شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 255573
۱۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۴

آيه مباهله نشان دهنده عظمت خاندان اهل بيت (ع) مي باشد و همگان بر اين عظمت اعتراف دارند.

به گزارش سرويس استان‌هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام کاردان، مدرس كلام تخصصي در كارگاه آموزشي اساتيد تمام وقت اعزامي حوزه علميه خراسان در مدرسه علميه عالي نواب مشهد با اشاره به آیه مباهله (61 آل عمران)، با بیان این که واژه‌هاي "انفسناء"، "نساءنا" و "ابناءنا"، عام است، خاطرنشان کرد: فقط حضرت علی (ع)، حضرت زهرا (س) و حسنین (ع) مصداق خارجی این اصطلاحات در آيه مذكور مي باشند.

وی افزود: هدف از مباهله می‌تواند اثبات یقین صاحب دعوت باشد، زیرا با این کار عزیزان خود را در معرض خطر قرار می‌دهند، البته از این امر یقین مطابق با واقع برداشت نمی شود.

حجت الاسلام كاردان افزود: از این آیه می‌فهمیم که ابتهال و لعنت خدا بر دروغگویان قرار داده می‌شود و ابتهال مورد نظر نيز به صورت دسته جمعی است که با توجه به این امر، هدف مورد نظر را بسیار مقدس مي كند و نه تنها حقيقت شریعت را اثبات می‌کند بلکه حقانیت خاندان رسول الله (ص) را به اثبات می‌رساند.

وی گفت: دو جمله "اذا دعوتم ..." و "فنجعل..." اين آیه، نکته ای است که نشان می‌دهد آن چه مترتب بر نبتهل شده، "فنجعل" است و خود ابتهال کنندگان نتیجه آن مي شوند.

اين استاد حوزه علميه با بیان این که مستجاب الدعوه بودن این است که خدای متعال مضمون آنچه درخواست كرده اند را اجابت نماید؛ توضيح داد: اما در این ابتهال خود دعاکنندگان اجابت را انجام داده كه این تاثیر در عقوبت دادن کاذبین، نشان دهنده همان ولایت تکوینی اي است كه خداي متعال براي خاندان عمصت قرار داده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha