به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام محمودی، مسئول انجمن علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم طی سخنانی دراین نشست با اشاره به انقلابهای اسلامی ایران و جمهوری افغانستان، اظهار داشت: در این دو رویداد بزرگ، تنها شعار اسلامخواهی در بین مردم حاکم بود و تنها با این هدف این انقلابها به سرانجام رسید.
وی، با اشاره به بیداری اسلامی کنونی، ادامه داد: بیرون آمدن از خواب، معنای لغوی بیداری است؛ مسلمانان جهان سالهای طولانی از اسلام ناب و دستورات باارزش آن غافل بودند، اما با جرقهای که از شمال آفریقا به وجود آمد، از خواب غلفت بیدار شده و شعار اسلامخواهی و احیای هویت انسانی در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و...، سر دادند.
حجت الاسلام محمودی ادامه داد: تاریخ بیداری اسلامی با ظهور و تولد اسلام به وجود آمده است. این بیداری بعد از رحلت پیامبر اسلام(ص) مورد غلفت قرار گرفت.
مسئول انجمن علوم قرآن، مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به حماسه عاشورا، بیان داشت: نهضت عاشورا، را میتوان سرلوحه بیداریهای اسلامی دانست؛ به گونهای که بعد از این حماسه، شاهد قیامهای مختلفی هستیم که با الگوگیری از قیام اباعبدالله(ع) انجام گرفت.
* آیات جهاد؛ مبنای بیداری اسلامی
در ادامه این نشست حجتالاسلام مبلغ از اعضای انجمن علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه با بیان این که بیداری اسلامی پدیدهای نوبنیاد است، گفت: هر انقلاب و خیزش با رویداد و حوادثی همراه است که میتواند به قالب دین درآید، همچنین هر انقلاب دینی باید با هدف و از راههای دینی حاصل شود تا بتوان نام دین را بر آن نهاد.
وی ادامه داد: در انقلابهای مصر و دیگر کشورهای عربی، برخی فتواهایی را صادر میکردند که این انقلابها جایز نیست و از لحاظ شرعی مجاز نمیباشد.
حجت الاسلام مبلغ اضافه کرد: افرادی مانند ابن تیمیه و یوسف قرضایی، قیام امام حسین(ع) را نیز زیر سئوال میبرند و میگویند که در رویدادی که با خون و خونریزی همراه است، مصلحت آن است که ظلم حاکم جور را تحمل کرد، تا خونریزی به راه نیافتند!
این دانشپژوه سطح 4 رشته فقه سیاسی، با اشاره به ریشههای قرآنی بیداری اسلامی، خاطرنشان کرد: آیات جهاد با کفار، طاغوت، مبارزه با فساد و امر به معروف و نهی از منکر میتواند مبنای قرآنی بیداری اسلامی شمرده شود.
حجتالاسلام مبلغ یادآور شد: برخی از منحرفان، در باب امر به معروف و نهی از منکر میگویند که اگر ضرری متوجه آمر و ناهی باشد، وظیفة شرعی هم از بین میرود، در نتیجه در قیام علیه حاکم جور نیز این قاعده جاری میشود.
وی افزود: در جواب این شبهه باید گفت اگر منکر دارای مراتب بالای حرمت باشد و اسلام در خطر بیافتند، حتی باید جانفشانی کرد تا آن منکر انجام نشود.
* تلاش منحرفان برای کمرنگ کردن جهاد اسلامی
حجتالاسلام امینی یکی دیگر از اعضای انجمن علوم قرآن مجتمع آموزش عالی فقه نیز در این نشست با اشاره به تحریفهایی که در رابطه با مبنای اسلامی و قرآنی جهاد رخ داده است، گفت: منوط کردن قیام به اموری مانند به هم نخوردن نظم جامعه، از نکاتی است که برای ساکت ماندن جامعه در مقابل ظلم و هرزهگری برخی از حکام ظالم مطرح میشود.
وی ادامه داد: در بیداری کنونی اسلامی نیز ابرقدرتهایی مانند آمریکا درصددند که از هر راهی در مقابل این بیداری بیاستند و یا آن را در راستای مصالح خود منحرف کنند. در این راه حتی از فقه اسلامی نیز غافل نماندند و تلاش کردند تا با استفاده از برخی از چهرههای مسلمان فریبخورده، مبانی جهاد اسلامی را محدود کند.
حجت الاسلام امینی با اشاره به ضرورت بازگشت دوباره مسلمانان به قرآن، یادآور شد: مسلمانان مظلوم جهان از این همه دورویی غرب خسته شدهاند و گمشده خود را تنها در اسلام ناب و مدیریت بومی اسلام یافتهاند.
وی در پایان با بیان این که مردم کشورهای اسلامی به دموکراسی و حقوق بشر جدای از اسلام اعتنایی ندارند، بیان داشت: مسلمانان، دموکراسی و حقوق بشر را تنها در سایه و محدودة دستورات اسلامی میخواهند.