شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

شیخ محمد محفوظ محقق و متفکر اسلامی عربستان گفت: همه ما هموطن هستیم و هیچکس نمیتواند این را انکار کند ولی انگار ما(شیعیان) شهروند حقیقی نیستیم.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، وی ابراز داشت: سیاسیون در کشورهای خلیج فارس، در مدیریت تنوع مذهبی کشورهای خود شکست خورده اند و ما اکنون در این کشورها با مشکل طایفی روبرو هستیم. ما شهروند این کشوریم و کسی نمیتواند این را انکار کند اما گویا شهروند درجه دو هستیم زیرا لازمه شهروند بودن، دست یابی به حقوق است.

شیخ محفوظ که در همایشی در شهر قطیف عربستان سخن می گفت اظهار داشت: اگرکشوری دارای ایدئولوژی باشد اما منافع یک گروه را تامین کرده و گروه های دیگر را رها و طرد کند چنین کشوری با مشکل روبرو خواهد شد.

وی گفت: مشکل طایفی گری در کشورهای حاشیه خلیج فارس یک مشکل دینی نیست بلکه یک مشکل سیاسی است و مشکل طایفه گری در این کشورها حل نمیشود مگر از طریق اصلاح سیاسی از اساس یعنی برپایی دولت های مدنی با محوریت اسلام که نسبت به عقاید شهروندان بی طرف باشند.

شیخ محفوظ در بیان راه های طبیعی پایان یافتن مشکل طایفی گری در خلیج فارس گفت: باید دولت ها از تقسیمات داخل جامعه فراتر بوده و سیاست دولت ها بر اساس دشمنی با یکی از گروه های جامعه نباشد، شهروندی با حقوق و وظایف مساوی همانند پلی است که شهروند از طریق آن در نهادهای دولتی شرکت میکند نه از طریق قبیله و طایفه و مذهب.

وی ادامه داد: ما میبینیم که تمام جوامعی که از تبعیض رنج میبرند دچار تنش و تشنج هستند. ما باید انسان را از وابستگی تاریخی خود آزاد کنیم اما پس از دست یابی او به حقوق خود.

این متفکر اسلامی با بیان اینکه مشکل طایفی گری فقط با موعظه های اخلاقی حل نمیشود گفت: باید یک کارگروه ملی تشکیل شود تا بیانگر گفتمان ها و مذاهب مختلف باشد و اولویت آن دعوت به اصلاحات سیاسی باشد.

وی خواستار رسیدگی به مشکل طایفی گری به عنوان یک مشکل ملی عام شد نه یک مشکل مذهبی و همچنین خواستار پایان یافتن حالت گوشه گیری و عزلت و تلاش در جهت ارتباط و پیوند با دیگران شد.

این محقق گفت: گفتمان دینی افراطی عامل اصلی ایجاد تبعیض نیست، بلکه سیاسیون کسانی هستند که از این مساله برای تقسیم جامعه از داخل سوء استفاده میکنند تا برنامه های خود را از این طریق پیاده کنند.

وی تاکید کرد: برای رسیدن به منافع مشترک باید میان گفتمان های مختلف ارتباط ایجاد شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha