به گزارش مرکز خبر حوزه، در این همایش آقای «بکر آلتاش» گزارشی از فعالیت های «انجمن اسلامی میلی گروش» را در زمینه ی مبارزه با تبعیض و پیگیری موارد حقوقی ارائه داد.
وی که مسئول پیگیری بدرفتاری با مسلمانان در (IGMG) نیز می باشد، در سخنان خود مواردی از سوء رفتار با مسلمانان در آلمان را برشمرد.
* اکثر تبعیض ها از سوی مقامات دولتی بوده نه مردم
وی افزود: اکثر تبعیض ها و سوء رفتارهای بعمل آمده با مسلمانان از سوی مقامات دولتی بوده، نه از جانب شهروندان عادی.
از جمله موارد سوء رفتار با مسلمانان از نگاه «آلتاش»، کنترل مساجد و برگزاری نمازهای جمعه در حضور افراد پلیسِ به شدت مسلح است؛ آنان یا به داخل ساختمان های مساجد می روند و یا با فاصله نمازگزاران را تحت نظر می گیرند و پس از اتمام نماز، به استنطاق از آنان می پردازند و با اینگونه رفتارها تفاهم و اعتماد متقابلی را که بر اثر تلاش های سالیان متمادی به دست آمده، نابود می سازند.
«دکتر مراد ویلفرید هوفمان» حقوق دان، دیپلمات سابق وزارت خارجه ی آلمان و نویسنده کتب تخصصی درباره اسلام، دومین سخنران اصلی این کنفرانس بود، که در سخنان خویش به چگونگی روند تاریخی حضور مسلمانان در اروپا اشاره کرد.
«دکتر هوفمان» همچنین به بررسی این موضوع پرداخت که چرا اسلام در اروپا همواره بعنوان امری غریب و شیئی خارجی نگریسته می شود و حال آنکه خاستگاه این دین نیز مانند یهودیت و مسیحیت در خاور میانه و خاور نزدیک است.
* اسلام، بخشی غیرقابل انکار از اروپاست
وی ادامه داد: اسلام بخشی غیر قابل انکار از اروپاست و اولین برخوردهای اروپا با اسلام در سال 711 میلادی بوده است.
وی افزود: اسلام از دیوارهای شمال آفریقا و از طریق اندلس (در قرون 12 و 13 میلادی) تا اروپای شرقی و بویژه تا بوسنی پیشرفت کرده و توسعه یافته است.