شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه، امام راحل و مقام معظم رهبری را بهترین الگوهای معاصر برای تحول درونی و اخلاقی در بین طلاب ایرانی و غیر ایرانی ذکر کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا صالح، شب گذشته در نشست مربیان و اساتید اخلاق جامعه المصطفی العالمیه، با ذکر این مطلب که مساله رشد اخلاقی طلاب و مربیان این جامعه، از اولویت‌های اصلی این مرکز حوزوی است، اظهارداشت: از آنجایی که دانش‌پژوهان از کشورهای مختلف به ایران آمده اند و شاید با زندگی طلبگی آشنایی نداشته باشند، می‌بایست آنان را در این مسیر یاری کرد.

وی افزود: حدود ده سال قبل، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی از ایجاد نظام نامه اخلاقی و شورای فرهنگی و تربیتی در المصطفی سخن گفت؛ زیرا مطالبه اصلی مقام معظم رهبری از این مرکز، فعالیت در این محور است که فارغ التحصیلان آن بعد از حضور در کشورهای خود مبلغ راستین گفتاری و کرداری تشیع باشند.

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی با اشاره به برخی از آسیب‌هایی که ممکن است متوجه نوع فعالیت تربیتی و آموزشی شود، عنوان کرد: در مسیر تربیتی طلاب نیازمند اجرای طرحی با نگاه کاملا سیستم محور هستیم که این طرح تربیتی در قالب یک سیستم کارآمد به تربیت طلاب غیر ایرانی بپردازد؛ در این راستا دومین سند اجرایی نظام نامه تربیتی تحت طرح افراگیر اخلاقی به تصویب رسیده است.

وی ارتباط دو سویه طلاب و اساتید را یکی از مهم ترین راه‌هایی افزایش کارایی مباحث و طرح‌های اخلاقی در المصطفی ذکر کرد و افزود: در نظر سنجی‌های صورت گرفته از طلاب به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از طلاب با مشاهده منش و رفتار و سلوک اخلاقی اساتید، تحولی درونی در خود احساس کرده و با همین بلوغ اخلاقی روز به روز، مسیر رشد و کمال را طی می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین صالح ادامه داد: یکی از وظایف استادان و مربیان اخلاق المصطفی، ارتباط عاطفی و نزدیک با طلاب است؛ استادان باید از وضعیت شاگردان خود آشنا باشند و با آنان تشریک مساعی کنند.

وی اضافه کرد: تبادل تجربیات تربیتی و اخلاقی بین استادان حوزه از جمله راهکارهای افزایش دانسته‌های جمعی اساتید و مربیان اخلاق است؛ در این رابطه و برای ارتقای سطح اخلاقی و تربیتی طلاب می‌بایست، استادان مبانی زندگی طلبگی را به صورت نظری و عملی به طلاب ارایه دهند.

معاون فرهنگی و تربیتی جامعه المصطفی العالمیه، معرفی الگوهای تربیتی و اخلاقی حوزه از جمله علمای بزرگ و مراجع عظام را از مهم ترین راهکارهای ترغیب طلاب به رویکرد اخلاقی و تهذیبی برشمرد و تصریح کرد: یکی از بهترین الگوهایی که می‌توانیم با شرح زندگی شخصیتی، علمی، نظری و عرفانی، تحولی درونی در بسیاری از طلاب ایجاد کنیم، شرح زندگی امام راحل، مقام معظم رهبری و مراجع عظام و بزرگان حوزه است که در این راستا نیز این گونه توصیف نامه‌ها در مجله‌ها ونشریات المصطفی به چاپ رسیده است.

بر پایه این گزارش، در این نشست همچنین مربیان و استادان اخلاق جامعه المصطفی نظرات خود را پیرامون مباحث ارزشی و اخلاقی در راستای تقویت روحیه تهذیبی در بین طلاب پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha