به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله مهدویکنی در دهمین اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری با اشاره به انتخابات مجلس نهم اظهارداشت: همان طور که رهبری فرمودند ما قصد ورود در جزئیات انتخابات را نداریم، ولی از آنجا که مجلس خبرگان در جایگاه پدری تمامی نهادها است به دوستان عرض میکنیم به خاطر سلیقههای گروهی و فردی، این صفا و صمیمت که انقلاب آن را به وجود آورده نباید از بین ببریم.
وی با بیان اینکه گاهی برخی گروهها با حسننیت نمیخواهند وحدت پیدا کنند گفت: برخی اساتید فرمودند وحدت فلسفی نمیشود منظور بنده از وحدت وحدت سیاسی هم نیست بلکه همانگونه که امام وحدت حوزه و دانشگاه و شیعه و سنی را مطرح کردند منظور ما از وحدت، ائتلاف در مشترکات و اصولی است که در قانون اساسی متبلور است.
رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره آیاتی از قرآن در موضوع وحدت گفت: قرآن دعوت به وحدت میکند و در آن اشارهای به عدم اختلاف نشده است بلکه قرآن میگوید؛ با هم نزاع نکنید و تضارب آرا که منشاء بالندگی است به هیچ عنوان مذموم نیست.
آیتالله مهدویکنی با تأکید بر اینکه من به اصولگرایان تأکید میکنم با یک دیگر ائتلاف کنیم گفت: اصول مشترک ما بیشتر است و اگر با هم باشیم کارها بهتر پیش میرود که یکی از کارهای ما انتخابات مجلس است.
رئیس جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه ائتلاف این نیست که هرچه شما بگویید ما قبول کنیم یا هرچه ما بگویم شما بپذیرد افزود: مثل مجلس باید نظر جمع را محترم بدانیم و همه انقلابیون این نصیحت را بپذیرند که با هم کار کنیم و اگر با هم باشیم موفقتر خواهیم بود.
*ویژگی های نظام ولایت فقیه
وی با اشاره به ویژگیهای نظام ولایت فقیه بیان داشت: مجلس خبرگان نشانهای از آن نظام ولایی و اسلامی است که به نام جمهوری اسلامی نامیده شده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: در عصر ما این نظام با فداکاری و با مبارزات حضرت امام(ره) شروع و با پشتیبانی ملت ایران بعد از چند سال مبارزه مداوم در سال 57 به پیروزی رسید.
آیتالله مهدویکنی با بیان اینکه خصوصیات اصلی نظام ما ولایت عامه فقیه است گفت: اگر نگوییم ولایت فقیه مورد قبول همه فقها بوده، ولی اصل ولایت مورد پذیرش بوده است چراکه بدون ولایت یک نظام دینی و شیعی برقرار نمیشود.
وی در ادامه به امتیازهای نظام ولایت فقیه پرداخت و ادامه داد: در اصل نظریه امام به عنوان حکومت اسلامی که در نجف بیان فرمودهاند، امتیازش این بود که ولایت را با ساختارهای مورد قبول در دنیای کنونی عرضه کردهاند در حالی که اگر ایشان در 300 سال قبل حضور داشتند، نظام ولایی به این شکل نبود که تفکیک قوا داشته باشیم. آنچه امروز به عنوان انتخاب مردم معقول است در عین حال ولایی، اسلامی و شیعی است. بنابراین نظام ولایت فقیه اگر غیر از این بود معقول واقع نمیشد.
آیت الله مهدویکنی ویژگی دوم نظام جمهوری اسلامی را عدم واگذاری ولایت دانسته و عنوان کرد: کار دومی که امام کردند، این بود که ولایت را به دیگران واگذار نکردند. در تاریخ شیعی فقهایی بودهاند که قائل به ولایت عامه بودهاند، ولی مقام خود را به صاحبهای قدرت تنفیذ میکردند و از زمان شیخمفید بحث ولایت فقیه مطرح شد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دوران مشروطه و ورود علما به صحنه اظهارداشت: در دوران مشروطه علما دخالت کردند، ولی با اینکه آیتالله نائینی و خراسانی با اعتقاد به ولایت عامه وارد صحنه شدند، ولی خودشان کنار رفتند و با کنارهگیری آنها خطراتی متوجه انقلاب مشروطه شد، اما امام خودشان وارد صحنه شدند و بنایشان تنفیذ اختیار نبود و اگر در ابتدای انقلاب مدتی به قم رفتند کارشان جنبه نظارتی نداشت و بنده به یاد دارم که هیأت دولت در ماه چندین بار خدمت ایشان میرسیدند و از امام(ره) دستور میگرفتند و حتی ایشان در عزل و نصبها جدی وارد میدان میشدند.
وی ادامه داد: معجزه امام این بود که ما را از محراب مسجد به میدان عمل آورد و بندهای که پیش نماز مسجد بودم مسئول کمیته انقلاب شدم که در آن زمان همه کارهای مملکت در دستش بود.
* مردم هم در نظام اسلامی نقش دارند
وی ویژگی دیگر نظام جمهوری اسلامی را قائل شدن نقش از سوی امام خمینی برای مردم دانسته و عنوان کرد: امام برای مردم نقش قائل بود و همیشه در صحبتهای خود میگفت اول خدا بعد مردم و هیچ وقت خودشان را مطرح نمیکردند و در تمام امور به مردم تکیه کردند و مردم هم به همین جهت به امام ایمان آوردند.
پیوند معنویت و سیاست ویژگی دیگری بود که آیت الله مهدویکنی با اشاره به آن گفت: در دنیای امروز بین این دو موضوع فاصله است و اگر امام بر وحدت حوزه و دانشگاه تأکید داشتند به همین دلیل بود که هر مجموعهای کار خود را نکنند، چراکه اگر دانشگاه نباشد مملکت اداره نمیشود و اگر مدتی دانشگاه در اوایل انقلاب تعطیل شد برای اسلام بود و اگر امروز بخواهد انقلاب بخواهد باقی بماند باید این دو با هم باشند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تفکیک روحانیت از سیاست را یکی از خطراتی دانست که انقلاب را تهدید میکند و افزود: تفکیک روحانیت از سیاست که برخی همین فکرها بر سرشان از آن امور غلطی است و مرحوم بازرگان که امام آن را مرد مومنی میدانست در اوایل انقلاب به ما میگفت؛ شما روحانیون به مساجد بروید که من به ایشان گفتم شما خودتان کسی بودید که در مسجد هدایت، از علما و روحانیون میخواستید که از محراب بیرون بیایند و تأکید میکردید که اسلام فقط وضو و غسل نیست.
*جمهوری اسلامی از فقاهت پاسداری می کند
رئیس مجلس خبرگان، پاسداری از ارزشها و فقاهت را از ویژگیهای نظام جمهوری اسلامی دانست و گفت: با اینکه نظر ولی فقیه در امور حکومتی برتر است، ولی بنده به یاد دارم که امام زمانی که وجوهاتی به ایشان داده میشد تأکید میکردند که آن را به خود بیوت مراجع بدهید، بنابراین بنای امام بر این بود که ارزشها محترم بماند و بارها به بنده میگفتند، یک دشمن زیاد است و هزاران دوست کم.
وی با بیان اینکه در خانه بزرگان مراجع نباید بسته شود افزود: توجه به علما و روحانیت و علمای در صحنه از سیاست های امام بود که باید تا آخر باقی بماند.
رئیس مجلس خبرگان در ادامه با اشاره به انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به عنوان رهبرانقلاب، افزود: اکنون 22 سال از زعامت آیتالله خامنهای میگذرد و اینگونه نیست که گفته شود اشکالی وجود ندارد، ولی واقعیت این است که رهبری ایشان یک رهبری داهیانه بوده است و انقلاب اسلامی را به جایگاه الگو در میان کشورهای اسلامی رسانده است و بیداری اسلامی که امروز فراگیر شده از رهبری داهیانه و بقای حکومت اسلامی است.
*انقلاب های اخیر متاثر از انقلاب اسلامی است
وی با اشاره به برخی تحلیلها در مورد تحولات منطقه گفت: گرچه برخی میخواهند بگویند در این انقلابها خارجیها دخالت دارند، ولی این حرکت اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی است و کار یک یا دو نفر نیست .
رییس مجلس خبرگان با اشاره به سیاستهای آمریکا در مورد انقلابهای منطقه افزود: بهترین دلیل برای عدم حسننیت آمریکاییها این است که با هر کشوری یک جور برخورد میکنند و عکسالعمل خاصی نشان میدهند. در مورد بحرین چیزی نمیگویند، ولی در همان حال به سلطان بحرین کمک میکنند.
آیتالله مهدویکنی افزود: این برخوردها دلیل بر این است که یک حرکت اجتماعی اسلامی آغاز شده که ممکن است برخی افراد ملیگرا هم در آنها دخالت داشته باشند، ولی بنده معتقد هستم، تحولات متأثر از اسلام است و ما به آنهایی که رهبری این انقلابها را برعهده دارند توصیه میکنیم بیدار باشند و اجازه ندهند دشمنان انقلاب آنها را مصادره کنند.