دبیر علمی همایش «حوزه، رسانه و ارتباطات» در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به روند برگزاری همایش، گفت:همایش« حوزه، رسانه و ارتباطات» با هدف گسترش و تقویت ارتباط میان رسانه و حوزه علمیه و آشنایی مخاطبان با بنیان های فکری و اندیشه اسلامی در حوزه ارتباطات و رسانه برگزار می گردد.
دکتر علی پهلوانیان ادامه داد: همکاری با نهادهای علمی و فرهنگی جهت توسعه مرزهای تعامل فرهنگی و ایجاد پل ارتباطی میان اندیشه اسلامی و نخبگان دیگر جوامع، توانمند سازی طلاب حوزه های علمیه در جهت استفاده مطلوب از ابرازهای ارتباطی و رسانه ای و همچنین فراهم سازی زمینه های علمی نظارت کامل، نقد و ارزیابی محصولات رسانه ای از سوی فرزانگان حوزوی از دیگر اهداف این همایش است.
*مهمترین محورهای فراخوان مقالات
وی با اشاره به محورهای این همایش و فراخوان مقاله در این محورها، افزود: دین رسانه ای، دین در رسانه، رسانه دینی، تحلیل نظریه های ناظر به ارتباط دین و رسانه، رسانه و دین، فرصت ها و محدودیت ها، رسانه و دین، تهدیدها(جریان رسانه ای) و نقش حوزه در نبرد رسانه ای از محورهای این همایش به شمار میرود.
پهلوانیان خاطرنشان کرد: حوزه؛ رسانه های مدرن و تبلیغ دین، رسانه های سنتی و مدرن در تبلیغ دین، تعاملات و تقابل ها و همچنین تبلیغ ادیان غیر اسلامی در رسانه های مدرن از دیگر محورهای این همایش است که محققین و پژوهشگران می توانند در این راستا مقالات خود را به دفتر دبیرخانه همایش ارائه دهند.
وی با اشاره به شرایط فراخوان مقاله گفت: علاقهمندان باید مقالات را حداکثر تا 28 اسفند ماه سال جاری به دبیرخانه همایش به نشانی: قم، بلوار امین، سه راه سالاریه، جامعه العلوم، پژوهشگاه بین المللی المصطفی، پژوهشکده علوم انسانی، گروه تبلیغ و ارتباطات ارسال نمایند.
*ضرورت حضور حوزه در عرصه رسانه
دبیر علمی همایش «حوزه، رسانه و ارتباطات» با اشاره به ضرورت معرفی ظرفیت های رسانه در امر تبلیغ دینی، افزود: در راستای معرفی ظرفیت های رسانه در امر تبلیغ دینی، شناسایی رسانه های همسو اهمیت بسیار فراوانی دارد که برگزاری این همایش در این مسیر بسیار تاثیرگذار خواهد بود؛ زیرا با شناسایی رسانه های همسو می توان به مقابله با رسانه های ضد دینی پرداخت.
پهلوانیان ادامه داد: از آنجایی که در ارتباطات کنونی کشور می بایست چارچوبهای دینی حاکم باشد؛ بنابراین میبایست تفاوت ها، ویژگی ها و اقتضائات الگوی ارتباطی در تبلیغات دینی، میان اسلام و ادیان دیگر مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد که در این راستا، حوزه ارتباطات حیطه ای است که حوزه های علمیه میتوانند برای تعامل با آن تلاش های بیشتری داشته باشند.
وی خاطرنشان ساخت: گردهم آمدن استادان و فضلای حوزوی و دانشگاهی و همکاری نهادهای علمی و فرهنگی فعال در عرصه های داخلی و خارجی، برای تبادل نظر و تعامل علمی، فرصتی برای رسیدن به راه کارهای علمی جهت گسترش ارتباطات حوزوی در عرصه رسانه است و این مهم با برگزاری همایش های علمی هموارتر می گردد.
دبیر علمی همایش «حوزه؛ رسانه و ارتباطات» در پایان با بیان این که ادیان مختلف به نقش غیر قابل انکار رسانه در زمینه تبلیغ دین اذعان دارند، اظهارداشت: استفاده از رسانه در چارچوب اندیشه اسلامی و بهره بردن از ابزارهای تبلیغی در دوره های مختلف به نفع اسلام است.