جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 254202
۲۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۷:۵۸

نشست ضرورت بازگشت به قرآن كريم، از سوي موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني‌(ره)، در سالن همايش‌هاي بخش حوزوي نمايشگاه بين المللي قرآن كريم برگزار شد.

به گزارش مركز خبر حوزه، یکی از کارشناسان علوم قرآنی، طی سخنانی در اين نشست با اشاره به وظايف مسلمانان در برابر قرآن كريم، اظهارداشت: قرآن معجزه اي متني است و بايد نسبت به خواندن آن تسلط داشت؛ بنابراين مسلماني كه نتواند قرآن بخواند، مشكل دارد.

دکتر محمد علی رضایی کرمانی افزود: آموزش ترتيل و تجويد، اولین گام خواندن قرآن است؛ زیرا دروازه ورود به قرآن و مفاهيم قرآني، قرائت صحیح آن مي باشد.

وی ادامه داد: در شرايطي كه جوانان ايراني مورد هجوم شبهات و انحرافات گوناگون قرار گرفته اند قرآن كريم و آموزه‌هاي اسلامي، مي‌تواند نسل جوان را از صدمات اين طوفان سهمگين در امان نگه دارد و آنان رات بیمه کند؛ بر این اساس ضرورت بازگشت به قرآن كريم در اين دوران دو چندان است.

وي با اشاره به آيه «أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآَنَ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلَافًا كَثِيرًا»(النساء:82)، اظهارداشت: لزوم بازگشت به قرآن و تدبر در آن در اين دنياي طوفان زده، از اين آيه شريفه به خوبي روشن مي شود.

رضايي كرماني با اشاره به مشكلات پيش روي جامعه اسلامي و تنش‌هاي اجتماعي و خانوادگي، را در عدم توجه به قرآن و آموزه‌هاي آن در زندگي دانسته و گفت: هرچه بيشتر از قرآن كريم فاصله بگيريم، مشكلات جامعه چند برابر مي شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برخي آموزه‌هاي بي بديل قرآن كريم در زندگي اجتماعي، اظهارداشت: اين كه چرا در فرهنگ اسلامي شكست در جهاد معنا ندارد، خود يكي از بهترين آموزه‌هاي اجتماعي است كه بديلي در جهان ندارد.

اين كارشناس امور قرآني عنوان كرد: فتوحات فراواني در تاريخ اسلام رخ داده كه مسلمانان در همه اين فتوحات به پيروزي نرسيدند، ولي با اين حال قرآن آنها را پيروز ميدان مي داند؛ چون مجاهد در راه خدا چه كشته شود، يا بكشد، در هر دو صورت پيروز است.

وي افزود: دين اسلام تكليف مداری است و هدفي براي گرفتن فلان جغرافيا و مرز بوم را ندارد، بلكه به كساني كه در جنگ شركت مي كنند تصريح دارد كه براي خدا بجنگيد تا در هر صورت پيروز ميدان باشيد.

رضايي كرماني با اشاره به آيه 74 سوره نساء اظهارداشت: از ديگر آيات شگفت انگيز قرآن همين آيه است كه مديريت بحران در جامعه را بيان كرده است؛ در اين آيه تصريح شده كه هر شرايط سخت و دشواري كه براي جامعه بوجود مي آيد، مي توان آن را مديريت كرد.

اين كارشناس امور قراني ادامه داد: آيه 11 سوره اسراء را همه قاريان مصري در همه دستگاه‌هاي مختلف خوانده اند، ولي آيا تاكنون برنامه اي براي عملي كردن اين آيه در زندگي و ساير آيات داشته ايم؟، يا اين كه تنها اين آيات را شنيده و زمزمه مي كنيم.

وی تاكيد كرد: اگر سي سال، جلسه قرآن برويم و فقط آن را بخوانيم و به آن عمل نكنيم، در برابر قرآن و صاحبش بايد پاسخ گو باشيم، اين گونه افراد مانند كساني هستند كه به دور استخر مي چرخند ولي در آن شنا نمي كند.

احمدی کرمانی در پايان خاطرنشان كرد: ترجمه، تفسير، تدبير و تأويل در قرآن بسيار اهميت دارد؛ و مي توان اذعان داشت امروز براي همه غير عرب‌ها پيام قرآن به راحتي قابل دسترسی است؛ چون از ميان 150 زبان زنده دنيا امروز قرآن به 120 زبان ترجمه شده و در اخيتار مردم جهان قرار دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha