به گزارش مرکز خبر حوزه، آقای انواری، در همایش "نقش روحانیت در ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری" در حرم حضرت معصومه (س) ضمن تبریک به مناسبت میلاد پیامبر اسلام(ص) و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: امام خمینی(ره) توانست با مبانی دینی و فقه شیعی، نظامی را استوار کند که بعد از دوران امام علی(ع) شاهد چنین حکومتی نبودیم.
وی اسلام، مردم و ولایت فقیه را سه عنصر اصلی نظام اسلامی برشمرد و گفت: اسلام، مردم و ولایت فقیه با اتصال به هم، توانستند نظام اسلامی ایران را در کشور ایجاد کنند و امروز شاهدیم که با گذشت سه دهه، پیام انقلاب، نظام و خون شیهدان در سراسر جهان منتشر شده است.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)بیداری اسلامی کشورهای اسلامی و خیزش مستضعفان در کشورهای غیر اسلامی را از برکات انقلاب اسلامی دانست و گفت: امروز جهان به سوی دینخواهی و رسیدن به تحولی عظیم، به سرعت، در حرکت است. حکومتهای طاغوتی با این حرکتها نابود و یا در حال نابودی است.
وی همچنین به نقش ولایت فقیه در کنار مردمسالاری دینی در نظام اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: حضرت امام(ره) آزادی و مردمسالاری را در چارچوب دینی اجرا کردند و در این مبانی، مردم؛ سالار و رئیس خود هستند و آنهایند که خوب و بد را تشخیص میدهند.
آقای انواری افزود: کسی حق ندارد بر مردم سلطه داشته باشد و همه مسئولان نیز در نظام جمهوری اسلامی، خدمتگزاران مردم هستند که از سوی آنها انتخاب میشود و به خاطر همین انتخاب، باید پاسخگوی مردم باشند.
وی در ادامه با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات، حضور ملی را برای ثبات، استواری و صیانت مردم از نظام را به نمایش میگذارد. بنابراین، هر عنصری که این شکوه و عظمت را مخدوش کند، بر مبنای شرع و عرف حرکت نمیکند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) وحدت را مسئلهای مهم در کلام امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری دانست و گفت: وحدت جامعه در برنامههایی چون شرکت در انتخابات و راهپیماییها و... نمود پیدا میکند و هر گونه آسیب به این عرصه، جرم است.
وی با بیان این که ارتباط مردم با ولایت فقیه، به دلیل نفوذ ولایت در دلهای مردم است، خاطرنشان کرد: همه مسئولان و کارگزاران در نظام اسلامی نیز باید این گونه باشند و بتوانند در دلهای مردم نفوذ کنند تا ارتباطی قوی و محکم میان آنها به وجود آید.
انواری نفوذ به دلهای مردم را راهی برای حفظ نظام دانست و گفت: بهترین نقش را برای به دست آوردن قلوب مردم، از سوی دینشناسان و افرادی که به عمق آموزههای دینی راه یافتهاند، ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه روحانیت هم دین مردم را مراقبت میکنند و هم قلبها را صیقل میدهد تا آنها را به وظایف خود آشنا سازند، گفت: روحانیت مانند شمعی است که میسوزد و نورافشانی میکند و با این نور، مردم را به سوی سعادت هدایت میکند.
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه، کمیته امداد را یکی از اجزاء نظام اسلامی ایران دانست و گفت: کمیته امداد، نقش دلربایی، مرهم گذاری و آرامشبخشی دلهای آشفته و نگران است تا همانگونه که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، جامعه با آرامش بتواند، به توسعه علمی، اخلاقی و تربیتی دست یابد.
وی بااشاره به فعالیت کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ایجاد ارتباط مردم با هم، اظهار کرد: یکی از ستونهای اصلی که کمیته امداد بر آن استوار است، مردم هستند. کمیته امداد برای ایجاد ارتباط میان مردم تلاش میکند تا در قلوب و ذهنهای مردم نفوذ کند.
انواری خاطرنشان کرد: روحانیت یکی از جایگاههایی است که میتواند این راه نفوذ را هموار کند. یک امام جماعت میتواند قلوب بسیاری از مردم را آرامش بدهد.
در ادامه این همایش، حجتالاسلام عربانصاری، معاون سیاسی امنیتی استانداری قم نیز با تبریک دهه فجر و سالروز میلاد پیامبر(ص) با اشاره به آیه «تعاونوا علی البر و التقوی»، گفت: یکی از مصداقهای تعاون حضور طلاب و فضلا در عرصه نشر انفاق در جامعه است.
وی انفاق را یکی از مقامهای بلند در کمال انسان معرفی و بیان داشت: این که انسان به مقام انفاق نائل شود، گام بزرگی را در مسیر انسانیت و تربیت دینی برداشته است. مقام انفاق، مقام رفیعی است و ریشه قرآنی و روایی دارد و سنت پیامبر(ص)، ائمه اطهار(ع) و انسانهای بزرگ است.
حجتالاسلام عربانصاری در تبیین مصادیق مختلف انفاق گفت: همه توانمندیهای انسان از جمله مصادیق انفاق است. انفاق از علم و موقعیتهای اجتماعی، قلم، بیان، فرهنگسازی، حضور در برخی محافل و... از جمله مصداقهای انفاق میباشد.
وی افزود: امروز، مهمترین انتظاری که از روحانیت میرود، زنده نگه داشتن حس مسئولیتپذیری مردم در برابر مشکلات هم و ترویج آن است تا بتوان انفاق را در جامعه احیا کند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری قم با بیان اینکه هرجا روحانیت حضور یابد، فرهنگسازی با سرعت زیادی شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ احسان و انفاق، صدقه، زکات و... در کشورهای اسلامی و دنیای تشنه این مبانی و آموزههای دینی ترویج شود.