دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

صدا و سیما به جای پخش سریال‌های پی‌در‌پی که معمولاً نتیجه دینی ندارد، ساعاتی را برای شرح کتب ولایی و ترویج ولایت امیرالمؤمنین (ع) اختصاص دهد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حضرت آیت‌الله مظاهری در ادامه سلسله مباحث اخلاق خود، از امام علي‌بن‌ابيطالب(ع) به عنوان مهم‌ترين و ارزشمندترين فضيلت فراموش شده نام برده و خاطرنشان کردند: خداوند متعال در آيات فراواني از قرآن کريم و نيز پيامبر اکرم«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» در روايات متعدّدي، اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» را يک فضيلت بي‌همتا معرّفي کرده‌اند که تنها قرآن کريم، ثقل ايشان است.

ایشان اضافه کردند: پيامبر اکرم«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» در طول مدّت بيست و سه سال که به ابلاغ رسالت الهي مي‌پرداختند، همواره قرآن و عترت را دو ثقل گران‌بها معرّفي کرده و افزون بر قرآن کريم، ولايت اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه» و ائمّه هدي«سلام‌الله‌عليهم» را ترويج مي‌کردند.

حضرت آيت‌الله مظاهري با اشاره به واقعه ننگين سقيفه بني ساعده که منجر به فراموش شدن اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» و ولايت آن حضرت شد، افزودند: همه مسلمانان صدر اسلام، فضائل بي‌شمار و صفات متمايز و پسنديده اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه» که پس از رسول‌الله«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» برتري ايشان نسبت به سايرين را آشکار مي‌ساخت، مي‌دانستند، اما لجاجت، حسادت و دشمني‌هاي شخصي موجب کنار زدن و منزوي ساختن آن فضيلت بي‌همتا شد.

ايشان ضمن تأکيد بر لزوم تمسّک به قرآن و عترت به صورت توأمان، اظهار داشتند: گروهي اميرالمؤمنين «سلام‌الله‌عليه» و ولايت ايشان را کنار زدند و بسياري از مردم نيز نسبت به اين خسارت بزرگ بي‌تفاوت بوده و عکس‌العملي از خودشان نشان ندادند که نتيجه آن، تمسّک  به قرآن منهاي ولايت با شعار «حسبنا کتاب‌الله» شد که به قول پيامبر اکرم«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» ضلالت است.

این مرجع تقلید ضمن بازگويي گوشه‌هايي از خدمات ارزشمند اميرالمؤمنين علي «سلام‌الله‌عليه» به اسلام و مسلمين در طول بيست و پنج سال خانه‌نشيني، افزودند: هنگامي که اميرالمؤمنين «سلام‌الله‌عليه» با بي‌تفاوتي مردم نسبت به ولايت مواجه شدند و از اين جهت آينده مسلمانان را در خطر ديدند، به کتابت يک تفسير ولايي از قرآن کريم پرداختند و در آن تفسير مختصر، آيات نوراني قرآن کريم را براي مسلمانان تبيين فرمودند؛ امّا متأسّفانه اين خدمت عظيم فرهنگي نيز با اقبال و پذيرش عمومي مواجه نشد و مردم در اثر تبليغات سوء معاندان، به قرآن منهاي ولايت اکتفا کردند.

ايشان ادامه دادند: اگر مسلمانان در دوران حضرت علي«سلام‌الله‌عليه»، آن امام بزرگوار را فراموش نمي‌کردند و در کنار قرآن، به وجود مبارک ايشان تمسّک مي‌جستند، اکنون دچار تفرقه و اختلاف نبودند و استکبار جهاني بر بسياري از ممالک اسلامي تسلّط نمي‌يافت.

*ایرانیان؛ یابنده درّ گران‌بهای تشیع

معظم له در ادامه با اشاره به سير تاريخي فراموشي نعمت بزرگ ولايت اهل‌بيت «سلام‌الله‌عليهم» در طول تاريخ، ايرانيان را يابنده درّ گران‌بهاي تشيّع دانسته و تصريح کردند: مسلمانان ايراني، با وجود همه موانع و مشکلاتي که از سوي بني‌اميّه و بني‌عبّاس براي ترويج تشيّع ايجاد مي‌شد، توانستند افتخار احياي تشيّع را به نام خود ثبت کنند و به فضايل اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» و ائمّه طاهرين«سلام‌الله‌عليهم» دست يابند و اين حقيقتي بود که پيامبر اکرم«صلي‌الله‌عليه وآله وسلّم» نيز بشارت تحقّق آن را داده بودند.

حضرت آيت‌الله مظاهري با تأکيد بر امتياز ترويج تشيّع در ايران به دست مسلمانان ايراني، اعتقاد به تشيّع و ابراز محبّت به اهل‌بيت«سلام‌الله‌عليهم» را در اين زمينه کافي ندانسته و افزودند: امروزه نيز شيعيان از دو جهت «معرفت» و «پيروي عملي»، دچار کوتاهي و تقصير بوده و از اين رو متأسّفانه بايد اعتراف کنيم که در عصر حاضر و در بين شيعيان نيز اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» يک فضيلت فراموش شده است.

ایشان لزوم ارتقاي سطح معرفتي جوانان نسبت به فضائل و سيره اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» را خاطرنشان ساخته و اظهار داشتند: امروزه جوانان شيعه آن‌طور که شايسته است، اميرالمؤمنين «سلام‌الله‌عليه»  و ائمّه هدي«سلام‌الله‌عليهم» را نمي‌شناسند و مهم‌تر آنکه در زمينه ولايت عترت طاهره، مطالعه و تحقيق کافي ندارند. از اين رو در برابر شبهاتي که در جهت تضعيف تشيّع مطرح مي‌شود، قدرت پاسخگويي نداشته و در برخي موارد، دچار انحراف مي‌شوند.

*مجاهدت علمی علمای گذشته را منتشر کنیم

معظّم له با اشاره به مجاهدت‌هاي علمي و فرهنگي فقهاي شيعه در قرون گذشته، مطالعه کتب ولايي را براي نسل جوان ضروري برشمرده و يادآور شدند: علماي بزرگوار گذشته، کتبي همچون «عبقات الانوار»، «احقاق الحق»، «الغدير» و نظائر آن را با زحمات طاقت‌فرسا نگاشته‌ و براي ما به يادگار گذاشته‌اند و وظيفه نسل حاضر است که ضمن مطالعه، ترجمه و شرح اين کتب، مجاهدت علمي علماي گذشته را براي نسل‌هاي بعدي حفظ کرده و انتشار دهند.

ایشان با انتقاد از رويه وسائل ارتباط جمعي، رسانه‌ها و به خصوص صدا و سيما در تبليغ دين و ترويج تشيّع، خاطر نشان ساختند: اگر رسانه‌هاي گروهي و صدا و سيما به ‌جاي پرداختن به مطالب کم ارزش و پخش سريال‌‌هاي پي در پي که معمولاً نتيجه ديني ندارد و در برخي موارد نافي مقدّسات نيز مي‌باشد، ساعاتي را براي شرح کتب ولايي و ترويج ولايت اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه» و ائمّه اطهار«سلام‌الله‌عليهم» اختصاص دهند، شبهات روز افزون به صورت حاضر در جوانان رخنه نمي‌کند و قدرت انحراف آنان را نمي‌يابد.

رییس عالی حوزه علمیه اصفهان در اين زمينه ادامه دادند: عدم استفاده صحيح و کاربردي از منابع ولايي شيعه و کوتاهي در زمينه شناخت صحيح معصومين«سلام‌الله‌عليهم» منجر به فراموش شدن ولايت مي‌شود و فراموشي اهل بيت «سلام‌الله‌عليهم»  و ولايت آنان، از مصاديق ظلم به ايشان است.

*عدم تبعیت عملی شیعیان از سره اهل بیت (ع) فضیلتی فراموش شده

ايشان در بخش ديگري از بيانات خود، عدم تبعيّت عملي شيعيان از سيره اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» را جنبه ديگري از

جنبه‌هاي فراموشي ولايت دانسته و تصريح کردند: تا زماني که شيعيان، در همه زمينه‌ها و شئون زندگي، اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم»  را سرمشق خويش قرار ندهند و از ايشان، پيروي عملي نداشته باشند، بايد بگوييم که اهل بيت«سلام‌الله‌عليهم» و ولايت آنان در بين شيعيان نيز فضائل فراموش شده هستند.

حضرت آيت الله مظاهري با تشريح نمونه‌هايي از رفتار صادقانه و خالصانه اميرالمؤمنين علي «سلام‌الله‌عليه»، آن امام بزرگوار را نفس صداقت دانسته و افزودند: هنگامي که شوراي شش نفره براي تعيين خليفه سوّم تشکيل شد، صرف نظر از اهداف سياسي که براي تشکيل آن شورا وجود داشت، صداقت اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه» در اينکه متعهّد به عمل به سيره دو خليفه قبلي نشدند، موجب شد که حاضرين با ايشان بيعت نکنند؛ در حالي که آن حضرت مي‌توانستند به اين موضوع تعهّد ظاهري بدهند و پس از دست‌يابي به خلافت، به عهد خويش عمل ننمايند. امّا صداقت و اخلاص آن امام بزرگوار اجازه چنين کاري را به ايشان نداد.

*امیرالمؤمنین نور مطلق هستند

ايشان افزودند: اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» نور مطلق است و دروغ مصلحت آميز، خلف وعده، خيانت، سياست بازي و رذايلي نظير اينها در ايشان وجود ندارد.

معظّم له تاکید کردند: اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» در هنگامي که خليفه و حاکم مسلمين بودند نيز رفتارشان در حکومت بر اساس صداقت و اخلاص بود و هيچ‌گاه حاضر نشدند ذرّه‌اي به مردم ظلم شود يا در حکومت ايشان، تبعيض، اختلاف، حيف و ميل و سياست‌بازي حاکم شود، هرچند اين شيوه و احقاق حقّ ايشان منجر به موانع و مصائب بزرگ و بروز جنگ‌هايي نظير جنگ جمل شود.

*وجود فساد اداری، اقتصادی و اخلاقی ناشی از فراموش‌کردن امیرالمؤمین (ع)

حضرت آيت الله ي مظاهري وجود سه فساد اداري، اقتصادي و اخلاقي در جامعه اسلامي را ناشي از فراموش کردن اميرالمؤمنين«سلام‌الله‌عليه» و سيره آن حضرت توصيف کرده و اظهار داشتند: امروزه اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه» نه براي مسئولان و نه براي مردم و نه در بازار و نه در دانشگاه و نه در اداره‌ها، سرمشق حقيقي نيستند و با کمال شرمندگي بايد بگوييم که علي«سلام‌الله‌عليه» در جامعه کنوني يک فضيلت فراموش شده است.

ايشان افزودند: اگر از روش و سيره اميرالمؤمنين علي«سلام‌الله‌عليه»  به صورت عملي پيروي شود، هم فساد اداري و تراکم بي‌جهت پرونده‌ها رفع مي شود، هم فساد اقتصادي و فقر معيشتي مردم از بين مي‌رود و هم فساد اخلاقي به‌طور کلّي ريشه‌کن خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha