به گزارش سرویس علمی فرهنگی مرکز خبر حوزه، این نشریه در بیست و ششمین شماره خود مباحث اخلاقی را در حوزه اخلاق، سیره اهلبیت(ع) و مسائل تربیتی ارائه نموده است.
«ضرورت توجه به اخلاق» از دیدگاه مقام معظم رهبری، عنوان نوشتاری است که در این نشریه ارائه شده است. ایشان در این مبحث عنوان میکنند: فایده اساسی و هدف اصلی این است که انسانها متخلق به «اخلاقالله» شوند. تخلق به «اخلاقالله» مقدمه برای کار دیگر نیست، کارهای دیگر مقدمه برای تخلق به «اخلاقالله» است.
عدل، مقدمه تخلق به اخلاقالله و نورانی شدن انسانهاست. حکومت اسلامی و حاکمیت پیامبران، برای همین است. امروز علت اصلی بسیاری از مشکلات بشری در نظامهای مختلف، ناشی از غفلت از معنویت و گرایش به سوی مادیگری و مادیپرستی است. بحران اخلاقی معاصر، نابودی بشریت را به همراه خواهد داشت.
ایشان میافزاید: اخلاق اسلامی در همه زمینهها باید رعایت شود. کوهی از معلومات، بدون اخلاق درست، هیچ ارزشی نخواهد داشت. یک انسان متفکر و دانشمند، اما خودخواه و بدبین، عملاً وجودش فایده ای برای جامعه ندارد.
«بخش نخست حواریون اهلبیت(ع)، میثم» از دیگر موضوعات ارائه شده در این نشریه میباشد که با قلم آقای روحالله سلطانی، گذری کوتاه به زندگی یکی از اصحاب جلیلالقدر امیرالمومنین(ع)، جناب میثم تمار (رض) نموده است.
نویسنده امتیازات میثم تمار را همچون؛ «جایگاه رفیع وی نزد اهلبیت» و «محرم اسرار علی(ع) (حفظ اسرار دیگران، حفظ اسرار خویشتن و حفظ اسرار اولیای الهی)» برشمرده است. وی دراین خصوص مینویسد: یکی از شاخصههای مکتب اخلاقی اهلبیت(ع)، رازداری و پردهپوشی آنان درباره مقامات و کراماتی بوده است که خدای متعال به آنان عطا فرموده بود. اهلبیت خود حافظ اسرارالهی بوده و برخی اصحاب آنان مثل سلمان، کمیل، میثم، زراره و... نیز هرکدام، اسراری را در سینه خود داشتهاند که نشان از مقام رفیع آنها داشته است. وی میافزاید: بعداز اصحاب خاص معصومین، علمای بزرگ شیعه نیز منبع اسرار الهی بودهاند و بسیاری از مقامات و کرامات آن بزرگواران تا بعداز مرگشان بر مردم پوشیده بوده است. در روایات نیز آمده است؛ یکی از نشانههای شیعیان ما، حافظ اسرار بودن است. بزرگان اخلاق و معنویت با توجه به این روایات، شاگردان خود را با این ویژگی میآزمودند و برای طی مراحل بالاتر، یا آنها را میپذیرفتند و یا رد میکردند.
«بخش دوم وظائف متربی در برابر مربی و استاد» نوشتاری است به قلم حجةالاسلام حسن بوسلیکی که وظائف شاگرد را در برابر استاد تبیین نموده است. نویسنده در این نوشتار، وظایفی همچون؛ «استقامت در مراحل پذیرش استاد،صداقت با استاد، تمرکز، حفظ ارادت قلبی در برابر استاد، رعایت ادب، دعای خیر برای استاد، همت و تلاش شخصی، حسن ظن به استاد، تحمل عتاب استاد، الگو گیری از استاد، عدم انتظار بیش از حد معقول از استاد، رازداری، مراعات زندگی شخصی استاد و... را برشمرده و به شرح آنها پرداخته است.
عناوین ارائه شده دراین نشریه شامل: «گامهای نخست سلوک معنوی» گفتاری از ایتالله العظمی مظاهری، «قدرت انسان» بیاناتی از آیتالله حسن زاده آملی، «ویژگیهای عارفان دروغین» به قلم حجةالاسلام احمد حسین شریفی، «حکایت صاحبدلان»، «تحفه قدسی»، «محو دیدار» سخنان آیتالله ناصری، «معنویت در دفاع مقدس»، «شعر» استاد محمد علی مجاهدی، «اخلاق همسایه داری»، «همایش» متن سخنرانی حجةالاسلام مهدی علیزاده، «چشمه زلال» به قلم حجةالاسلام والمسلمین جعفر ناصری، «اخلاق در شعر» نوشته ای از حجةالاسلام علی رهبر، «قله نشینان معرفت» به قلم حجةالاسلام مهدی اسدیان، «پرسش و پاسخ» حجةالاسلام سید حبیب حسینی، «معرفی کتاب» و «خبر» میباشد.
بیست و ششمین شماره از دوماهنامه "خُلُق" به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی عبدالعلی حجتیانزاده، در 72صفحه و با قیمت دوهزار تومان منتشر شده است.
افراد برای ارتباط با نشریه میتوانند به نشانی: قم، خیابان معلم، معلم3، موسسه فرهنگی دارالهدی، نشریه «خُلُق» مراجعه کنند و یا با تلفن 7737429-0251 تماس بگیرند.
همچنین پایگاه اطلاع رسانی WWW.daralhoda.com در دسترس علاقهمندان میباشد.