به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با برگزار کنندگان کنگره بزرگداشت آخوند خراسانی با اشاره به این که تجلیل از بزرگان حوزه و دین، از جمله برکات نظام اسلامی است، اظهارداشتند: قبل از انقلاب گاهی همایش های بزرگداشت حافظ و سعدی برگزار می شد ولی برای بزرگداشت بزرگان حوزه و دین، ممانعت به عمل می آمد، ولی امروز به برکت نظام اسلامی، آثار شخصیت های بزرگ دینی به جامعه ارایه شده است که باید این روند ادامه داشته باشد.
*مزیتهای تجلیل از بزرگان دین
معظم له، تجلیل از بزرگان دین و حوزه دارای سه جنبه مثبت ذکر کردند و گفتند: اولین نکته مثبت این همایش ها، تجلیل و قدر شناسی از شخصیت های بزرگی است که هم اینک بر سر سفره علمی و معرفتی آنها نشسته ایم و در این زمینه به حکم وظیفه انسانی، اجتماعی و دینی باید شکر نمعت را با تقدیر از آنان به عمل آوریم.
این مرجع تقلید در ادامه تشویق و ترغیب نسل های آینده به کار علمی پربار و اثر گذار را یکی دیگر از مزیت های برگزاری مراسم تجلیل از بزرگان ذکر کرده و افزودند: یکی دیگر از ویژگی های اصلی این گونه برنامه ها، احیای آثار بزرگانی است که ممکن بود اگر چنین برنامه هایی برگزار نشود، بسیاری از آثار آنان از بین می رفت؛ بنابراین تجدید خاطره و یاد و احیای آثار بزرگان برای جامعه و پربار ترشدن علوم حوزوی در عصر حاضر بسیار مهم است.
*از آخوند خراسانی مظلومیتزدایی کنید
حضرت آیت الله مکارم شیرازی مظلومیت زدایی از آخوند خراسانی را یکی از وظایف مسوولان و متولیان برگزاری این همایش و مسوولان فرهنگی و حوزوی برشمرد و گفتند: این شخصیت بزرگوار در اواخر عمرشان با مظلومیت زیادی مواجه شدند که باید دفاع جانانه ای از ایشان صورت گیرد.
معظم له خطاب به برگزار کنندگان کنگره آخوند خراسانی تأکید کردند: باید سعی کنید روش تدریس مرحوم آخوند که به شاگرد پروری مشهور بودند را با تحقیقات فراوان استحصال کرده و این شیوه را در اختیار حوزویان قرار دهید؛ اگر روش تدریس خاص ایشان به خوبی بیان شود آثار و برکات فراوانی برای حوزه های علمیه در پی دارد.
این مرجع تقلید، تبیین روش مکتوب مرحوم آخوند خراسانی را از دیگر وظایف فعالان این کنگره ذکر کرد و افزودند: درست است که کتاب کفایه، کتاب پیچیده ای است، ولی از انسجام و منطق بسیار بالایی برخورد است؛ به طوری که سال های سال است که در حوزه های علمیه تدریس می شود؛ از این رو باید روش های کتابت ایشان نیز برای پژوهشگران حوزوی تبیین شود.
معظم له خاطرنشان ساختند: مرحوم آخوند خراسانی در مباحث علمی، بحثهای خاصی را با برخی دیگر از علما داشتند که باید نظرات این بزرگان بیان شود تا برای همه مشخص شود که برخی اختلاف نظرها و سلایق علما بر سر مباحث کاملا علمی بود و مشکل شخصی وجود نداشت تا از این رهگذر، راه برای سواستفاده برخی سخن چینان بسته شده و حقیقت برای همه مردم روشن شود.
*شاگردپروری آخوند خراسانی
آیت الله العظمی مکارم شیرازی، توجه مرحوم آخوند به شاگردان را از نکات بارز شخصیتی ایشان دانسته و گفتند: ایشان در شاگرد پروری و توجه به مسایل و مشکلات شاگردانشان اهتمام بسیاری داشتند.
معظم له با اشاره به اهمیت انتشار آثار و اسناد منتشر نشده از مرحوم آخوند خراسانی، خطاب به برگزارکنندگان کنگره خاطرنشان کردند: باید آثار علمی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی مربوط به این شخصیت بزرگ منتشر شود و در این راه سعی کنید مطالب به شکل کاملا علمی بیان شود و از پرداختن به جنبه های غیر ضرور از جمله مسایل احساسی در این زمینه پرهیز کنید.
*تأکید بر استمرار بزرگداشت بزرگان دین
آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پایان بر لزوم استمرار برگزاری این گونه همایش ها برای بزرگداشت سایر بزرگان دین و حوزه توسط نهادهای فرهنگی کشور از جمله دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تاکید کردند.