یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان، برنامه‌ها و فعالیت‌های این معاونت را در راستای ارتقاء سطح کیفیت آموزشی و پژوهشی اساتید و طلاب مدارس علمیه استان تشریح کرد.

حجت الاسلام سید محمد چاوشی در گفتگو با سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، اظهار داشت: فعالیت‌های معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان در جهت ارتقاء و سطح کیفیت آموزشی و تحصیلی طلاب مدارس علمیه استان برنامه ریزی و اجراء می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تهذیب مهمترین بحثی است که باید طلاب مدارس علمیه برای موفقیت بیشتر در تحصیل به همراه آموزش مسائل علمی دنبال کنند، افزود: طبق روایات و احادیث، علم آموزی و فرایند یادگیری بدون تهذیب و اخلاق تنها باعث خسران بیشتر خواهد شد.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان، اولین اقدام برای بالابردن سطح علمی طلاب مدارس علمیه را استفاده از اساتید مجرب عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا یکی از برنامه‌های اساسی برای بالا بردن سطح علمی طلاب گیلانی جذب اساتید مورد نیاز پایه‌های مختلف تحصیلی مدارس علمیه از طریق حوزه علمیه قم بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین چاوشی یکی از فعالیت‌های صورت گرفته در معاونت آموزشی حوزه علمیه گیلان در سال جاری تحصیلی با توجه به دغدغه طلاب در سال‌های گذشته را ساماندهی وضعیت انتقالات طلاب عنوان کرد و ابراز داشت: در راستای حل این مشکل آیین نامه ویژه انتقالات طلاب تنظیم و هم اکنون در کمیسیون مصوبات حوزه علمیه استان برای تصویب در حال بررسی است که در صورت تصویب و اجرا، این مسئله به طور کلی حل خواهد شد.

وی با اشاره به ارسال نمرات طلاب از طریق کارتابل به قم، افزود: طراحی این کارتابل از سوی مرکز مدیریت قم و ارائه نمرات هر مدرسه توسط مدیران همان مدرسه، بسیاری از مشکلات گذشته در زمینه ثبت نمرات را از بین برده است.

حجت الاسلام والمسلمین چاوشی با بیان اینکه برگزاری کارگاه در چند نوبت برای معاونین آموزشی و اساتید از جمله برنامه‌های در حال اجرا در سال جاری است، خاطرنشان ساخت: یکی دیگر از کارهای صورت گرفته، سفر مدیران و معاونین آموزشی مدارس علمیه گیلان به شهرستان بناب بود که این اقدام با توجه به نوع برگزاری آن، طبق بررسی‌های به عمل آمده برای اولین بار در کشور صورت گرفته است.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان افزود: در واقع سفر ترتیب داده شده به شهرستان بناب برای الگو برداری و نیز بومی سازی تجربیات یکی از مدارس برتر کشور در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی ازسوی این معاونت طراحی و اجرایی شد.

حجت الاسلام والمسلمین چاوشی همچنین از برگزاری قریب الوقع کارگاه آموزشی ویژه اساتید در راستای آشنایی آنها با روش‌های تدریس خبر داد و اظهار داشت: روش‌های صحیح تدریس و انتقال مطالب علمی به مخاطب یکی از مسائل مهم در جهت موفقیت تحصیلی طلاب می‌باشد که این مهم با حضور کارشناسان برجسته به اساتید مدارس سطح استان آموزش داده خواهد شد.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان با اشاره به برگزاری مسابقات علمی ویژه طلاب با عنوان «دانش آزمایی در سطح مدارس استان»، خاطرنشان کرد: این مسابقه که سال گذشته با همکاری مدارس علمیه برگزار شد، مرحله شهرستانی آن در سال جاری در پایه‌های مختلف تحصیلی با هدف شناسایی استعدادهای برتر در بهمن ماه و مرحله دوم استانی آن نیز در اسفند ماه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌های طراحی شده در معاونت آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان، برگزاری نشست‌های علمی با حضور اساتید به منظور تبادل نظر و استفاده از نظرات طلاب برای ارتقاء کیفیت تحصیلی مدارس علمیه می‌باشد که تا کنون در چند مدرسه استان انجام شده است.

حجت الاسلام والمسلمین چاوشی با ابراز اینکه هم اکنون از مدارس علمیه خواسته ایم تا نیازهای مربوط به کتب حوزوی را به این معاونت اعلام نمایند، گفت: درصددیم برای رونق کتابخانه‌های مدارس علمیه به نیازهای درسی و غیر درسی، کتاب خریداری و اهداء شود.

وی با اشاره به پیگیری شناسایی و تجلیل از استعداد‌های برتر طلاب مدارس استان، خاطرنشان کرد: ملاک و شاخص تشخیص این استعداد‌ها تنها به موفقیت درسی محدود نمی شود و طلابی که در زمینه‌های مختلف از تخصص خاصی برخوردارند نیز به عنوان استعداد برتر تجلیل خواهند شد.

معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه گیلان، حمایت از نشریات پژوهشی و انتشار کتب پژوهشی، تقویت مرکز پژوهشی استان با تجهیز وسایل سخت افزاری و نرم افزاری و همینطور حمایت از فعالیت‌های پژوهشی با ارسال محصولات پژوهشی به مدارس علمیه استان را از جمله برنامه‌های این معاونت برای رشد و توسعه میزان پژوهش در میان طلاب گیلانی عنوان کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha