جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 255778
۲۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۲۲:۳۰

آیت الله بروجردی(ره) در حرم امام رضا(ع) مشاهده کردند که یک طلبه ای به سوی حرم سجده می‌کند که ایشان نیز با او به شدت برخورد کرده و گفتند؛ برای غیر خدا سجده جایز نیست و طلبه نباید این کار اشتباه را انجام دهد، زیرا طلاب برای مردم الگو هستند.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام المسلمین ناصر رفیعی، طی سخنانی در جمع مردم گلپایگان با اشاره به مطلب فوق و نیز بیان این که توحید، برگ اول شناسانه یک انسان است، اظهار داشت: توحید نخستین سنگ بنای اعتقادی و حصن و قلعه‌ای است که اگر مومن به آن وارد نشود، از هیچ چیز مصون نیست.

وی افزود: در روایات ما تاکید بسیاری بر مساله توحید شده است؛ در قرآن و در آیة‌الکرسی (سیدالکلام) که به فرموده پیامبر، این آیه پنجاه کلمه است و پنجاه برکت دارد، بهترین تعریف از توحید صورت پذیرفته است و خداوند در آیه به تعریف معبود یگانه پرداخته است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که صفت و ذکر حی و قیوم کلید صفات خداوند و یکی از اذکاری است که ذکر آن در سجده باعث رفع مشکلات می‌شود، گفت: انسان، حی غیر قیوم است ولی حیات خداوند، ابدی و ازلی است و پروردگار حی قائم به ذات است.

وی اضافه کرد: وقتی که آفتاب طلوع کرد و عالم را روشن کرد، کسانی که در هر جای دنیا باشند از این نور استفاده می‌کنند وقتی کسی در زیر زمین تاریک است خورشید را نمی بیند فقط باید از این مکان تاریک بیرون بیاید تا خورشید را ببیند.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی در بیان مساله « لا اکراه فی الدین» گفت: برخی از مردم به اشتباه گمان می‌کنند که لااکراه فی الدین را هر وقتی که دوست دارند می‌توانند به کار ببرند، یعنی وقتی قرار است برای نماز صبح بیدار شوند و نمی خواهند این کار را انجام بدهند می‌گویند در دین اکراهی نیست؛ در حالی که این فرض کاملا اشتباه است و معنی لااکراه یعنی یعنی نیازی به زور و اجبار نیست، اگر کسی بخواهد خدا و دین را بشناسد دین به راحتی قابل اثبات و درک است.

وی بیان داشت: بحث اکراه، در مورد اصول دین بیان شده است و نه در مورد فروع آن، پس نباید با این توجیه اشتباه که خداوند در قرآن آورده است اکراهی در دین نیست، خود را از به جا آوردن احکام الهی معاف کنیم.

سخنران این مراسم یادآور شد: توحید اساس دین است و تمام تلاش پیامبر(ص) نیز به همین جهت بود که این مساله را در میان مردم جا بیاندازد.

وی با اشاره به ایمان آوردن نجاشی پادشاه حبشه گفت: سجده نکردن و اثبات توحید خداوند از سوی جعفر ابن عبدالله(ع) نزد نجاشی، باعث ایمان آوردن او شد.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی همچنین اظهارداشت: شارح مساله توحید، پیامبر(ص) و ائمه طاهرین(ع) بودند، ولی متاسفانه امروزه وهابی‌ها مفسر توحید شده‌اند و پیروان مکتب تشیع را نیز مشرک می‌دانند؛ محمد بن عبدالوهاب در این زمینه کتاب توحید می‌نویسد در صورتی که کتاب‌های بعد از قرآن در بیان اوصاف توحید، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و احادیث و روایات ائمه(ع) است؛

وی علمای شیعه را در هزار سال پیش، بانی تفسیر توحید در میان مسلمانان ذکر کرد و گفت: کتاب توحید شیخ صدوق هزار سال پیش نوشته شد و توحیدی که وهابیت عنوان می‌کند، توحید باطل و بی ولایت است؛ ما توحید را از قرآن و صحیفه سجادیه می‌گیریم.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین با بیان خاطره ای از مرحوم فلسفی اظهارداشت: ایشان کتابی با عنوان « پیام آیة‌الکرسی» دارد که در این کتاب یک جمله بسیار زیبا دارد و آن جمله این است « پدری به پسرش گفت که دانشگاه قلعه است و اگر در این قلعه رفتی بی کار و بی سواد نمی مانی، ولی اگر به دانشگاه رفتی باید درس بخوانی تا پیشرفت کنی و به اهدافت برسی؛ قصه حصن توحید نیز به همین شکل است و اگر به این حصن وارد شدیم باید تلاش کنیم تا به مقاصد خود برسیم و به خدا نزدیک شویم.»

وی در بیان اثرات توحید در زندگی انسان‌ها، خاطرنشان کرد: امیرالمومنین(ع)، می‌فرمایند؛ هر کسی که خدا را قبول داشته باشد، باید او را نیز دوست بدارد؛ یعنی خداوند را بر پدر، مادر، همسر و عشیره و مال اش ترجیح دهد.

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی همچنین با تاکید بر این که خداوند فرموده است، هر کس من را دوست دارد باید پیامبر(ص) را نیز دوست بدارد، گفت: بعد از رحلت پیامبر(ص) عده‌ای این بحث را رواج دادند که قرآن برای همه ما کفایت می‌کند و اجازه ندادند، احادیث و روایات نوشته شود و در جامعه به عنوان تفسیر قرآن ترویج شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha