شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 271094
۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۸

یک استاد اخلاق حوزه خواستار درک توفیق شب زنده داری از سوی طلاب و فضلای حوزه شد.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت‌الله سید محمد حسینی زنجانی، طی سخنانی در  درس اخلاق خویش در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه امام صادق‌(ع) بیجار با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: یکی از توفیقات بسیار مهم شب‌زنده داری است که قلب انسان را بیدار می‌کندو طلاب به این وسیله می توانند در خودسازی و تزکیه موفق باشند.

وی همچنین با تاکید بر لزوم خودشناسی گفت: باید بدانیم که ما با چه نیتی به حوزه آمده ایم؛ باید قبل از هر چیز نیت ها را برای خدا خالص کرد چرا که اگر نیت ها اصلاح شود، بسیاری از مشکلات انسان حل می شود و دیگر او در جا نخواهد زد.

این استاد حوزه ادامه داد: یک طلبه باید قبل از اصلاح دیگران ، خود را اصلاح کند و تا وقتی که خود را اصلاح نکند نمی تواند تاثیر اصلاحی لازم را در دیگران داشته باشد.

وی با بیان این که فقه در دین غیر از علم در دین است، اظهار داشت: فرق بین فقیه و عالم طبق فرمایش شهید مطهری در این است که فقه دریافت عمیق از دین می باشد؛ این که چطور زندگی کنیم و چگونه می توانیم به سعادت برسیم.

آیت الله حسینی زنجانی همچنین با اشاره به این که تفکر تعیین کننده فکر صحیح است، افزود: باید بدانیم که دین برای چه هدف و چه انگیزه‌ای آمده است، پس فقه در دین دریافت عمیقانه از دین می باشد.

وی تاکید کرد: فقه و فقاهت در تعبیرات اهل بیت‌(ع) فراوان آمده و روح دین در امامت است؛ امام هم کسی است که باید نشانی راه صحیح را از ایشان پرسید.

این استاد اخلاق با اشاره به این که ریشه تمام فضایل انسانی معرفت خدا می باشد، گفت: زهد یعنی وابسته به دنیا نشدن نه این که از دنیا استفاده نکردن؛ در این خصوص انسان باید اصلاح را اول از خود شروع کند.

 آیت الله حسینی زنجانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: همه اشخاص نیاز به موعظه دارند حتی بزرگان و مجتهدین و فقها . شیخ مرتضی انصاری به شاگردش سید علی شوشتری می گفتند که بیایید مرا موعظه کنید.

وی اضافه کرد: از این منظر، نیاز نیست که یک بزرگی انسان را موعظه کند بلکه یک دوست خوب هم می‌تواند انسان را موعظه کند.

آیت‌الله حسینی زنجانی در خاتمه بر لزوم توجه به اصل مراقبه در بین طلاب تاکید کرد و گفت: تزکیه مقدم بر تعلیم است و در قرآن 4 جا تزکیه آمده است که در سه جای آن ، تزکیه مقدم بر تعلیم است. در یک مورد تعلیم مقدم است و در آنجا هم علامه طباطبایی باز، تزکیه را مقدم می داند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha