعَدْلِ وَ لا يَأْبَ كاتِبٌ أَنْ يَكْتُبَ كَما عَلَّمَهُ اللَّهُ ... (سوره بقره/282) "، گفت: بايد توجه داشت كه در هر كاري وظیفه و مسؤولیتي برعهده انسان مؤمن مي باشد.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان این که اگر طلبه برای تبلیغ به جایی دعوت شده و نياز به حضور مبلغ باشد، باید قبول نموده و عزيمت كند و الا مقصر است، ابرازداشت: هر فردي در يك اجتماع، وظیفه ای دارد كه باید با توجه به شرایط آن جامعه وظیفه خود را انجام داد.

وي با بيان اين كه در اين آيه يادآوري مي شود كه براي داد و ستد و اداي دین باید زمان  بندی نمود و آن را نوشت، افزود: در این آیه اعتماد شرط نشده بلكه تصريح شده كه قرار داد طرفين نوشته و مكتوب گردد.

اين مفسر قرآن كريم، با بیان این که در آيه مذكور از کاتب خواسته شده تا به شكرانه سوادش در نوشتن و نگارش قرار داد و دادوستد، همكاري نمايد، اظهارداشت: از این مطلب معلوم مي شود که شکر و سپاس سواد و دانش، نشر آن است.

رئيس ستاد احیای زکات، در ادامه این آیه با بیان این که باید کسی که بدهکار است، قرارداد را املاء کند، گفت: البته قرآن شرط اصلي در مقدم بودن و اختيار املاء را داشتن تقوا ذكر نموده است.

وی به مقايسه ضرورت داشتن تقوا در املاء دادو ستد از سوي بدهكار و وظايفي كه بر عهده آحاد مردم در اجتماع گذاشته شده، پرداخت و افزود: بنابراین مثلاً یک استاد دانشگاه، دست كم بايد به اندازه همان جايگاهي كه دارد، کار کند و تدرس نمايد و يا يك طلبه، حداقل بايد به همان مقدار كه موظف است و بر عهده او گذاشته شده، فعاليت نمايد و خلاصه افراد مختلف جامعه كم كاري نكنند.

حجت الاسلام و المسلمين قرائتي در ادامه آیه كه می گوید در این کتابت؛ اگر دو شاهد مرد وجود نداشت، چهار زن را شاهد بگیريد، گفت: حضور ذهن مرد در مسائل اقتصادی بيشتر از زن است و بر عکس زن در مسائل عاطفی حضور ذهن بيشتري نسبت به مرد دارد.

*دلیل نصف بودن ارث یا دیه زن نسبت به مرد

اين مفسر قرآن كريم، در توضیح دلیل نصف بودن ارث یا دیه زن نسبت به مرد، نیز ابراز داشت: زنان خرج ندارند و هزینه زندگی برعهده مرد است؛ بنابراین در واقع زن در کنار پس انداز مالش، از دارایی مرد استفاده می کند و همچنین مرد چون نان آور خانواده است، دیه او بیشتر می باشد و در واقع با کشته شدن مرد، تمام مبلغ دیه به زن به عنوان همسر او، می رسد ولی برعکسِ این اتفاق، نصف مبلغ کامل دیه زن به مرد به عنوان همسر زن، داده مي شود.

وي، در ادامه توضيح آيه یادآورشد: قرآن كريم این کتابت و نوشتن را "أَقْسَطُ عِنْدَ اللَّهِ وَ أَقْوَمُ لِلشَّهادَةِ وَ أَدْنى‏ أَلاَّ تَرْتابُوا" (در نزد خدا به عدالت نزديكتر و براى اداى شهادت استوارتر و براى جلوگيرى از شك و ترديد بهتر مى‏باشد) مي داند و در ادامه آیه می گوید؛ به هیچ عنوان کسی حق ندارد کاتب و شاهد را تهدید و یا به آنان ضرر برساند.

رئيس ستاد اقامه نماز كشور با بیان این که بزرگترین آیات قرآن، آیات حقوقی مي باشد، گفت: اين آيه نشان مي دهد كه در مسائل حقوقی همه مسؤول مي باشند.

اين مفسر قرآن كريم همچنین تصريح كرد: از این مسأله، معلوم مي شود كه  حق الناس ریز و درشت و كوچك و بزرگ ندارد و خیلی مهم است.

وی اضافه کرد: اين آيه مي فهماند كه قانون گذاري باید با ساختمان فكري و بدنی انسان هماهنگ باشد و به جهت اين كه احکام الهی با فطرت همراه است، در اين آيه دستور مي دهد كه شاهد اقتصادی را دو مرد معرفي كنيم و در صورت نبودن آنان، 4 زن را به عنوان شاهد انتخاب نماييم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha